10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Încă o demonstrație de neputință. Așteptăm campania de achiziții din vară!

Fotbal / Încă o demonstrație de neputință. Așteptăm campania de achiziții din vară!

Universitatea Craiova a înregistrat o nouă înfrângere în fața lui FC Viitorul și poate spune de pe acum adio titlului de campioană, având acum de apărat locul trei, amenințat chiar de puștii lui Gică Hagi. Ieri seară a fost 2-1 pentru gazde, la capătul unui joc cu două reprize distincte, prima a Științei, a doua a Viitorului. Interesantă este statistica jocului, una favorabilă Craiovei. Acest joc a făcut parte din etapa a 5-a, ultima a din turul play-off-ului Ligii I.

Fortes, „certat“ cu golul

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Cristi Bărbuț, aflat într-o poziție suspect de offside, care a primit o minge de la Fortes, și a șutat pe lângă Cojocaru, la colțul din dreapta (’9, 0-1).

Fortes a avut apoi două oportunități de a marca, dar s-a dovedit neinspirat la finalizare (’10, ’13), la ultima dând dovadă și de egoism, pentru că nu i-a plasat lui Mihăilă în fața porții.

A urmat o bombă a lui Ianis Hagi de la 30 de metri, mingea, condusă și de vânt, trecând puțin peste poarta lui Pigliacelli.

După alte câteva minute de presiune la poarta Craiovei, a venit rândul Universității să „muște“ pe contraatac, șutul lui Cicâldău lăsându-se fără urmări pe tabelă (’23).

Fortes a reușit să dribleze frumos un adversar și a șutat peste poartă, dar a arătat multă poftă de fotbal și dorință de gol (’37).

Viitorul a restabilit egalitatea înainte de pauză, Ianis Hagi reușind să marcheze cu un șut superb, imparabil, de la 22 de metri, la vinclul lui Pigliacelli (’43, 1-1).

Cojocaru a șomat în repriza secundă

La reluare, primele zece minute a fost de tatonare, apoi o fază la care Bărbuț trebuia să înscrie, dar s-a opus Cojocaru, iar pe contraatac George Ganea i-a pasat din dreapta lui Rivaldinho, iar acesta a împins mingea din cădere, de la 8 metri, în plasă (’57, 2-1).

Alb-albaștrii au acuzat din plin primirea golului doi, au căzut și ficzic, au pierdut centrul terenului, pentru că Bic a făcut figuranție, la fel ca Drăghici, Fortes și Baicu, astfel că Viitorul și-a apărat cu brio avantajul de pe tabelă până la final.

FC Viitorul: Cojocaru – Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Houri, T. Băluță, Iacob (’46, Mladen) – I. Hagi, Rivaldinho (’68, Achim), Drăguș (’54, G. Ganea). Antrenor: Gică Hagi.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira (’63, Bic) – Martic, Mateiu (’75, Baicu), Cicâldău, Bancu – Bărbuț, Fortes, Mihăilă (’58, Drăghici). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Mihăilă ’7, Fortes ’62, Martic ’90 / Ghiță ’56, Ganea ’62.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu; Cătălin Popa.

Observatori: Cristian Nica, Eduard Alexandru.

Statistica jocului: posesie: 48%-52%, ocazii de gol: 8-11, șuturi pe poartă: 3-5, șuturi pe lângă poartă: 5-6, lovituri libere: 16-17, cornere: 4-4, ofsideuri: 2-2, aruncări de la margine: 19-27, intervenții portar: 4-1.

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci la Giurgiu, contra Astrei, partida fiind programată vineri, de la ora 21.00.

Hagi: A fost un meci de nivel european

La finalul jocului, antrenorul Viitorului, Gică Hagi, a fost fericit pentru punctele obținute și a punctat că jocul s-a ridicat la un nivel European.

„A fost un meci foarte frumos, au fost două echipe care joacă frumos, ofensiv, mrereu vrem să avem posesia. Mereu a ieşit un fotbal bun între noi şi ei, dar în ultimul timp am fost mai inspiraţi. A fost un meci de nivel european. Cu Mangia îmi place să joc, pentru că are aceleaşi principii, să contruiască, să domine, să împingă cu lateralii, amândoi folosim un 3-4-3 agresiv. Se joacă mult pe duel, pe tranziţie, dar noi am fost mai inspiraţi. Au fost două echipe frumoase“, a declarat Hagi.

Mangia: Nu mai sunt șanse la titlu

Din tabăra Craiovei, antrenorul Devis Mangia a admis că titlul s-a dus și a pus acest eșec pe lipsa unui lot numeros.

Este clar că nu mai sunt șanse la titlu. Am început bine, am dat gol. Nu am dat al doilea gol, nu am reușit să închidem meciul. A dat Ianis un gol, în repriza a doua ritmul a fost scăzut. Mi-e ciudă că am avut oportunitate pentru 2-1, iar ei au dat imediat gol. Din punct de vedere numeric, e clar că avem problem“, a mai spus Devis Mangia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS