9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, regină la Roland Garros!

Simona Halep, regină la Roland Garros!

Jucătoarea română de tenis Simona Halep și-a trecut sâmbătă în palmares primul titlu de Mare Șlem din carieră, după ani de muncă, sacrificii și mii de ore petrecute pe terenul de tenis. Constănțeanca, nr. 1 mondial, a învins-o în finala de la Roland Garros pe americanca Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-2, după o finală fabuloasă. Cu zâmbetul larg pe chip și sufletul împăcat, Simona a ridicat deasupra capului trofeul mult visat, la zece ani distanță de când câștiga același turneu la junioare, și după 40 de ani de când altă româncă, Virginia Ruzici, în prezent managerul jucătoarei, se impunea la French Open. „Mereu am spus că a fi numărul 1 fără Grand Slam nu e complet. De la 14 ani visez la acest titlu. Am câştigat aici, în 2008 (n.r. – la junioare), şi era visul meu să înving prima dată aici, la turneul meu favorit. Le mulțumesc părinților, care mereu mi-au fost alături, antrenorilor cu care am lucrat în ultimii ani, dar și românilor care m-au susținut, oriunde s-au aflat. Sper că voi fi o inspiraţie pentru copiii din România“, a spus la conferința de presă eroina zilei. Până în finală, Halep trecuse de Alison Riske, Taylor Townsend, Andrea Petkovic, Elise Mertens, Angelique Kerber şi Garbine Muguruza.
Anterior finalei cu Stephens, Halep pierduse trei finale de Grand Slam (încă două la Roland Garros, cu Sharapova și Ostapenko) și una la Australian Open cu Caroline Wozniacki. Sâmbătă, Simona Halep a fost încurajată din tribune de personalităţi marcante ale sportului românesc, cum ar fi Nadia Comăneci, Gică Hagi, Gică Popescu sau Ion Țiriac.
Antrenorul Simonei, australianul Daren Cahill, s-a arătat impresionat de susținerea românilor pentru jucătoarea din Constanța. „Voi, românii, o susţineţi peste tot unde joacă şi azi (n.r. – sâmbătă) asta a ajutat-o foarte mult. În ultimii trei ani şi jumătate am învăţat că românii sunt foarte pasionali, iubesc acest sport şi o susţin pe Simona aşa cum nici o altă ţară nu face cu vreun alt sportiv. Aşa că ar trebui să fiţi şi voi mândri pentru ea. Ştiu că e fericită că a câştigat acest trofeu pentru ea, dar şi pentru ţara ei“, a mărturisit antrenorul.

Presa: Halep rupe blestemul

Presa mondială este la picioarele româncei, după ce aceasta a reușit să câștige primul său titlu de Grand Slam. „Parisul, în sfârşit pentru Halep. „Primul Slam pentru numărul 1“, scriu şi jurnaliştii italieni de la Gazzetta dello Sport, în timp ce Corriere dello Sport sunt şi mai generoşi: „Halep, regina Parisului“. L’Equipe tratează subiectul în prim plan, jurnaliştii francezi vorbind despre „Consacrare“, iar Marca notează că „Halep rupe blestemul şi câştigă titlul la Roland Garros“. Românca şi-a consolidat şi locul 1 în ierarhia mondială. Azi, când va fi dată publicităţii noua ierarhie WTA, Simona Halep va aduna deja a 32-a săptămână în fotoliul de lider. Mai mult, românca îşi va mări avansul la 1.225 de puncte faţă de Caroline Wozniacki. O diferenţă consistentă cu care Simona va mai aduna săptămâni bune în fruntea ierarhiei mondiale. Simona se va bucura acum de o mică vacanță, următorul turneu la care ar trebui să participe fiind cel pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), pe 25 iunie, înainte de Wimbledon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS