Acasă Sport Canotaj / România a obţinut argintul la proba de dublu vâsle

Canotaj / România a obţinut argintul la proba de dublu vâsle

-

Echipajul format din Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş a cucerit medalia de argint, duminică, în proba de dublu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz Ottensheim (Austria).

Aurul a fost obţinut de Noua Zeelandă, în 06 min 47 sec 170/1000, argintul a revenit României, în 06 min 48 sec 550/1000, iar bronzul a fost adjudecat de Olanda, în 06 min 49 sec 220/1000.

La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache (foto 2), s-a clasat pe locul 6 în finală, obținând calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Echipajul masculin de opt plus cârmaci format din Alexandru Matinca, Adrian Damii, Alexandru Chioșeaua, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pîrghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu, au reusit sa câștige Finala B a probei, învingând echipajele celor din Canada și Italia.
.
Sportivii au reușit sa ocupe locul 7 în clasamentul final, dar calificarea la Jocurile Olimpice a fost amânată, anunţă Hotnews.

România a încheiat Mondialele cu două medalii de argint, cucerite la dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş) şi patru rame masculin (Mihaiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari).

România a calificat şapte echipaje la JO 2020: dublu vâsle feminin, categorie uşoară, patru rame feminin şi patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin şi dublu rame masculin.

Articol scris de Tiberiu Cocora

ȘTIRI VIDEO GdS

Harvey Weinstein, vindecat de COVID-19

Producătorul de film american Harvey Weinstein a fost declarat vindecat de COVID-19. Acesta ispăşeşte, în prezent, o pedeapsă de 23 de ani de închisoare...