Mircea Călin, directorul CSM Craiova: Rămânem pe podiumul național la numărul de medalii la atletism

ircea Călin, directorul CSM Craiova, alături de Marius Ionescu, unul dintre medaliaţii clubului la Campionatul Naţional de la Piteşti (foto: Daniela Mitroi-Ochea)
ircea Călin, directorul CSM Craiova, alături de Marius Ionescu, unul dintre medaliaţii clubului la Campionatul Naţional de la Piteşti (foto: Daniela Mitroi-Ochea)


Un total de 15 medalii, dintre care trei titluri naționale, cinci medalii de argint și șapte de bronz. Acesta este palmaresul atleților legitimați la CSM Craiova la cel mai recent concurs, Campionatul Național în aer liber, seniori și tineret, desfășurat la Pitești. O „recoltă“ de medalii care îl mulțumesc pe directorul clubului, Mircea Călin, pentru că, deși nu există o pistă de atletism regulamentară în Bănie, orașul se menține în topul atletismului național.

„A fost un concurs reușit, atât din punct de vedere al rezultatelor obținute de sportivii noștri, cât și al organizării și fair play-ului.

Cam toți sportivii care au reprezentat clubul nostru și-au făcut datoria, au obținut medalii, mai puțin Georgiana Muscalu, de la înălțime, care cu o săptămână înainte câștigase naționalele de heptatlon, și Andrei Ștefana, care a fost accidentat și a abandonat cursa. Un plus pentru trei-patru sportivi: Corneschi, Bușcă, care deși nu a luat medalie am văzut la el dăruire, Betej, care a câștigat surprinzător la obstacole, și Bălan, care face parte din lotul național și va merge acum la Europene. Este foarte bine că ținem ștafeta sus. Cred că suntem în primele trei cluburi în 2018. În iarnă, am luat zece medalii, acum 15, plus cele pe care le-am mai luat la Balcaniadă“, a spus Călin pentru GdS.

Atleții, trimiși o dată pe săptămână să se antreneze la Pitești

La aceste Naționale, pentru CSM au concurat destul de mulți atleți care nu sunt din Craiova și care au avut posibilitatea să se antreneze în condiții bune în orașele natale. Sportivii din Bănie s-au chinuit cum au putut, prin Grădina Botanică, unde este o pistă de tartan, în parcuri, iar o dată pe săptămână au mers la un antrenament în condiții normale, pe stadionul din Pitești. „Sportivii legitimați la noi care nu sunt din Craiova și care au luat medalie acum sunt cam peste 90 la sută. Acei «mercenari», cum îi numesc unii, țin steagul sus pentru club. Avem atleți din Timișoara, București, orașe unde au stadioane să se pregătească ca lumea. Majoritatea nu sunt la noi cu dublă legitimare, ci doar ai CSM-ului. În ceea ce-i privește pe atleții noștri din Craiova, pe aceștia i-am trimis săptămânal la Pitești, acolo unde este pistă de atletism. Mergeau sâmbăta, în special cei de la alergări și obstacole. Au mers și la concursuri de pregătire, unde au cerut. O parte au avut și cantonament la Snagov“, a adăugat directorul clubului care aparține de MTS.

Aruncătorii nu au putut să se pregătească la Pitești

Dacă alergătorii au mers la Pitești pentru pregătire, nu același lucru s-a întâmplat cu aruncătorii de la CSM. Soții Cosmin și Ileana Sorescu au luat la Campionatul Național medalii de bronz la aruncarea ciocanului, respectiv aruncarea discului, după ce s-au pregătit pe unde au putut. „Au două terenuri extraordinare de aruncări la Pitești, dar nu ne-au dat voie să ne pregătim acolo, deși era contra cost. Astfel, cei doi soți s-au antrenat pe Stadionul Tineretului din Bănie, foarte puțin, la ștrandul de lângă Tineretului, aruncă la plase, și la Polivalentă. Cosmin, care este și profesor antrenor la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, s-a aflat acum la Pitești, la primul concurs, când face aruncări lungi din iarnă. El a făcut cu materiale grele, neavând distanța necesară să arunce controlat. Oricum, am smuls de la familia Sorescu promisiunea că nu se lasă de sport. Au văzut că sunt sportivi mult sub ei. Acum i-au depășit sportivi din zona Moldovei, despre care zic că au o școală națională de aruncări acolo“, a mai spus Mircea Călin.

15 medalii naționale

Campionii naționali pentru CSM Craiova la competiția de la Pitești au fost Ștefania Drăgan (prăjină, tineret), Daniel Betej (3.000m obstacole, seniori), Cristina Bălan (800 m, tineret). Vicecampioni naționali au devenit Alexandru Corneschi (5.000 și 10.000 m, seniori), Cristina Bălan (400 m, tineret), ștafeta 4×100 m fete senioare (Ana Maria Roșianu, Mădălina Fica, Cristina Iacoban, Ștefania Sandu) și ștafeta 4×400 m fete tineret (Cristina Bălan, Ștefania Sandu, Mădălina Fica, Mihaela Popescu). Medaliați cu bronz au fost: Ionela Puia (10.000 m, senioare), Marius Ionescu (10.000 m, seniori), Cristina Toma (triplusalt, senioare),

Ștefania Drăgan (prăjină, seniori), Cătălina Chircă (1.500 m, tineret), Cosmin Sorescu (ciocan, seniori) și Ileana Sorescu (disc, seniori).

Alte două medalii au ajuns la Craiova, la CS Universitatea, obținute de Ancuța Bobocel. Aceasta a devenit campioană națională la 5.000 m și a luat argint la 1.500 m.


„Când va fi gata stadionul, numai aici se vor face competiții“

Într-un articol publicat luni în Gazeta de Sud, având ca subiect viitorul stadion de atletism al Craiovei, edilul-șef al urbei, Mihail Genoiu, spunea că „proiectul stadionului a fost finalizat“ și că va fi unul de categoria a doua, putând să găzduiască chiar un Campionat European. Nu se știe încă data la care vor începe lucrările și când va fi gata stadionul, necesar ca aerul pentru atleți, cert este că antrenorii și sportivii abia așteaptă ca noua arenă să fie dată în folosință.

„Am citit în Gazeta de Sud că în 2019 ar putea fi gata stadionul. Când va fi terminat, toate competițiile naționale vor fi la Craiova. Atunci, va fi mai bine pentru noi din multe puncte de vedere. Acum, nu vine nimeni în Botanică să facă antrenament fără să aibă unde să se schimbe, să facă baie. Mai ales la copii este greu. Trebuie să stea cineva paznic și acel cineva este antrenorul. Așa, cu stadion de atletism, vom putea crește și noi juniori, pentru că să știți că nu este nici pentru noi ușor să aducem atleți din țară. Concurăm cu Steaua, Dinamo, care le oferă condiții de pregătire și angajare. Acum este și CSM București, care are mulți bani. Aceste cluburi iau «spuma» din țară. Luăm și noi sportivi la tineret și seniori care au confirmat“, a mai explicat Mircea Călin.

Marius Ionescu a concurat, după patru ani, pe pistă

Maratonistul Marius Ionescu, legitimat la CSM Ploiești și CSM Craiova, nu va merge la Campionatul European de atletism, programat între 7 și 12 august la Berlin, aflându-se în perioada de recuperare după o accidentare, dar „Piciul“ a concurat la Pitești la Campionatul Național, unde a obținut medalie de bronz, la 10.000 metri. A fost prima dată în ultimii patru ani când a alergat o cursă pe pistă, după ce în 2014, tot la Pitești, obținea un nou titlu național în această probă. Marius s-a aflat pentru câteva zile în Craiova, orașul natal, și a vorbit despre competiția de la Pitești, dar și despre viitor.

„Odată la patru ani alerg 10.000 de metri, pe pistă, deşi nu mi-am propus asta. Am făcut-o ultima oară în 2014, când am luat aurul, după ce l-am învins pe Nicolae Soare. Acum a câștigat el, mai apar unu-doi care se bat la podium, dar dispar, nu îi ține mult. Acum, pentru mine a fost un test să văd pe unde sunt cu pregătirea după accidentare și după perioada de antrenament pe care am făcut-o, de o lună și jumătate. Nu puteam să mă las bătut de oricine, am și eu ambiția mea. Îmi doream medalie, nu mă așteptăm să fie așa ușor. Mi-am îndeplinit obiectivul personal, am văzut unde sunt, ca pregătire, și ce trebuie să fac. Puteam merge și la Campionatul European, dar nu am vrut să fac decât act de prezență, dacă nu sunt pregătit. Consider că am trecut peste acea etapă în care să merg la o astfel de competiție indiferent de rezultat, doar pentru experiență. Acum sunt experimentat și când merg la un European sau Mondial trebuie să obțin și rezultat. Acum sunt în căutarea unui concurs în toamnă. Este posibil să alerg la Maratonul Internațional București. Ar fi ceva frumos și sunt convins că mulți români și-ar dori să vadă un conațional concurând alături de elita africană“, a spus maratonistul craiovean.

Așteaptă să concureze pe noul stadion din Craiova

Pentru Marius, orașul natal, Craiova, este locul unde a obținut mare parte din rezultatele importante ale carierei sale. Acum, speră să concureze cât mai repede și pe viitorul stadion de atletism. „Dacă ne uităm în palmaresul meu, la Craiova am câștigat o grămadă de concursuri, campionate naționale, balcaniade. Să dea Dumnezeu să fie gata cât mai repede stadionul, să concurez aici. Dacă vă spuneam mai devreme că am concurat pe pistă în 2010, 2014 și 2018, acum, dacă va fi gata stadionul, la anul voi scădea din cei patru ani. Deocamdată, e groaznic pentru atleții din Craiova să facă drumuri dus-întors la Pitești, să facă un antrenament ca lumea. Nu te poți aștepta la performanță într-un parc pentru cei care aleargă pe pistă. Eu, pe așa-zisa pistă de atletism din Botanică nu m-aș putea pregăti, există riscul de accidentări. Mă mir cum de ies rezultate“, a încheiat Marius.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 1 august 2018

Actualitate

» Bike Fest şi finala Campionatului naţional de streetball, la Târgu Jiu
» Gorj: Campionatul Naţional de Drift se decide la Rovinari
» Mehedinți: Amenzi pentru trafic cu țigări și material lemnos
» Vâlcea: Dosar penal pentru conducerea unui autoturism care nu avea drept de circulație în România
» Vâlcea: Controale efectuate de polițiști la mai multe societăți comerciale
» Craiovenii, invitați să sesizeze RAADPFL pe Facebook pentru eliminarea tufelor de ambrozie
» Premierul ceh: Spaţiul Schengen ar trebui să includă Bulgaria, Croaţia şi România cât mai curând posibil
» Iohannis cere reexaminarea unei legi referitoare la alimentarea cu energie termică
» Franţa şi Italia împărtăşesc aceeaşi viziune asupra Uniunii Europene, afirmă ministrul francez de finanţe
» Georgia lansează exerciţii militare comune cu NATO
» Preşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la modificarea Statutului aleşilor locali
» Olt: Accident feroviar la Pleșoiu
» Tesla investeşte cinci miliarde de dolari în China
» Constanţa: Campanie pentru depistarea cancerului de piele, derulată pe plajele din sudul litoralului
» Belgia, criticată pentru perceperea unei taxe de la jurnaliştii care participă la summiturile UE
» Cioloş cere Guvernului să deblocheze proiectul de înfiinţare a fondului mutual agricol
» Doi chinezi la Simpozionul Internaţional de Sculptură „Atelierele Brâncuşi”
» Brexit: Jeremy Hunt avertizează cu privire la riscul unui „divorţ agitat” între Marea Britanie şi UE
» Gorj: Incendiu în municipiul Motru
» Vâlcea: Accident cu două victime pe DN7
» Aproape un sfert dintre persoanele care trăiesc în Germania au origini în imigraţie
» Arheologii israelieni au anunţat descoperirea unei fabrici de ceramică datând din Antichitate
» Republica Elenă – Prelungirea perioadei de înrăutățire a vremii până la 4 august 2018
» Portugalia – Cod roșu și portocaliu de caniculă
» Craiova: Hoț de telefoane prins în flagrant
» Patru militari sirieni au fost ucişi într-un atac al Statului Islamic în apropiere de Damasc
» Caniculă în Departamentele din sudul Franței
» Dolj: Avansări la ISU “Oltenia”
» Premii pentru cei care călătoresc cu Cardul TrenPlus

Publireportaj

» Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene“, la a VI-a ediţie

Local

» Oltenia Brunch la Cula Zătreanu
» Japonezii, interesați dacă scutul antirachetă afectează sănătatea locuitorilor din Deveselu

Dolj

» Peste 5.500 de fermieri din Dolj vor fi controlaţi
» Cine-a-nfipt copacu-n pistă?
» Se întorc la buget banii cheltuiți cu reabilitarea Parcului „Romanescu“?
» Contractul a expirat, gunoiul e neîngropat
» Cum poți să cumperi vechime în muncă
» Colegiul Militar se va muta în clădiri noi
» Ana Maria Doană, vocea care a cucerit Festivalul Mamaia Copiilor

Gorj

» Lucrările la varianta ocolitoare sunt în continuare blocate
» Noua Piaţă Centrală ar putea fi administrată de o firmă privată
» Demersuri pentru implementarea exproprierilor la carierele Jilţ Sud şi Roşia Jiu
» Două drumuri judeţene vor fi reabilitate

Sport

» Două handbaliste din Bănie se pregătesc pentru Mondial
» Istoria participării Științei în Europa (II)
» U Craiova primește vizita lui Ludogorets
» Rareș Cristea, „călău“ pentru Viitorul Băleasa
» Enache: Craiova, acasă, poate călca pe oricine în picioare
» Fotbal / Liga Campionilor, turul doi – manșa a doua

Sanatate

» Cum se tratează pietrele la rinichi

Top