12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReguli stricte în cantonamentul de la Snagov. Vezi ce obligații au sportivii!

Reguli stricte în cantonamentul de la Snagov. Vezi ce obligații au sportivii!

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că regulile impuse în cantonamentul de la Complexul Sportiv Naţional Snagov sunt foarte stricte. Acesta a precizat că sănătatea şi siguranţa sportivilor este foarte importantă în următoarea perioadă.

„Regulile sunt foarte stricte, pentru că este importantă sănătatea şi siguranţa sportivilor, dar şi a personalului angajat. De asemenea şi în ceea ce priveşte accesul în bază, intră doar maşinile de aprovizionare, de două ori pe săptămână, însă şi acestea după anumite reguli: dezinfectarea roţilor, a mărfii, şoferul nu coboară din maşină, marfa este descărcată de personalul angajat. Este limitată la maximum interacţiunea personalului angajat cu sportivii. Aceştia îşi fac singuri curăţenie în cameră, îşi pun lucrurile la spălat. Masa se pregăteşte în pachete, sportivii au solicitat să vină să le ridice singuri şi mănâncă în cameră. Aş vrea să mulţumesc personalului de la Snagov pentru implicare şi felul profesionist în care a gestionat lucrurile. Sperăm ca încet-încet totul să revină la normal, să avem o evoluţie bună a acestei situaţii şi treptat să reuşim să redeschidem activitatea în mai multe discipline sportive„, a declarat Stroe.

Stroe: Antrenamentele se efectuează păstrând distanţa socială

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus regulile implică dezinfectarea aparatelor specifice după fiecare utilizare.

„Sunt măsuri foarte stricte. Se respectă ceea ce prevede protocolul. Toţi sportivii care au intrat în cantonamentul închis au stat în autoizolare 14 zile, au depus rezultatele la testul RT-PCR Covid-19, s-a făcut triajul epidemiologic. Lucrurile intră în normal, antrenamentele se efectuează păstrând distanţa socială. De exemplu, cum este cazul în aceste zile în care nu se pot efectua antrenamente afară, li s-a pus la dispoziţie sportivilor toate sălile în care se pot pregăti tocmai pentru a respecta regulile de distanţare, grup de câte trei. În plus, fiecare sală a fost dotată cu material dezinfectant. S-au montat dispensere cu gel şi s-a pus covor dezinfectant la fiecare intrare. Aparatele pe care se lucrează, biciclete, ergometre, sunt dezinfectate după fiecare folosire, de doua, trei ori”, a adăugat ministrul.

În acest moment la Complexul Sportiv Naţional Snagov se află în pregătire loturile olimpice de canotaj ale României, urmând ca din 26 mai să ajungă şi delegaţia de haltere.

„Sportivii şi-au reluat pregătirea centralizată, componenţii loturilor olimpice au intrat, pe rând, începând de luni, în cele două baze sportive puse la dispoziţie, la Izvorani şi la Snagov. Vorbim despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sau aflaţi în curs de calificare. În acest moment la Complexul Naţional Sportiv Snagov se află lotul olimpic de canotaj. Sunt undeva la 115 persoane, sportivi, medici, kineto, antrenori. După 26 mai se vor alătura acestora şi componenţii lotului olimpic de haltere”, a mai spus Ionuţ Stroe.

Sportivii care urmează să intre în cantonamente centralizate fac parte din loturile olimpice de canotaj, haltere, box, kaiac-canoe, judo, lupte, gimnastică artistică, nataţie.

Citește și / Ionuț Stroe: Vor fi mai multe sporturi care îşi vor relua competiţiile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS