9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu vrem scuze, ci atitudine şi goluri!

Nu vrem scuze, ci atitudine şi goluri!

Universitatea Craiova şi-a deranjat, cu siguranţă, mulţi dintre susţinătorii săi prin insuccesul de la FCSB, o bună parte devenind pesimişti în privinţa obţinerii titlului mult dorit după prestaţia văzută, dar alb-albaştrii afirmă cu tărie că nimic nu este pierdut şi că sunt capabili să strângă rândurile şi să lupte pe toate fronturile. Au prilejul să demonstreze cele afirmate chiar astăzi, când vor da piept cu una dintre echipele imprevizibile ale campionatului, FC Viitorul, în prima manşă a semifinalelor Cupei României. Confruntarea are loc de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, iar obiectivul nu poate fi decât victoria.

Mangia: Suntem în luptă pentru ambele obiective

Strategul Universităţii Craiova, Devis Mangia, a afirmat în conferinţa de presă premergătoare întâlnirii că se aşteaptă la un joc dificil, atât din pricina valorii adversarilor, cât şi a absenţelor din lotul alb-albastru, ştiut fiind faptul că Elvir Koljic, Ivan Martic şi Radoslav Dimitrov sunt accidentaţi, iar Andrei Cristea este suspendat, după un roşu văzut în tricoul Iaşiului.

„Va fi prima parte a confruntării cu Viitorul, este un meci important şi sper să fie şi frumos, cum au fost toate cele de până acum cu ei. Noi vrem Cupa României şi luptăm să fim mai sus de locul trei. Am mai spus-o: luptăm pentru ambele obiective. E clar că şansele sunt puţin scăzute după meciul cu FCSB, dar nu este nimic închis. Noi luptăm pentru noi, nu pentru alţii, nu mă interesează ce afirmă reprezentanţii altor echipe. E clar că meciul de duminică va fi foarte important pentru noi, dar acum vreau să vorbim despre meciul de mâine, din Cupă. Nu este normal să avem o zi mai puţin pentru pregătirea meciului de duminică, dar asta este. Din punct de vedere mental, echipa este ok. Ştim ce am făcut bine şi ce nu, iar din punct de vedere fizic încă nu ştiu. Avem antrenament astăzi (ieri – n.r.) şi voi şti exact ce jucători am la dispoziţie. Cu siguranţă, noi nu vom menaja jucători pentru acest meci şi nici pentru următorul, dar avem ceva probleme de lot. Aştept să vedem ce jucători sunt 100% pentru că nu ştiu dacă putem recupera măcar unul dintre jucătorii accidentaţi dinainte. Nu putem schimba prea mulţi jucători, dar vor fi schimbări din pricina problemelor şi vor intra în meciul de mâine (astăzi – n.r.), dar şi în cel de duminică, echipele cele mai bune pe care le putem alinia. Sunt sigur că echipa va avea o atitudine bună. Vă asigur că echipa a dat şi va da totul în teren“, a spus Devis Mangia.

„Donkor este un jucător de încredere“

Devis Mangia a fost întrebat şi despre jocul cu FCSB, fiind analizate evoluţiile lui Donkor şi Fortes, şi s-au cerut explicaţii şi pentru minutele mult prea puţine acordate lui Andrei Cristea, jucător ce în opinia multora poate fi omul cu golurile dacă este jucat.

„E clar că Martic şi Dimitrov sunt fundaşi dreapta de meserie şi am pregătit meciul de la FCSB într-un fel, inclusiv în cadrul amicalului cu Vratsa am încercat ceva, dar accidentându-se Dimitrov la antrenament am fost obligat şi am schimbat ideea de joc. Dacă am pierdut, nu este din cauza sistemului de joc, ci pentru că am greşit în câteva situaţii. Prefer să analizez greşelile echipei, nu ale unui singur jucător (legat de Donkor – n.r.). După, când fac analiza cu jucătorii, discutăm şi problemele individuale, dar Donkor, pentru mine, este un jucător foarte bun, a demonstrat, a început foarte bine sezonul, dar după se poate întâmpla să scadă. Problemele din această perioadă au fost că am luat multe goluri în cele două meciuri cu FCSB, pentru că am jucat opt meciuri din februarie încoace, exceptându-l pe cel cu Astra, care a fost particular, în care nu am luat niciun gol şi am făcut bine toată echipa. Am greşit în cele două situaţii cu FCSB, pentru că în ambele meciuri au fost mai multe erori ale noastre. Trebuie să lucrăm, să rezolvăm, dar nu cred că este bine să vorbim despre calitatea jucătorilor. Se poate ca un jucător sau un antrenor să greşească, dar după mergem înainte. Donkor, pentru mine, este un jucător de încredere“, a spus Mangia.

„Fortes a făcut un meci foarte bun. Problema este că un antrenor trebuie să ţină cont de foarte multe aspecte în timpul meciului. Dacă rezultatul era 2-2 şi după luam gol din fază fixă pentru că nu avem un jucător potrivit să stea la prima bară, se vorbea că nu trebuia schimbat Fortes, că este un jucător important la fazele fixe. În acel moment, meciul a fost echilibrat, avem o idee şi nu a fost posibil să facem o schimbare cu Cristea. Când am luat gol, a intrat imediat şi Andrei. Înainte, echipa a fost echilibrată în teren. Diferenţa au făcut-o detaliile mici. Nu o să spun niciodată că am pierdut din cauza cuiva. Dacă pierdem, a pierdut echipa, la fel este şi când câştigăm. Legat de nefolosirea lui Cristea, vă spun că deciziile sunt tactice. În acest moment, echipa a demonstrat că joacă bine când are doar un atacant central, asta când pe teren se află Koljic. Acum, cu Fortes, este posibil să jucăm cu doi, dar trebuie să avem timp ca să lucrăm din acest punct de vedere, ceea ce nu prea avem, pentru că vine meci după meci. Andrei este suspendat acum, dar vine meciul de duminică şi vom vedea“, a mai spus tehnicianul Ştiinţei.

Întrebat despre vorbele grele primite după meciul cu FCSB din partea lui Cornel Dinu şi Adrian Porumboiu, la care nimeni din conducere nu a reacţionat în vreun fel, Mangia a fost foarte diplomat:

„Sunt nişte opinii şi eu respect pe toată lumea. Eu, când vorbesc despre o persoană, încerc să înţeleg cât mai bine situaţia, să văd cum este persoana respectivă, cum lucrează… Alţii pot să spună orice, eu îi respect pe toţi“.

Bancu: Trebuie să facem un joc bun

La rândul său, căpitanul Nicuşor Bancu nu concepe decât un rezultat pozitiv cu FC Viitorul, în Cupă, şi cred cu tărie că o victorie cu CFR Cluj duminică o va readuce pe Universitatea Craiova în lupta pentru titlu cu şanse reale.

„Ne va aştepta un meci foarte greu. Ei au odihnit câţiva jucători pentru acest meci şi cu siguranţă vor fi dornici să arate ce pot şi să meargă mai departe, dar jucăm acasă şi trebuie să facem un meci bun şi să facem un pas către calificare. Mă gândesc la ambele trofee atâta timp cât mai sunt şanse matematice şi la titlu. Cu toate că sunt şapte puncte diferenţă faţă de CFR Cluj, noi încă ne gândim. Putem să câştigăm cu ei duminică şi şansele noastre vor deveni mai mari, dar deocamdată vreau să ne concentrăm pe meciul cu Viitorul. Trebuie să facem un meci bun acum, acasă, ca să avem prima şansă în retur. Îmi doresc să îndeplinim ambele obiective şi dacă voi pleca la vară, voi pleca, dacă nu, mă simt bine aici, mă simt iubit de suporteri, cu cei din conducere, cu colegii, suntem o familie cu toţii şi e greu să mai găseşti aşa ceva în altă parte. Deocamdată nu mă gândesc la plecare“, a spus Bancu, menţionând că prietenia cu Ianis Hagi sfârşeşte odată cu primul fluier: „Nu m-am tachinat cu Ianis la naţională legat de Cupă. Ne-am înţeles foarte bine acolo, ambii am dat totul pentru echipa naţională, iar acum, că vom fi adversari, va fi altceva. Cu siguranţă, vom avea clinciuri şi dueluri, pe care vrem să le câştigăm, şi sper ca la final eu să ies învingător“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS