20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Ionuț Stroe, mulțumit de noua reprogramare a Jocurilor Olimpice

Ionuț Stroe, mulțumit de noua reprogramare a Jocurilor Olimpice

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, luni, că anunţul noilor date de desfăşurare a Jocurilor Olimpice (23 iulie – 8 august 2021) linişteşte puţin lumea sportivă. Astfel, acesta consideră că se poate realiza din timp un plan de pregătire.

„Comitetul Olimpic Internaţional şi Comitetul japonez de organizare s-au mişcat foarte repede în a stabili data desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Observ că se păstrează aceeaşi perioadă precum cea programată în acest an, diferenţă de o zi sau două. Este o decizie bună, pentru că se pune astfel capăt şi multor speculaţii care vorbeau chiar de organizarea competiţiei în primăvara anului următor. Cred că acest anunţ linişteşte un pic toată lumea sportivă. Îţi poţi face din timp un plan de pregătire, îți poţi seta nişte etape”, a afirmat ministrul.

„Toţi ne gândim că va fi o ediţie unică a Jocurilor Olimpice, care va veni după un an 2020 extrem de dificil, cu multe provocări pentru toată lumea. Tocmai în astfel de momente spiritul olimpismului trebuie să fie mai puternic. Această competiţie trebuie să fie speranţa de care toată lumea are nevoie. Pe de altă parte, mărturisesc că sunt impresionat de motivaţia şi dorinţa sportivilor români de a se pregăti. Le urmăresc antrenamentele pe conturile de social-media. Vreau să îi felicit pentru puterea şi curajul de a crede în visurile lor, în visul olimpic. Toţi sunt un model pentru noi. Vom fi alături de ei şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a-i ajuta”, a adăugat Ionuţ Stroe.

Jocurile Olimpice (JO) urmau să se dispute iniţial în perioada 24 iulie – 9 august 2020 în capitala japoneză, dar au fost amânate pentru prima data în istorie, din cauza răspândirii continue a noului coronavirus.

Citește și / Thomas Bach: JO din 2021 pot fi lumina de la capătul tunelului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Vâlcea: Prins circulând cu 174km/h

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în acest weekend, pe drumurile de pe raza județului Vâlcea pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală....

Cum arată capsula Crew Dragon în interior

Astronauții Robert Behnken și Douglas Hurley au debarcat cu succes capsula SpaceX Crew Dragon și au intrat în Stația Spațială Internațională, potrivit...