10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Rafael Nadal a urcat pe locul 2. Marius Copil e pe locul 91

Tenis: Rafael Nadal a urcat pe locul 2. Marius Copil e pe locul 91

Rafael Nadal s-a impus ieri la Roland Garros, după o finală cu elvețianul Stan Wawrinka
Rafael Nadal s-a impus ieri la Roland Garros, după o finală cu elvețianul Stan Wawrinka

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a urcat pe locul al doilea în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști (ATP), dat publicității astăzi, după ce a câștigat titlul la Roland Garros, în timp ce românul Marius Copil ocupă locul 91, informează Agerpres.

Nadal, care l-a invins în finala de la Paris pe elvețianul Stan Wawrinka, cu 6-2, 6-3 6-1, a reușit un salt de două poziții, dar este încă la mare distanță de liderul ierarhiei, britanicul Andy Murray, care are un avans de peste 2.600 de puncte. Poziția a treia este ocupată în continuare de elvețianul Stan Wawrinka, finalist la Paris, în timp ce sârbul Novak Djokovic a coborât două locuri și este acum pe patru.

Copil, intrat în premieră pe tabloul principal la Openul Franței, a urcat trei locuri și se află pe locul 91. Următorul român în top este Dragoș Dima, tocmai pe locul 404, după ce a coborât 87 de poziții.

La dublu, Horia Tecău a urcat două locuri și este pe 19, iar Florin Mergea a coborât 8 și este pe 36.

În ierarhia ATP Race, pentru Turneul Campionilor, Tecău și Rojer au ajuns pe locul 10, iar Mergea și Qureshi pe 15, în condițiile în care doar primele opt echipe se califică pentru finala de la Londra.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS