3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Toma: Meritam să câștigăm cel puțin un joc cu Sibiul

Marius Toma: Meritam să câștigăm cel puțin un joc cu Sibiul

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a încheiat marți sezonul competițional, fiind eliminată din sferturile de finală ale Ligii Naționale de formația CSU Sibiu, cu scorul general de 3-0. După cinci participări în play-off-ul campionatului, formația din Bănie rămâne fără nicio victorie, având 15 înfrângeri din tot atâtea partide susținute. În partida de marți, disputată în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, sibienii s-au impus la limită, cu scorul de 85-84, după ce în jocurile de pe propriul teren jucătorii lui Dan Fleșeriu câștigaseră cu 86-73 şi 82-75.
În meciul trei, din echipa craioveană a lipsit americanul Jamar Samuels, accidentat la umăr, iar fără el SCM-U a avut probleme la recuperări. Chiar și așa, gazdele au avut șanse să câștige partida, în ultimul minut de joc având un avantaj minim, de un punct (83-82). Pe final, ardelenii au preluat conducerea, cu 85-84, iar LaMarcus Reed a ratat o aruncare liberă și șansa egalării, pentru a trimite partida în prelungiri.

„Ne-a lipsit Samuels la recuperări“

Marius Toma, managerul echipei SCM-U Craiova, a vorbit la finalul partidei despre seria cu Sibiul. „A fost un meci echilibrat, câteva decizii ale noastre greșite în final, nu mai mult de două, au făcut să scăpăm printre degete victoria, și de asta suntem supărați. Nu am fost în formulă completă. Jamar Samuels nu a jucat după accidentarea gravă pe care a suferit-o la Sibiu, unde și-a dislocat umărul, iar asta ar putea să îi încheie cariera. Ne-a lipsit, s-a văzut la recuperări, 48-34, ne-au dominat copios, ceea ce nu s-a întâmplat cu el pe teren în cele două confruntări. Suntem dezamăgiți pentru că credem că meritam mai mult, să câștigăm cel puțin un joc. Cei de la Sibiu sunt o echipă în formă, care pe parcursul campionatului au stat pe primul loc până în ultima etapă a sezonului regulat. Ei, împreună cu cei de la Cluj și Oradea, sunt favoriți la titlu. Dacă am fi câștigat meciul trei, ar fi fost o victorie de palmares, și ar fi pus presiune pe adversar în meciul patru“, a spus oficialul.

„M-au dezamăgit unii jucători“

Toma a tras, pe scurt, câteva concluzii despre sezonul care tocmai s-a încheiat pentru olteni. „Am început 12 echipe în campionat, noi am terminat pe locurile 5-8. Nu puteam fi mai sus cu acest buget, dar nu dau vina pe buget, pentru că l-am știut din iarnă. Rami Hadar este un antrenor care a suplinit cu experiența lui lipsa de valoare și combativitate a unor jucători. Nici pe departe nu i-am dat jucătorii pe care i-am avut în sezoanele anterioare pe unde a antrenat. M-au dezămăgit unii jucători. Avem opt jucători, doi străini și șase români, ale căror contracte valorează mai puțin de 9.000 de euro. Este foarte greu cu această sumă să faci mare performanță. Trebuia să abordăm altfel campania de achiziții. Pe poziția 1 am încercat să aducem jucători noi pentru România, pentru că cei aflați în piața românească nu sunt accesibili. Am încercat cu Martinic, dar el venind după situația foarte grea de la Mureș nu s-a adaptat și a avut o atitudine destul de dificilă. Lăsând la o parte ce făcea în ofensivă, în partea de defensivă și de vestiar, el a stat cu gândul dacă își mai recuperează o creanță enormă de la Mureș, în jur de 60.000 de euro. După ce l-am pierdut, nu am mai avut timpul suficient să putem aduce un fundaș de valoare. Am jucat cu soluții improvizate, au apărut și accidentările“, a explicat managerul, care a promis că va organiza o conferință în care va vorbi pe larg despre sezonul recent încheiat, dar și despre următorul.

„Suporterii își doresc mai mult“

Față de anii trecuți, echipa craioveană a fost susținută de mult mai puțini suporteri la meciuri. Oficialul craiovean are și o explicație pentru asta: „Publicul din Craiova nu mai vine la sală pentru că își dorește mult mai mult. Din nefericire, acest mult mai mult se face cu investiție diferită. S-a diminuat numărul de spectatori pentru că ne-am axat pe luptă, chestiuni legate de combativitate, din nefericire apărarea nu a mers“. Jucătorii craioveni nu vor pleca încă acasă, urmând să se mai pregătească până la sfârșitul acestei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS