10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurugiu și Petre au dus Craiova în sferturile Cupei

Surugiu și Petre au dus Craiova în sferturile Cupei

Olivian Surugiu (la minge) a reușit un gol superb cu Dacia Unirea Brăila (foto: csuc.ro)
Olivian Surugiu (la minge) a reușit un gol superb cu Dacia Unirea Brăila (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce s-a impus ieri, în optimi, pe stadionul „Gloria“ din Buzău, cu 2-0, în fața divizionarei secunde Dacia Unirea Brăila. Fără Popov, Zlatinski, Băluță, Dumitraș și Măzărache, care au contactat o răceală puternică și au fost menajați în perspectiva meciului de vineri, din campionat, cu Chiajna, gruparea din Bănie a abordat o partitură mai „economicoasă“. Tactica alb-albaștrilor a fost de a controla jocul și de a forța atacul până la crearea avantajului pe tabelă, apoi obiectivul a devenit unul de menținere a rezultatului și de a-și păstra forțele pentru ultima bătălie din 2016.

Juniorii au făcut impresie bună

Alb-albaștrii au început în forță partida și au deschis scorul printr-un gol superb al lui Surugiu, care a preluat un balon la 17 metri, ușor lateral stânga, și a șutat cu boltă la colțul lung, făcând inutil plonjonul lui Olaru (7, 1-0).

O mare oportunitate de gol i-a aparținut lui Andrei Ivan, care, scăpat singur, l-a lobat pe portar, însă mingea a trecut pe lângă poarta Brăilei (77).

Cum jocul „curgea“ în direcția dorită, Gigi Mulțescu a decis să-l arunce în luptă și pe Jovan Markovic, un junior de nici 16 ani, care a și reușit să-și facă simțită prezența cu câteva driblinguri și un șut în blocajul unui adversar (81).

Markovic

Spre final, strategul Craiovei a decis să „înghețe“ rezultatul și l-a introdus și pe fundașul Acka, iar defensiva Craiovei a respins cu succes toate încercările celor de la Dacia Unirea Brăila.

Liniștea Craiovei a fost adusă de un alt junior introdus spre final, Robert Petre, care l-a învins pe Olaru cu un șut cu stângul din centrul careului mare (90).

Brăila: B. Olaru – G. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roşu (70, Nicoară), R. Adăscăliţei (85, Roșoagă), Petean, C. Neagu – Puşcaşu, M. Enciu (81, Iosofache). Antrenor: Alin Pânzaru.

Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Kelic, Vătăjelu – Mateiu, Bancu, Rocha (67, R. Petre) – Gustavo (85, Acka), A. Ivan (81, Markovic), Surugiu. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Cartonașe galbene: Ghiocel, L. Ivan / R. Petre.

Au arbitrat: Lucian Rusandru – Florin Păunescu, Andrei Constantinescu.

 

Pânzaru, împăcat cu înfrângerea

 

Antrenorul formației Dacia Unirea Brăila, Alin Pânzaru, a admis că adversarii au fost superiori la capitolele experiență și eficiență, regretând că disputa nu a avut loc la Brăila, ci la Buzău.

„A fost foarte bine în multe momente al jocului, am avut o circulație bună a gazonului și ne-am creat câteva situații de a marca. Jucăm cu mult entuziasm, aducem mingea în fața porții, însă nu reușim să înscriem. Din păcate, când întâlnim echipe de genul Craiovei, cu jucători care pot face diferența, tabela arată cum arată. În primele zece minute s-a simțit o ușoară timorare la noi, dar cu un joc de așteptare făcut bine, pentru că așa am pregătit știind că Craiova are o posesie foarte bună, cu jucători cu explozie în față și nu era bine să lăsăm spații. A fost un meci care își va pune amprenta asupra unor jucători de la noi, care nu s-au întâlnit cu Liga I până acum. Obiectivul nostru a fost ca brăilenii să vadă pe viu o echipă din Liga I, precum Craiova, dar din păcate LPF și televiziunile nu ne-au oferit această oportunitate. Cred că acest joc aducea multă lume la stadion dacă se juca la Brăila și poate așa reușeam și noi mai mult“, a declarat Alin Pânzaru, la Digi Sport.

 

„Suru“ nu are preferințe pentru viitoarea adversară

 

Marcatorul primului gol, Olivian Surugiu, a fost bucuros că și-a putut ajuta echipa să marcheze și speră să cunoască succesul și în meciul de vineri, de la Chiajna.

Suru 1

„Am avut un meci foarte greu și ne bucurăm foarte mult că am câștigat. Sperăm ca și meciul de vineri (cu Concordia, la Chiajna – n.r.) să ne impunem și să încheiem anul cum trebuie. Nu schimbarea liderului trebuie să ne dea o motivație, noi trebuie să facem un meci bun și să terminăm pe podium, pentru ca în noul an să continuăm performanțele începute în sezonul acesta. Avem un lot foarte tânăr, cu jucători dornici de performanță și cred că puțin noroc și cu ajutorul lui Dumnezeu sper să reușim lucruri frumoase. Sper să rămânem în aceeași formulă și vara viitoare să ne bucurăm cu toții de performanță. Nu mă gândesc la un adversar anume în Cupă, pentru că oricine ar fi noi trebuie să fim pregătiți să câștigăm“, a afirmat Olivian Surugiu.

 

Vătăjelu: E bine să încheiem anul cu un moral foarte bun

 

Căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, a fost mulțumit de calificarea în sferturile Cupei, dar își dorește mult să încheie anul 2016 cu o victorie la Chiajna.

Vata

„Sunt foarte mulțumit, pentru că am obținut calificarea în sferturi și după un meci destul de greu, cu o echipă bună a Ligii a II-a. Nici terenul nu a fost extaordinar. Ne-au lipsit foarte mult Zlatinski, Popov, Băluță, Dumitraș, deci avem și noi problemele noastre. Avem meci la Chiajna vineri și e un joc care vine repede, nu ne lasă să ne refacem, dar sperăm să luăm cele trei puncte. Meciul de la Chiajna cred că este cel mai important din ultima perioadă, pentru că este ultimul din 2016 și ultima impresie contează. E bine să încheiem anul cu un moral foarte bun“, a spus Bogdan Vătăjelu.

 

Mulțescu: E bine că ne-am calificat

 

Strategul Craiovei, Gigi Mulțescu, a admis că jocul nu a fost deloc ușor, dar e bine că misiunea a fost îndeplinită.

„A fost foarte greu meciul. În primul rând ne-am confruntat cu probleme de sănătate, înainte de joc cinci jucători s-au îmbolnăvit și a trebuit să-i înlocuim cu fotbaliști care nu au prea evoluat, tineri de la echipa a doua și automat omogenitatea a suferit, construcția la fel. Totuși am început bine jocul, am și înscris și am avut o perioadă bună, cu multe ocazii și puteam să ne desprindem încă din prima repriză. În repriza a doua, la cârma jocului au venit cei din Brăila, au avut o construcție bună, au irosit câteva situații de a marca și felicit antrenorul pentru că s-a văzut că este o echipă lucrată. Una peste alta, am avut obiectiv calificarea, am marcat, am conservat rezultatul și e bine că ne-am calificat. Fiecare joc e important. Și acesta a fost, pentru că era eliminator și trebuia să ne calificăm. Nu am vorbit încă de meciul de la Chiajna, iar fiecare joc este de sine stătător. Primul este cel mai important și cum Cupa României este al doilea obiectiv al nostru, ne-am concentrat pe acesta. Acum putem să ne concentrăm pe întâlnirea cu Chiajna“, a spus tehnicianul alb-albaștrilor.

„Sunt speranțe de titlu pentru mai multe echipe. Cum în trecut au fost campioane surpriză Urziceniul, Galațiul, și văd că istoria se rescrie în aceeași idee. Continuăm lupta cu Steaua, care văd că este în scădere și de formă și de rezultate. E clar că lucrurile s-au mai așezat în față și sunt mai multe echipe care pot să aspire la campionat. Pentru mine, o surpriză plăcută este Gaz Metan Mediaș, cu o echipă foarte bine structurată, bine organizată, puternică, cu o apărare fermă și jucători foarte disciplinați. Au tot ce trebuie pentru a fi acolo sus“, a completat Gigi Mulțescu.

 

A anunțat amicale puternice în iarnă

 

Întrebat dacă își va lăsa jucătorii solicitați de Cheristoph Daum să meargă cu naționala Under 23 a României într-un cantonament în Antalya în intervalul 16-23 ianuarie 2017, Gigi Mulțescu a anunțat că nu se pune problema să accepte. Tehnicianul a mai spus că oficialii FRF pot să vină și să urmărească jucătorii doriți la amicalele puternice pe care le va susține CS Universitatea Craiova în această iarnă, pe listă figurând nume importante.

„Conducerea administrativă și noi, cei din conducerea tehnică, am decis să nu lăsăm jucătorii în cantonamentul naționalei Under 23, pentru că avem nevoie de ei. Sunt jucători de bază și vrem să ne organizăm și noi foarte bine jocul, pentru că începe campionatul devreme. Plus că în cantonament vom întâlni niște echipe foarte bune și cei de la națională pot să vină și să vadă jucătorii la noi, la meciuri. Vom juca împotriva unor echipe din prima ligă din Rusia, cu Monchengladbach din Germania, avem adversari și din Austria, deci echipe puternice. Noi vrem să jucăm cu echipe tari. Și în vară ați văzut că am jucat cu Zenit, cu Salzburg, așa că… Am făcut două liste, una cu cine pleacă și una cu ce trebuie să vină, dar vorbim după ultima etapă“, a explicat Gigi Mulțescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS