15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportN-ați învins Milanul, câștigați cu Juventus!

N-ați învins Milanul, câștigați cu Juventus!

Fără victorie din 14 iulie și cu trei remize consecutive, Hristo Zlatinski și colegii săi sunt obligați să câștige la Ploiești (Foto: csuc.ro)
Fără victorie din 14 iulie și cu trei remize consecutive, Hristo Zlatinski și colegii săi sunt obligați să câștige la Ploiești (Foto: csuc.ro)

După ce s-au înfruntat cu AC Milan în Liga Europa, jucătorii de la CS Universitatea Craiova întâlnesc astăzi alt nume cu rezonanță în fotbal, Juventus.
Nu este vorba despre campioana Italiei, ci de o nou promovată în Liga I din România, Juventus București. Meciul din cadrul etapei a cincea se desfășoară la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană“, de la ora 19.15.
CS Universitatea a acumulat doar șase puncte în startul acestui sezon, cu trei remize și o victorie. Oltenii sunt neînvinși, dar cu toate acestea suporterii se așteptau la mai mult, simțind că echipa are potențial.

Mangia: Jocul de la Ploiești este complicat

Nici antrenorul italian Devis Mangia nu este mulțumit de ce s-a întâmplat în primele patru etape, dar vede partea plină a paharului, aceea că echipa nu a pierdut și că a avut ocazii multe de gol, referindu-se la ultimul joc, cel cu Astra Giurgiu, disputat duminică și încheiat la egalitate, scor 1-1.
„Cu siguranță nu am făcut niște meciuri deosebite, dar întotdeauna ne străduim să câștigăm. Nu am câștigat trei meciuri, dar nici nu le-am pierdut. Jocul cu Juventus este complicat, cum de altfel sunt toate meciurile pe care le avem în această perioadă. Noi am avut meci duminică, cei de la Juventus vineri și au avut două zile în plus de recuperare. Trebuie să fim concentrați! Mergem pentru a lua cele trei puncte“, a spus luni tehnicianul italian în conferința premergătoare meciului.

Calancea: Trebuie să ne acomodăm unul cu altul

Portarul Nicolai Calancea a spus că el și colegii săi nu simt presiune și ia în calcul doar victoria în partida de la Ploiești. „Va fi un meci foarte greu cu Juventus. Știm foarte bine că orice echipă se motivează dublu contra Craiovei și cred că noi trebuie să ne vedem de treabă, să facem ce ne cere antrenorul, să fim concentrați sută la sută, să eliminăm greșelile pe care le-am făcut și să marcăm cel puțin 50 la sută din ocaziile pe care le avem. Nu ne gândim nici la egal, nici la înfrângere cu Juventus, ci doar la victorie. De fapt, mereu ieșim pe teren să facem un meci bun și să câștigăm“, a spus portarul Craiovei.
Calancea, care etapa trecută a fost înlocuit cu Mitrovic, a cerut și el suporterilor să aibă răbdare deoarece în vară au venit jucători noi în lot și s-a schimbat și sistemul de joc. „Nu simțim presiune, dar jucăm într-un sistem nou, au venit ceva jucători și ne trebuie timp să ne acomodăm unul cu altul și sper ca la meciul cu Juventus să arătăm un joc cât mai bun și să marcăm mai mult. E greu să faci rezultate bune din primele meciuri, este normal să fie o cădere. Ne dorim un parcurs bun și să îndeplinim obiectivele fixate de club“, a adăugat goal-keeper-ul Craiovei.
CS Universitatea Craiova abordează meciul cu Juventus fără căpitanul Alex Băluță, accidentat în jocul cu Astra. Conform spuselor antrenorului Mangia, Băluță a făcut luni o ecografie și va mai face una azi pentru a avea certitudinea diagnosticului. „La prima vedere pare ceva mai puțin grav decât ne așteptam“, a spus italianul.

Juventus, fără victorie în Liga I

Adversara oltenilor de astăzi a început catastrofal sezonul din Liga I. Nou-promovata Juventus a bifat un singur punct în cele patru meciuri disputate, având un golaveraj de două goluri marcate și șapte primite. Runda trecută, Juventus a fost învinsă, în deplasare, de Poli Timișoara și se spune că postul antrenorului Daniel Oprița este în pericol. „Am crezut că o să facem faţă, dar se pare că nivelul din Liga 1 e prea ridicat pentru noi“, a declarat antrenorul lui Juventus după înfrângerea de la Timișoara, conștient că ar putea plăti cu scaunul startul slab de campionat. „E clar că prima dată banca tehnică suferă, nu? Aşa e normal, jucătorii trebuie să rămână, trebuie să plece antrenorul“, a adăugat Oprița, care ar avea susținerea jucătorilor. Juventus București a promovat în vară în Liga I, alături de Sepsi Sfântu Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS