9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, pas important spre play-off

Craiova, pas important spre play-off

Gustavo Vagenin a făcut o partidă bună cu CFR Cluj (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Gustavo Vagenin a făcut o partidă bună cu CFR Cluj (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a arătat mult mai bine vineri seară, la Severin, după o serie de meciuri slabe, cu rezultate pe măsură. Alb-albaștrii au fost mai prezenți în joc, mai dornici de gol și au reușit să-și adjudece toate cele trei puncte din meciul cu CFR Cluj grație reușitelor lui Hristo Zlatinski (36 – penalti) și Gustavo (48), replica ardelenilor venind prin Bud (38).
Victoria cu CFR a fost cadoul perfect pentru Nicolae Tilihoi. Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima a împlinit 60 ani în ziua jocului și a dat startul disputei cu ardelenii.
De asemenea, oficialii olteni l-au transferat simbolic, „din vitrina de îngeri a lui Chapecoense“, pe Tiago da Rocha Vieira, prietenul de 22 de ani al lui Madson, decedat în accidentul aviatic din urmă cu câteva zile. „Meci de meci, până la finalul actualului campionat, tricoul lui Tiaguinho, cu numărul 94, va fi în vestiarul CS Universitatea Craiova“, se arată într-un comunicat al oltenilor.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kelic, Kay, Vătăjelu – Băluță, Zlatinski, Rocha (89, Dumitraș) – Gustavo (79, Mateiu), Ivan, Măzărache (46, Bancu). Antrenor: Gigi Mulțescu.
CFR Cluj: Vâtcă – Peteleu (70, Păun), Larie, Horj, Camorra – Rus, An. Mureșan (79, Negruț) – Chiriță, Omrani, Ruiz (66, Thiago Lopez) – Bud. Antrenor: Vasile Miriuță.
Cartonașe galbene: D. Roman, Bud, Camorra, Omrani (2), Păun.
Cartonaș roșu: Omrani 61.
Au arbitrat: M. Bârsan – O. Șovre, C. Danșa; Fl. Marcu.
În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova ocupă locul trei. Următorul meci al alb-albaștrilor va avea loc în Cupa României, disputa din optimi cu Dacia Unirea Brăila fiind programată mâine, de la ora 17.30, la Buzău.

Mulțescu, exasperat de ratări

Antrenorul grupării CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, s-a bucurat de victorie, dar a mărturisit că face față cu greu nervilor în timpul jocurilor.
„Cum credeți că mă simt după asemenea meci? Am murit, am înviat, a fost foarte greu. Am așezat puțin lucrurile la pauză și am marcat repede. Am ratat foarte mult. Unii jucători au fost egoiști, iar asta nu e în regulă. Trebuie să eliminăm aceste lucruri ca să avem un randament mai bun. Am bătut toate recordurile de greşeli şi ratări. Am elaborat jocul, a fost la discreţia noastră, dar a trebuit să facem gafe şi să fie 1-1 în loc de 2-0, apoi am ratat zece ocazii. Bine că am obţinut trei puncte cu o echipă foarte agresivă, cu talie, periculoasă la faze fixe. Matematic nu suntem în play-off, şi chiar dacă am fi tot am vrea să câştigăm în continuare“, a declarat Gigi Mulțescu.

„Suntem fericiți“

Din tabăra jucătorilor craioveni, Nicușor Bancu și Alex Băluță au afirmat că sunt fericiți că au trecut peste acest hop important și astfel și-au refăcut moralul.
„Ne-am dorit foarte mult să câștigăm această partidă, pentru că ne îndepărtasem de podium. Am vorbit și ne-am motivat, deoarece eram conștienți că ne aștepta un meci foarte important. Mi-aș fi dorit foarte mult să marchez, dar am ratat mult, atât eu, cât și colegii mei. Sperăm ca toate ocaziile irosite acum să le răzbunăm în meciul din Cupă“, a declarat Bancu.
„Ne bucurăm că am ieșit din această perioadă proastă cu victoria asta. Suntem fericiți, iar acum trebuie să ne concentrăm asupra meciurilor care au mai rămas din acest an“, a subliniat Băluță.
Alexandru Vîrtosu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS