11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaresi, așteptat la inaugurarea școlii AC Milan Craiova

Baresi, așteptat la inaugurarea școlii AC Milan Craiova

Așteptarea a luat sfârșit: AC Milan își deschide școală de fotbal la Craiova sau mai bine zis la Mischii. Antrenorul craiovean Jean Viorel Nicola a obținut zilele trecute toate aprobările de care avea nevoie pentru a demara proiectul pe care îl anunța în urmă cu trei ani chiar în GdS, iar ieri l-a prezentat în cadrul unei conferințe de presă.
„Proiectul AC Milan Craiova este imens, nu sunt singurul implicat și avem parteneri importanți, unii dintre aceștia chiar lângă mine. Lucrez la el de trei ani și această întârziere a fost cauzată de problemele de infrastructură a bazelor sportive. Acum vă anunț public faptul că deschidem Academia AC Milan și ne vom desfășura activitatea la baza sportivă de la Mischii, dar vom avea și alte două terenuri de antrenament în Craiova. Ne vom antrena în funcție de vârsta copiilor, de posibilitățile de transport care vor fi puse la dispoziție. Am lucrat șapte ani în Italia, la școala AC Milan, din 2006-2007 și până în 2014, când m-am întors cu dorința de a-l implementa și la Craiova. Am absolvit cursurile școlii de antrenori de la Coverciano și sunt antrenor de bază B UEFA. Inaugurarea academiei va fi făcută la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, cu tot ce înseamnă personal AC Milan. Sigur nu va lipsi președintele școlilor de fotbal, Silvio Broli, și omul de imagine al clubului, cel mai mare fundaș din toate timpurile din punctul meu de vedere, Franco Baresi“, a spus Jean Viorel Nicola, care nu se teme de concurența puternică din oraș: „Știm ce avem de făcut, iar avantajul nostru este că un copil, dacă are valoare, are posibilitatea să elimine anumiți pași. Noi avem posibilitatea să-l ducem direct în top și să rămână acolo. Anual vom propune italienilor un grup de șapte-opt copii care credem că merită să facă pasul acolo și dacă munca lor va da satisfacție vor rămâne la AC Milan. Dacă nu, clubul le dă posibilitatea copiilor care se dezvoltă prin talent și muncă să evolueze la alte echipe inferioare sub formă de împrumut ca să-i ajute să crească“.

Sunt căutați copii născuți în anii 2003 și 2012

Jean Viorel Nicola a vorbit și despre formarea grupelor și a staff-ului, anunțând totodată o colaborare cu Liceul Tehnic Energetic.
„Vom organiza înscrieri pentru toți copiii născuți în anii 2003 și 2012, taxa lunară fiind de 90 de lei. Cam ăstea sunt grupele pe care noi ne vom focaliza pentru crearea acestei școli. Clubul AC Milan nu se implică momentan financiar la noi, dar ne asigură mingile și echipamentul de joc. Vom avea o colaborare cu județele din întreaga Oltenie, dar în special cu orașul Târgu Jiu, unde am activat eu cel mai mult ca jucător. În funcție de numărul de copii înscriși voi coopta și antrenorii cu care voi colabora. Eu mă voi ocupa de grupele mici, pentru că eu cred că am destulă experiență să-i introduc în fenomen, să le dăm plăcerea de a practica fotbalul. Astăzi (ieri – n.r.) voi semna un program de colaborare cu Colegiul Tehnic Energetic și vreau să-i mulțumesc directorului Ionuț Bistriceanu pentru deschidere. Vreau să-i mulțumesc și domnului inspector școlar Alin Vancea care ne susține proiectul“, a menționat Nicola.
„Vrem ca elevii care doresc să facă sport de performanță să aibă parte de o pregătire educațională cât mai bună, asta în cazul în care doresc să se înscrie la Colegiul Tehnic Energetic. Nu este obligatoriu ca acei copii care vin la școala AC Milan Craiova să vină să învețe la noi. Avem deja o clasă sportivă de liceu cu profilul fotbal și ne propunem ca începând de anul viitor să solicităm Inspectoratului Școlar Dolj crearea unei clase a cincia, cu profil intesiv sport. Avem și clase de învățământ primar și astfel toți copiii care doresc și vor să se înscrie la noi la școală pot urma atât partea de pregătire educațională, cât și cea sportivă. Avem o bază sportivă destul de bună, un teren de fotbal care se apropie de dimensiunile standard, care le va permite copiilor să ajungă la un nivel de pregătire cât mai bun, dar și condiții de cazare pentru cei din afara orașului“, a spus directorul CT Energetic, Ionuț Bistriceanu.
„Mă bucur că ați reușit să vă duceți visul până la capăt și să deschideți această academie de fotbal. Sunt foarte bucuros că există o colaborare în ceea ce privește latura educațională. Asocierea cu o unitate de învățământ demonstrează faptul că acești copii vor fi urmăriți atent atât din punct de vedere educațional, cât și sportiv, iar cele două, alăturându-se, nu pot să ducă decât la succes. Fotbalul modern implică foarte multe decizii luate într-un timp scurt, iar un copil educat poate să le ia mult mai bine decât alții“, a punctat inspectorul școlar Alin Vancea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS