10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa şi-a prezentat noii fotbalişti

Ştiinţa şi-a prezentat noii fotbalişti

Clubul Universitatea Craiova a susţinut ieri o conferinţă de presă, în care preşedintele Sorin Cârţu i-a prezentat pe cei cinci fotbalişti cooptaţi în această vară, în speţă portarul Andrei Marinescu şi jucătorii de câmp Kamer Qaka, Antoni Ivanov, Alex Ioniţă şi Bogdan Vătăjelu. „Sorinaccio“ a mai spus că obiectivele echipei sunt câştigarea a cel puţin un trofeu, iar în ideea aceasta vor mai fi aduşi doi-trei fotbalişti de valoare.

„Suntem înaintea debutului în noul sezon pe care vrem să-l începem bine şi, ceea ce este cel mai important, să-l terminăm cu nişte succese şi mă refer la câştigarea campionatului, a Cupei. Craiova merită şi are foame de trofee. În sensul ăsta ne-am pregătit şi am adus cinci jucători noi. Al cincilea nou, dar în acelaşi timp şi vechi, pentru că Bogdan Vătăjelu a revenit la echipă, ştie foarte bine ce înseamnă spiritul nostru, ce înseamnă Craiova şi sunt convins că experienţa unui campionat destul de puternic, cum este cel din Cehia, îi va folosi și va ajuta și echipa noastră. Sunt cinci jucători pe care noi i-am studiat destul de bine, iar în momentul în care am făcut aceste alegeri am ţinut cont de multe aspecte. Spre exemplu, pe Qaka l-am dorit şi anul trecut, dar a fost deturnat de FCSB. Pe Ivanov îl ştim după evoluţiile bune pe care le-a avut la Gaz Metan Mediaş, inclusiv în meciul cu noi de aici. A demonstrat valenţe tehnice şi tactice foarte bune şi îl aşteptăm să le pună în valoare şi la echipa noastră. Cu Ioniţă au fost discuţii de la începutul campaniei şi a fost dorit de clubul nostru şi iarna trecută. Până la urmă, s-a găsit această soluţie de împrumut în privinţa lui, cu o opţiune de cumpărare. Ideea noastră este ca Ioniţă să ne bage la cheltuială, să achităm acea clauză de cumpărare şi nu ne gândim să-l folosim doar anul acesta. Este important ca el să înţeleagă acest lucru şi, din punctul meu de vedere, vreau de la el evoluţii superioare faţă de ceea ce a arătat la Astra, pentru că perioada de la CFR Cluj a fost mai slabă pentru el, şi trebuie să treacă peste ea. Noi îl ajutăm, suntem aici ca să-i întărim moralul, dar el trebuie să-şi dea tot concursul. Marinescu este un portar cu experienţă şi sperăm să-l ţină în priză pe Pigliacelli, pentru că el este titularul nostru. Pe Bogdan îl ştiţi toţi. Este un băiat de caracter, pe care clubul acesta, când a avut perioada de ascensiune şi a mers treaptă cu treaptă, s-a bazat foarte mult. Nu cred că va fi o problemă cu readaptarea lui aici“, a afirmat preşedintele Ştiinţei.

„Sigur vom încerca să mai aducem fotbalişti, pentru că ne mai gândim la un fundaş central, un mijlocaş, atacant. O să vedem ce se va reuşi. În multe cazuri ne-am simţit folosiţi de anumiţi jucători. Într-un fel le-am crescut şi interesul altor echipe pentru ei, pentru că au fost unii, cum a fost Rodeni, un fundaş central, pentru care s-a plătit şi biletul de avion să vină, după care a cerut modificări de clauze, că vrea să joace titular, de parcă eram o echipă dintr-un campionat din ăsta din Mauriţius. Ştii cum e cu titularul? La o echipă titular e unul singur: patronul. În rest, toată lumea e la schimbare. Sper să nu mai întâlnim situaţii din acestea şi să ne rezolvăm acele probleme, pentru că, într-adevăr, apărarea mai simte nevoia de achiziţionare a unui fundaş central, ca să fie mai multă concurenţă“, a mai spus Sorin Cârţu.

Vătăjelu: Sunt condiţii să te baţi să câştigi campionatul, Cupa

Fostul căpitan al Ştiinţei, Bogdan Vătăjelu, a declarat că nu i-a fost deloc greu să aleagă Bănia şi că acceptă concurenţa lui Bancu şi tinerilor din lot.

„Bine v-am regăsit! Mi-am dorit să mă întorc acasă, pentru că pentru mine aici înseamnă acasă. Nu am stat foarte mult să mă gândesc când mi s-a propus să revin. Am venit să joc, pentru că de stat puteam să o fac şi în Cehia, asta e clar. Concurenţa ne va ajuta pe toţi să devenim din ce în ce mai buni. Faţă de ce am lăsat eu când am plecat, totul este la un nivel foarte mare şi mă refer la baza de antrenament, la tot ceea ce ţine de staff, de medicamentaţie, de tot. Mi se pare ceva extraordinar, pentru că acum cred că sunt condiţii să te baţi să câştigi campionatul, Cupa. Acum trebuie să dăm cât mai mult şi să aducem trofee în vistieria clubului. Cu majoritatea băieţilor mă ştiu, chiar dacă au plecat foarte mulţi, juniorii pe care i-am găsit, din punctul meu de vedere, din ce am văzut şi în afară, mi se par nişte jucători foarte buni şi trebuie să avem încredere în ei. Acum aşteptăm meciurile din Liga Europa, începutul campionatului şi sperăm să fie mult mai bine decât anul trecut. Cred că avem un lot de jucători numeros şi calitativ. În campionat este obligatoriu să începi cu doi juniori şi cred că avem juniori foarte buni. Cât despre Liga Europa, este un drum foarte lung ca să ajungi în grupe şi nu este uşor, dar clar că trebuie să ne fixăm obiective cât mai mari ca să muncim şi să le atingem. Am încredere că o să fie bine“, a declarat Vătăjelu.

Marinescu: Sunt onorat să joc la acest club

Portarul Andrei Marinescu (34 de ani) a afirmat că este încântat să joace în Bănie, el fiind un rapidist la origine, şi speră să se ridice la nivelul aşteptărilor în momentul în care se va apela la el.

„Sunt onorat să mă aflu aici şi vreau să mulţumesc staff-ului administrativ şi mai ales staff-ului tehnic că mi-a oferit posibilitatea de a îmbrăca tricoul Universităţii. Sunt onorat să joc la acest club, care are nişte suporteri minunaţi şi când va fi nevoie de serviciile mele o să fiu pregătit şi o să dau totul să ajut echipa. Când am semnat, ştiam că postul de titular este asigurat de Mirko, nu degeaba a fost declarat cel mai bun portar din Liga I. Ştiam unde vin, ştiam că şi Popescu este un portar de perspectivă foarte bun. Pentru mine este mult mai important ca echipa să câştige, nu cine joacă. În cazul în care va fi nevoie de mine sper să dau randamentul cel mai bun. Avem cam tot ce ne trebuie pentru a ne îndeplini obiectivele. Pentru mine, primul meci, de la Sabail, este cel mai important şi cred că aşa trebuie să gândim cu toţii, pentru că victoriile aduc victorii. Dacă începem bine în Liga Europa, urmează un meci acasă cu Clinceniul, ne aşteaptă suporterii în tribună, şi dacă obţinem rezultate pozitive plecăm cu un moral bun. Sunt două competiţii diferite. În Liga I trebuie să folosim doi jucători Under 21 şi aici stăm foarte bine, iar acest aspect va face diferenţa“, a punctat Marinescu.

Ioniţă: Vreau să câştig din nou campionatul

Ultimul sosit în tabăra alb-albastră, Alex Ioniţă, a subliniat că va da totul pe teren şi că speră să câştige campionatul şi cu Universitatea, după ce a reuşit cu Astra şi CFR Cluj:

„Aşteptările mele au fost demult depăşite, pentru că mereu am auzit cuvinte de laudă la adresa Universităţii, dar ce am găsit aici m-a încântat. Avem o bază sportivă cum puţine echipe din Liga I au, echipament, absolut tot, de la staff la conducători… Colegii m-au primit foarte bine şi mă bucur că am venit. Am făcut o alegere bună şi sper să revin la evoluţiile pe care le-am avut la Astra şi să joc chiar mai bine, pentru că ştiu că pot. Îmi doresc să mă integrez repede, să prind un loc de titular şi să joc foarte bine. Nu este o presiune în plus pentru mine că lumea mă compară cu Mitriţă. Îmi doresc să fac diferenţa în fiecare meci şi prin evoluţiile mele să fiu apreciat şi să rămân în continuare la Universitatea Craiova. Am încredere mare în această echipă, de aceea am şi venit. Vreau să câştig din nou campionatul, pe care în ultimii patru ani l-am obţinut de trei ori, chiar dacă nu am contribuit foarte mult. Poate că a venit şi vremea mea să-l câştig din teren“.

Ivanov şi Qaka, optimişti

La rândul lor, Antoni Ivanov şi Kamer Qaka sunt convinşi că au ajuns la un club mare şi promit să dea totul pe teren.

„Sunt foarte bucuros să fiu acum aici. Pentru mine este o mare oportunitate de a arăta ce pot. Vreau să-mi ajut echipa să câştigăm meciuri şi trofee. Cred mult în această echipă, avem un lot valoros şi abia aştept meciurile, să jucăm în faţa suporterilor noştri. Cred că putem câştiga campionatul, pentru că avem calitate şi totul este făcut profesionist. Cât despre grupele Ligii Europa vă asigur că vom lupta şi totul este posibil. Suporterii să aştepte de la mine că o să dau totul pe teren. Trebuie să cresc de la meci la meci. La Mediaş, am avut o experienţă bună, am avut antrenori foarte buni, însă acum am venit la Craiova şi îmi doresc mai mult“, a spus Ivanov.

„Înainte de a veni am auzit multe lucruri frumoase despre echipă, despre club, suporterii sunt fantastici şi abia aştept să joc în faţa lor. Sunt încântat de ce am găsit aici. Clubul este la un înalt nivel şi vom lupta pentru trofee. Avem o echipă puternică pentru campionat şi avem capacitatea să facem o impresie bună“, a punctat Qaka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS