Baresi, așteptat la inaugurarea școlii AC Milan Craiova

Jean Viorel Nicola (centru) şi o parte din colaboratorii săi au anunţat demararea şcolii milaneze de fotbal în Bănie (Foto: Alexandru Vîrtosu)


Așteptarea a luat sfârșit: AC Milan își deschide școală de fotbal la Craiova sau mai bine zis la Mischii. Antrenorul craiovean Jean Viorel Nicola a obținut zilele trecute toate aprobările de care avea nevoie pentru a demara proiectul pe care îl anunța în urmă cu trei ani chiar în GdS, iar ieri l-a prezentat în cadrul unei conferințe de presă.

„Proiectul AC Milan Craiova este imens, nu sunt singurul implicat și avem parteneri importanți, unii dintre aceștia chiar lângă mine. Lucrez la el de trei ani și această întârziere a fost cauzată de problemele de infrastructură a bazelor sportive. Acum vă anunț public faptul că deschidem Academia AC Milan și ne vom desfășura activitatea la baza sportivă de la Mischii, dar vom avea și alte două terenuri de antrenament în Craiova. Ne vom antrena în funcție de vârsta copiilor, de posibilitățile de transport care vor fi puse la dispoziție. Am lucrat șapte ani în Italia, la școala AC Milan, din 2006-2007 și până în 2014, când m-am întors cu dorința de a-l implementa și la Craiova. Am absolvit cursurile școlii de antrenori de la Coverciano și sunt antrenor de bază B UEFA. Inaugurarea academiei va fi făcută la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, cu tot ce înseamnă personal AC Milan. Sigur nu va lipsi președintele școlilor de fotbal, Silvio Broli, și omul de imagine al clubului, cel mai mare fundaș din toate timpurile din punctul meu de vedere, Franco Baresi“, a spus Jean Viorel Nicola, care nu se teme de concurența puternică din oraș: „Știm ce avem de făcut, iar avantajul nostru este că un copil, dacă are valoare, are posibilitatea să elimine anumiți pași. Noi avem posibilitatea să-l ducem direct în top și să rămână acolo. Anual vom propune italienilor un grup de șapte-opt copii care credem că merită să facă pasul acolo și dacă munca lor va da satisfacție vor rămâne la AC Milan. Dacă nu, clubul le dă posibilitatea copiilor care se dezvoltă prin talent și muncă să evolueze la alte echipe inferioare sub formă de împrumut ca să-i ajute să crească“.

Sunt căutați copii născuți în anii 2003 și 2012

Jean Viorel Nicola a vorbit și despre formarea grupelor și a staff-ului, anunțând totodată o colaborare cu Liceul Tehnic Energetic.


„Vom organiza înscrieri pentru toți copiii născuți în anii 2003 și 2012, taxa lunară fiind de 90 de lei. Cam ăstea sunt grupele pe care noi ne vom focaliza pentru crearea acestei școli. Clubul AC Milan nu se implică momentan financiar la noi, dar ne asigură mingile și echipamentul de joc. Vom avea o colaborare cu județele din întreaga Oltenie, dar în special cu orașul Târgu Jiu, unde am activat eu cel mai mult ca jucător. În funcție de numărul de copii înscriși voi coopta și antrenorii cu care voi colabora. Eu mă voi ocupa de grupele mici, pentru că eu cred că am destulă experiență să-i introduc în fenomen, să le dăm plăcerea de a practica fotbalul. Astăzi (ieri – n.r.) voi semna un program de colaborare cu Colegiul Tehnic Energetic și vreau să-i mulțumesc directorului Ionuț Bistriceanu pentru deschidere. Vreau să-i mulțumesc și domnului inspector școlar Alin Vancea care ne susține proiectul“, a menționat Nicola.

„Vrem ca elevii care doresc să facă sport de performanță să aibă parte de o pregătire educațională cât mai bună, asta în cazul în care doresc să se înscrie la Colegiul Tehnic Energetic. Nu este obligatoriu ca acei copii care vin la școala AC Milan Craiova să vină să învețe la noi. Avem deja o clasă sportivă de liceu cu profilul fotbal și ne propunem ca începând de anul viitor să solicităm Inspectoratului Școlar Dolj crearea unei clase a cincia, cu profil intesiv sport. Avem și clase de învățământ primar și astfel toți copiii care doresc și vor să se înscrie la noi la școală pot urma atât partea de pregătire educațională, cât și cea sportivă. Avem o bază sportivă destul de bună, un teren de fotbal care se apropie de dimensiunile standard, care le va permite copiilor să ajungă la un nivel de pregătire cât mai bun, dar și condiții de cazare pentru cei din afara orașului“, a spus directorul CT Energetic, Ionuț Bistriceanu.

„Mă bucur că ați reușit să vă duceți visul până la capăt și să deschideți această academie de fotbal. Sunt foarte bucuros că există o colaborare în ceea ce privește latura educațională. Asocierea cu o unitate de învățământ demonstrează faptul că acești copii vor fi urmăriți atent atât din punct de vedere educațional, cât și sportiv, iar cele două, alăturându-se, nu pot să ducă decât la succes. Fotbalul modern implică foarte multe decizii luate într-un timp scurt, iar un copil educat poate să le ia mult mai bine decât alții“, a punctat inspectorul școlar Alin Vancea.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 23 august 2017

Actualitate

» Preşedinţie: Propunerile ministrului justiţiei sunt un atac la adresa statului de drept
» Magistraţii cer o reacţie Consiliului Suprem al Magistraturii, care nu a primit propunerile ministrului justiției
» Aur pentru Cleonia Rîciu la Cupa Europeană
» Guvernul înfiinţează centre comunitare de învățare permanentă pentru îmbunătățirea calificării forței de muncă
» MAE: 40 de cetăţeni români se aflau în autocarul răsturnat în Germania. Opt dintre răniţi au fost deja externaţi
» Guvernul a numit-o prefect de Timiş pe fosta şefă de cabinet a lui Sorin Grindeanu
» Iniţiativa România anunţă un protest pentru miercuri seară: “Vino în Piaţă! Justiţia e în pericol!”
» Se înființează Registrul unic al operatorilor economici, al capacităților de producție și servicii în domeniul apărării naționale
» Ministrul Justiției, chemat de urgență la Guvern. Toader dă explicații despre legile Justiției
» MAE: Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în nord-vestul Germaniei, soldat cu rănirea mai multor românce
» Iohannis: Propunerile ministrului Justiţiei sunt “un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei functionari a Justiţiei, precum şi impotriva luptei anticorupţie”
» PÎCCJ: Ministerul Public a luat act cu suprindere și îngrijorare de modificările ce urmează a fi aduse legilor Justiției
» Un autocar cu muncitoare sezoniere românce s-a răsturnat în Germania: Șase persoane au fost rănite grav
» Ministrul Pop: Legea manualului şcolar, în dezbatere din 12 septembrie
» Trafic oprit pe DN66 în perioada 24 – 28 august
» Adrian Ţuţuianu: Institutul Cantacuzino va fi transformat în unitate militară în trei săptămâni

Publireportaj

» Anunţ începere proiect: “Achiziţie de utilaje la SC Soleil Construct SRL”

Local

» CJ Olt schimbă managerul la Spitalul Județean de Urgență Slatina
» 153 de clădiri de școli neautorizate sanitar

Dolj

» Elevii din Dolj au absentat în număr mare de la bacalaureatul la matematică
» ISJ Dolj va apela și la numiri de directori pentru școli
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Sute de mii de lei, plătiți de primării pe vacanțele funcționarilor
» Fostul primar din Malu Mare rămâne deocamdată în libertate
» Aparat performant la spital
» Zile de foc pentru pompieri
» Craiova: Se închide circulaţia pe mai multe străzi din centru în perioada lucrărilor de pe A. I. Cuza
» Craiova: Restricţii de circulaţie în perioada derulării evenimentului „Păpuşile ocupă strada”
» Craiova: Biblioteca “Aman” găzduieşte lansarea volumului “Jurnalism. O artă efemeră?”

Gorj

» Fosta groapă de gunoi de la Tismana poate deveni o bombă ecologică
» Director nou la Direcţia Judeţeană de Statistică
» Nu sunt bani pentru repararea drumului din zona Peşterii Polovragi
» Tabără de pictură la Rânca
» Pompierii vor putea aplica amenzi unităţilor şcolare
» Tineri din 4 ţări, învăţaţi de ISU Gorj cum să acorde primul ajutor
» Gorj: Incendiu la o casă din localitatea Văianu
» Gorj: Minor fără permis şi băut, reţinut după ce a accidentat cu maşina două tinere
» UPDATE – Accident soldat cu trei victime la Târgu Jiu

Olt

» Olt: Premii pentru cei mai buni absolvenți: „Așa învață că dacă muncești ești recompensat“
» Olt: Un tir condus de o femeie s-a răsturnat la Pleşoiu (galerie foto)

Vâlcea

» Vâlcea: Un tir a intrat într-un tren la Câineni. Patru persoane au fost rănite
» Vâlcea: Pompierii acționează de trei zile pentru a stinge un incendiu la depozitul de deșeuri Măldărești
» Vâlcea: Arestări în urma percheziţiilor efectuate marţi la persoane bănuite de spargeri de locuinţe

Sport

» Naicu: Mergem să câștigăm la Bălești!
» Fotbal / Liga Europa, play-off (retur)
» Fotbal / Liga Campionilor, play-off (retur)

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Programul Inspire Cinema Craiova în perioada 25-31 august

Opinii

» Contrareforma lui Tudorel Toader, în favoarea penalilor

Top