21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMotoGP / Marc Marquez, a zecea victorie consecutivă pe circuitul „Sachsenring“

MotoGP / Marc Marquez, a zecea victorie consecutivă pe circuitul „Sachsenring“

Marc Marquez (Repsol Honda) continuă hegemonia pe circuitul „Sachsenring“, unde s-a impus duminică pentru a zecea oară consecutiv. Spaniolul a câștigat Marele Premiu al Germaniei la MotoGP, a noua etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, devansându-i pe Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) și Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol), informează Hotnews.

Marc Marquez, cvintuplu campion mondial, se află la a cincea victorie în actualul sezon și ia o opțiune serioasă pentru al șaselea său titlu la MotoGP. Spaniolul s-a mai impus în Argentina, Spania, Franța și Catalonia.

Succesul de duminică a fost al zecelea consecutiv pentru Marquez pe circuitul „Sachsenring“: în 2010, el s-a impus la Moto3, în 2011 și 2012 la Moto2 și în anii următori la MotoGP. Marquez a egalat astfel recordul de victorii consecutive pe același circuit deținut de Valentino Rossi. „Il Dottore“ s-a impus de zece ori la rând la Mugello (Italia).

În urma victoriei de pe „Sachsenring“, Marc Marquez și-a asigurat un avans de 58 de puncte în fruntea clasamentului general, înainte de pauza de vară. Andrea Dovizioso se află locul al doilea, cu 127 de puncte, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Danilo Petrucci, cu 121 de puncte.

Următoarea etapă din MotoGP, Marele Premiu al Cehiei, va avea loc pe 4 august, la Brno.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS