7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFostul jucător de tenis, Peter McNamara, a murit

Fostul jucător de tenis, Peter McNamara, a murit


Fostul jucător de tenis, Peter McNamara, a murit de cancer de prostată, sâmbătă seara, în casa sa din Germania, sâmbătă seara. McNamara, care a fost pe locul 7 în lume în 1983, a murit la vârsta de 64 de ani, potrivit The Guardian.

El i-a învins pe Jimmy Connors și pe Ivan Lendl, câștigând două dintre cele cinci titluri single.
A avut trei succese răsunătoare cu partenerul său de dublui Paul McNamee, cu care a câștigat de două ori Wimbledon, în 1980 și 1982, precum și Australian Open în 1979.

McNamara, care s-a născut la Melbourne, a ajuns, de asemenea, în semifinalele de simplu Australian Open din 1980, în sferturile de finală ale lui Wimbledon 1981.

„Greu de crezut că, după 50 de ani de prietenie, Macca a dispărut … „, a declarat McNamee pe Twitter.
Alți australieni au postat pe reţelele de socializare mesaje de omagiu pentru McNamara, care după pensionarea din 1987 s-a bucurat de o carieră reuşită de antrenor.
Todd Woodbridge l-a descris McNamara pe Twitter ca o sursă de inspirație, la fel ca și Darren Cahill.

„Un jucător excelent, un antrenor excelent care a îmbunătățit fiecare jucător cu care a lucrat și i-a insuflat încredere”, a scris Cahill.
Boris Becker a spus că McNamara a fost „unul dintre băieții buni ai tenisului”.

El l-a antrenat pe Mark Philippoussis, l-a îndrumat pe Grigor Dimitrov în anii de început și mai recent pe Matt Ebden și Wang Qiang.
McNamara a lucrat cu Wang Qiang până în februarie, pe care l-a ajutat să ajungă la top 20 din lume în timpul uniunii de patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS