16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCrosul Olteniei se va desfăşura duminică, în Parcul „Nicolae Romanescu“

Crosul Olteniei se va desfăşura duminică, în Parcul „Nicolae Romanescu“

Organizatorii, oficialitățile și sponsorii au vorbit despre Crosul Olteniei (Foto: Lucian Anghel)

Iubitorii de alergare sunt invitați să participe duminică la Crosul Olteniei, care va avea loc în Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, începând cu ora 10.30. Competiția ar fi trebuit să se desfășoare luna trecută, cu prilejul Zilelor Olteniei, dar a fost reprogramată din cauza condițiilor meteo.
Vor fi mai multe curse. De la ora 10.30 va fi start comun pentru cursa PRO (persoane peste 16 ani, distanța de alergat 7,2 kilometri), cursa Fun (persoane cu vârste peste 10 ani, 1,6 km); de la 11.30 va fi cursa Family (echipă formată din cel puțin un minor sub cinci ani și unul dintre părinți, 700 m), iar la 11.50 va fi cursa copiilor (sub 10 ani, 700 m). Organizatorii, DJST Dolj, dar și partenerii au vorbit joi, într-o conferință de presă, despre acest eveniment. Claudia Ștef, de două ori participantă la Jocurile Olimpice în proba de marș, în prezent antrenoare la CSM Craiova, s-a arătat bucuroasă că în Craiova are loc o astfel de cursă de alergare, dedicată oamenilor care practică mișcarea în timpul liber, dar și alergătorilor de performanță. Claudia apreciază existența în program a cursei dedicată familiilor. „Am trăit și trăiesc pentru atletism. Ca fost sportiv de performanță și în prezent antrenor mă bucură organizarea acestui cros. Acum doi ani am luat parte la un astfel de cros în Japonia. Cel mai mult m-a bucurat din toate categoriile de probe faptul că exista o probă destinată părinților și copiilor, să alerge împreună. Mi-am dorit și eu foarte mult să se întâmple acest lucru la mine în oraș și DJST a îmbrățișat ideea. Anul trecut am alergat prima dată cu copilul meu de mână. Bucuria de pe chipul lui a însemnat pentru mine ca și cum am câștigat Jocurile Olimpice. A fost ceva nemaitrăit de mine până atunci, iar bucuria de pe chipul copiilor participanți atunci la categoria aceasta mi-a arătat că sportul leagă și mai mult părinții de copiii lor“, a spus antrenoarea craioveană.
Crosul Olteniei este o denumire nouă dată competiției care până acum se numea Crosul Primăverii. Organizatori, alături de DJST Dolj, sunt Asociația Județeană de Atletism Dolj, autoritățile locale, alături de parteneri, dar și numeroși sponsori. Înscrierile se fac la fața locului, începând de la 9.30, sau online, pe site-urile competiției: www.djst.ro / www.facebook.com/djstdolj până vineri seară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS