62 de elevi și 17 profesori doljeni, premiați la Gala Sportului ȘcolarElevii sportivi performeri din județul Dolj vor fi premiați luni în cadrul Galei Sportului Școlar, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj. La ediția a 21-a a acestei festivități de premiere vor fi recompensați pentru rezultatele lor 62 de sportivi cu rezultate la competiții internaționale și 17 cadre didactice, iar Consiliul Județean a alocat pentru aceștia suma de 50.000 de lei. „Un copil sănătos este un copil care face sport și este datoria noastră să aducem copiii la sport. Le mulțumesc sportivilor și antrenorilor că păstrează vie tradiția sportului și sper ca în anii următori să devenim primul județ din țară ca performanțe“, a spus vineri Lavinia Craioveanu, inspector școlar general. În 2016, printre premianți se regăsesc și practicanți ai handbalului și fotbalului. „Este vorba despre echipa de fotbal a Liceului Tehnologic Auto, clasată pe locul 10 la Campionatul European Școlar, dar și de cinci handbaliști de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Craiova, componenți ai loturilor naționale și participanți la competiții internaționale“, a completat Alin Vancea, inspector de specialitate în cadrul ISJ.

Dan Coșei, directorul CSS Craiova, a spus că, la clubul pe care îl conduce, cele mai multe performanțe internaționale au fost obținute de reprezentanții secției de tenis de masă, adăugând că la sporturile de echipă (fotbal, handbal, baschet) este greu de obținut medalie. „Este greu să obții locul întâi la baschet, fotbal sau handbal. Trebuie să parcurgi mai multe turnee. Dar și aici avem sportivi la loturile naționale. La tenis de masă am avut rezultate importante. Noi pregătim sportivii până în clasa a 12-a, apoi sperăm ca aceștia să facă pasul spre echipe de seniori“, a spus Coșei.

Mitroi: Ca rezultate internaționale, stăm mai bine ca în 2015


La rândul său, Geri Mitroi, directorul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, instituție care va da „grosul“ premianților, a vorbit despre rezultatele sportivilor de la „Trișcu“ în 2016: „Dacă ne raportăm la rezultatele internaționale, este mai bine ca anul trecut, dar ca număr de medalii sunt mai puține, dar trebuie ținut cont că unele medalii s-au schimbat în unele mai strălucitoare. Poate că aceste rezultate nu ar spune nimic dacă sportivii nu ar fi promovați către marea performanță. Raportându-ne la Jocurile Olimpice de la Rio, unde echipa de spadă a României, cu un antrenor de la liceul nostru și foste absolvente, a cucerit aurul olimpic, putem spune că ne-am îndeplinit misiunea. În gala aceasta, pe lângă banii pe care îi primesc, sportivii noștri se mulțumesc cu faptul că sunt apreciați“, a spus Mitroi.

Gala Sportului Școlar Doljean se va desfășura la sediul Inspectoratului Școlar Județean, de la ora 13.00.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 decembrie 2016

Actualitate

» Trei cetăţeni români, extrădaţi în SUA, sub acuzaţia de fraudă cibernetică.
» Un barbat a murit intr-o clinica oftalmologica, in timp ce astepta sa intre la control
» ATAC ARMAT în Afganistan: Cinci angajate ale aeroportului din Kandahar au fost ucise
» Sergiu Moroianu, sotul lui Clotilde Armand, a fost exclus din USR
» Contestatiile lui Petre Toba si Florentin Pandele la verdictele de plagiat au fost respinse. Toba ar fi copiat si in textul contestatiei – surse
» Bloc din București, în flăcări
» Atentat în Turcia: Mai mulţi morţi şi răniţi după ce un autobuz care transporta militari a explodat la Kayseri
» Accident pe autostrada Sibiu-Orăştie: Cinci răniţi, dintre care unul grav, după ce un TIR a intrat într-o maşină
» Cine sunt noii parlamentari cu probleme in justitie
» Ce politicieni cunoscuţi nu au mai prins mandate în noul legislativ

Publireportaj

» „SĂ FIM MAI BUNI DE SĂRBĂTORI“

Dolj

» Un strop de magie pentru copiii nevoiaşi din Orodel
» Cum a ajuns Ileana Măricuţoiu din nou manager la Spitalul din Dăbuleni?
» Fostul primar din Murgași, închisoare cu suspendare
» Alt bebeluş internat în stare gravă – Rujeola continuă să facă victime în Dolj

Gorj

» Eugen Ţambrea, noul şef al jandarmilor gorjeni
» Alimente şi brazi de Crăciun pentru zeci de familii sărace
» Întreruperi energie electrică de luni

Sport

» Baschet (m): SCM-U Craiova a învins Baia Mare
» Ne-a lipsit omul de gol la Chiajna
» 62 de elevi și 17 profesori doljeni, premiați la Gala Sportului Școlar
» Dănuț Stancu: Sperăm să ne revanșăm în retur
» Andreea Pîşcu şi Adrian Garcea, cei mai buni sportivi gorjeni ai anului

Sanatate

» Vlad Voiculescu: Pacienții vor putea evalua experiența în spitale
» Medicul care a dat străinătatea pe Spitalul din Calafat

Magazin

» Bancul zilei
» La Belle, vasul care a fost descoperit după 300 de ani de la naufragiu
» Horoscopul săptămânii viitoare

Top