9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Calificările la Jocurile Olimpice se vor disputa în decembrie

Atletism / Calificările la Jocurile Olimpice se vor disputa în decembrie

 Forul internaţional suprem al atletismului (WA), a anunţat că suspendă până în luna decembrie calificările pentru JO de la Tokyo. Reamintim că acestea au fost amânate din vara lui 2020 pentru perioada 23 iulie – 8 august a anului viitor din cauza pandemiei de coronavirus.

„Perioada de calificare este suspendată din 6 aprilie până pe 30 noiembrie inclusiv. În această perioadă, rezultatele obţinute la orice competiţie nu vor fi luate în considerare pentru JO de la Tokyo 2020 sau pentru clasamentul mondial”, a informat World Athletic

Preşedintele WA, Sebastian Coe, a declarat: „Decizia luată oferă mai multă certitudine pentru pregătirea şi planurile sportivilor. De asemenea, este cel mai bun mod de a aborda corectitudinea în privinţa şanselor egale pentru toţi competitorii’‘.

Pandemia de coronavirus a bulversat calendarul celui mai important sport olimpic. Mondialele de sală de la Nanjing (China) au fost amânate din martie 2020 până în martie 2021, iar Mondialele în aer liber de la Eugene (SUA), au fost reprogramate din 2021 pentru 2022.

De menționat că România are până acum cinci atleţi calificaţi la JO 2020: Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului).

Citește și: Formula 1 / Marele Premiu al Canadei, amânat din cauza pandemiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS