12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNatație / Camelia Potec: Vom fi și mai puternici după această pandemie

Natație / Camelia Potec: Vom fi și mai puternici după această pandemie

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a scris, luni, pe un site de socializare, cu ocazia Zilei Internaţionale a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, că pauza provocată de pandemia de coronavirus îi va face și mai puternici pe toți cei din „familia natației românești”.

„Întreaga planetă traversează o perioadă extrem de dificilă. Pandemia de coronavirus SARS-COVID-2 ne-a luat prin surprindere, ne-a lovit din plin, dar nu trebuie să cedăm. Omul a arătat, prin natura sa, că poate să depăşească obstacole mult mai mari decât acest virus şi sunt sigură că aşa va fi şi de această dată. Ca fost sportiv de performanţă, ca om care respiră şi trăieşte prin înot, ca preşedinte de federaţie, ca mamă, doresc să vă spun că sunt alături de toţi cei care formează familia nataţiei şi a pentatlonului modern românesc: campioni, speranţe, copii, practicanţi, antrenori, directori de cluburi, personal tehnic, părinţi, personal medical, voluntari, personal administrativ.

Ştiu că este greu. Știu că toate planurile şi speranţele voastre au fost date peste cap, dar în aceste momente ar trebui să privim cu încredere către viitor. Trebuie să rămânem calmi şi să aşteptăm ziua în care toată activitatea noastră va reveni la normal. Sunt convinsă că această pauză va reuşi să ne reseteze pe toţi şi ne va da energia de a reveni mai puternici, mai dedicaţi, mai fericiţi şi mai mulţumiţi de ceea ce facem în fiecare zi”, a spus Camelia Potec.

Camelia Potec: Activitatea sportivă s-a redus aproape de zero

Preşedintele FRNPM susţine că sportivii nu trebuie să înceteze să viseze la un loc pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Totodată, aceasta a ținut să specifice că activitățile sportive din această perioadă s-au redus considerabil.

„Noi, cei care facem parte din familia nataţiei şi a pentatlonului modern românesc, am ştiut mereu să fim uniţi şi să trecem împreună peste încercări dintre cele mai diferite. Ştiu că tuturor ne este greu acum. Activitatea sportivă s-a redus aproape de zero. Bazinele sunt pustii, iar antrenamentele trebuie să le adaptăm la condiţiile impuse de autorităţi. Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au amânat pentru 2021 şi nu trebuie să încetăm să sperăm şi să visăm. Trebuie să sperăm că împreună vom trece cu bine peste această încercare. Trebuie să avem încredere în continuare că la Tokyo şi la toate celelalte competiţii internaţionale de obiectiv nataţia românească va fi acolo, sus de tot, pe podium!”, a mai spus Potec.

„Demonstraţi solidaritate în această perioadă

Marea sportivă a României a transmis și un mesaj de încurajare cu ocazia „Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace”

„De Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace vă doresc tuturor să fiţi sănătoşi. Rămâneți activi din punct de vedere fizic şi demonstraţi solidaritate în această perioadă de distanţare fizică şi socială. Vom ieşi împreună din această încercare. Mai puternici! Mai uniţi! Mai optimişti!”, a încheiat Camelia Potec.

Citește și / Claudiu Ștefan, director CSM Craiova: Sper ca totul să revină la normal în cel mai scurt timp

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS