24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuț Stroe: Guvernul trebuie să își dea acordul pentru deschiderea bazinelor

Ionuț Stroe: Guvernul trebuie să își dea acordul pentru deschiderea bazinelor

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, joi, că va continua discuţiile avute cu preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, referitoare la începerea activităţii sportive în bazine. De asemenea, o părere importantă o vor avea și reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„Am avut în continuare discuţii cu preşedintele federaţiei de nataţie, Camelia Potec, şi îmi doresc să le continuăm şi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, săptămâna viitoare. Ştiu că toată lumea se gândeşte că apa din bazine conţine foarte mult clor şi că acesta este un dezinfectant recomandat în pandemia de coronavirus. Însă este vorba mai ales de faptul că înotătorii respiră foarte aproape unii de alţii, expectorează şi folosesc zonele comune precum vestiarul şi duşul, zone de risc fiind tocmai la comun şi în spaţii închise”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe.

Deschiderea bazinelor şi piscinelor din zona de agrement se va face doar cu acordul Guvernului.

„În acest moment, în ce priveşte înotul, sportivii din lotul olimpic au intrat în pregătire centralizată la Izvorani. În funcţie de cum va evolua situaţia în săptămânile următoare vom putea vorbi şi de faza a doua, în care îşi vor putea relua pregătirea sportivii. De asemenea și de faza a treia, care se va adresa celor ce fac iniţiere. Putem avansa un set de reguli clare şi aici, dar totul depinde de evoluţia pandemiei. Lucrăm împreună cu federaţia. În ceea ce priveşte deschiderea bazinelor şi piscinelor din zona comercială, de agrement, această decizie va fi luată de Guvern în urma analizei evoluţiei pandemiei”, a adăugat Stroe.

Citește și: Reguli stricte în cantonamentul de la Snagov. Vezi ce obligații au sportivii!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS