9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Rareș Toader: În 2021 îmi doresc să realizez lucruri mărețe

Atletism / Rareș Toader: În 2021 îmi doresc să realizez lucruri mărețe

Atletul Rareș Toader (23 de ani) a avut un start excelent în 2020. Campion național de sală la finalul lunii februarie în proba de aruncarea greutății, sportivul își vede amânat deocamdată visul de a obține biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pandemia de coronavirus a blocat toate competițiile sportive pentru moment. În aceste condiții face zilnic exerciții de menținere și speră ca măcar Europenele de la Paris, de la finalul lunii august, să se dispute.

„Momentan mă aflu la domiciliul meu din Călimanești, în județul Vâlcea, și încerc să îmi procur materialele necesare pentru a mă menține în formă. Sunt destul de afectat, la fel cum sunt și ceilalți colegi din lotul olimpic. Cu toate acestea încerc să fac cât mai multă mișcare, în condițiile date. Nu m-am mai confruntat cu această situație până acum. Este ciudat să nu mă pot pregati în condiții optime. Dar am învățat să am rabdare pentru a gestiona situația cât mai bine. Sper să treacă repede această stare.

Cel mai mult îmi doresc să nu se amâne și Campionatul European de la Paris. Mă aștept și la o astfel de veste, dar mi-aș dori tare mult să concurez în Franța la finalul acestei veri”, a declarat Rareș Toader pentru FRA.

„Amânarea Jocurilor Olimpice a fost decizia cea mai bună”

De asemenea, sportivul consideră că amânarea Jocurilor Olimpice era inevitabilă și a mărturisit ce își dorește de la anul 2021.

„Consider că amânarea Jocurilor Olimpice a fost decizia cea mai bună. Sănătatea primează și nimic nu ar trebui să fie mai presus în această perioadă. Strict personal, amânarea mă avantajează prin prisma vârstei. Până în 2021 voi avea timp să mai acumulez experiență și, cu o pregătire excelentă, voi putea să mă prezint în cele mai bune condiții în fața rivalilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În primul rând îmi doresc să revenim cu toții cât mai repede la concursuri. Suntem cu toții confuzi și cu sufletul la gură. Dacă pentru 2020 aveam o țintă ridicată, cu siguranță în 2021 îmi doresc să realizez lucruri mărețe”, a încheiat atletul.

Citește și / Florin Florea, președinte FRA: Trebuie să rămânem puternici şi optimişti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS