17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / România, doar remiză cu Elveţia

Fotbal / România, doar remiză cu Elveţia

Tricolorii nu au reuşit să-şi adjudece victoria cu Elveţia (foto: uefa.com)
Tricolorii nu au reuşit să-şi adjudece victoria cu Elveţia (foto: uefa.com)

Naţionala României a remizat astăzi, scor 1-1, pe „Parc des Princes”, cu reprezentativa Elveţiei, într-o partidă contând pentru runda a doua a grupei A de la Campionatul European din Franţa.

Tricolorii au deschis scorul prin Bogdan Stancu, care a şutat imparabil de la unsprezece metri, lovitura de pedeapsă fiind dictată după un fault comis de Lichtsteiner asupra lui Chipciu (’18, 1-0). România şi-a trecut în cont, în prima repriză, şi o bară, Săpunaru nimerind butul din dreapta al porţii după o centrare venită de pe stânga (’27).

Elveţienii au restabilit egalitatea în repriza a doua, Mehmedi reluând imparabil de la zece metri uşor lateral stânga (’57, 1-1).

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ (’62, Filip) – Prepeliţă, Pintilii (’46, Hoban) – Torje, Stancu (’83, Andone), Chipciu – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri (’90+1, Tarashaj), Dzemaili (’83, Lang), Mehmedi – Seferovic (’63, Embolo). Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Cartonaşe galbene: Prepeliţă ’22, Chipciu ’23, Keşeru ’37, Grigore ’76 / Xhaka ’50, Embolo ’90+4.

A arbitrat: Sergei Karasev (Rusia).

Cealaltă partidă a grupei, Franţa – Albania, se dispută tot astăzi, de la ora 22.00, la Marseille.

Pentru a „ieşi” din faza grupelor, România va trebui să învingă reprezentativa Albaniei, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 22.00, la Lyon.

 

Declaraţii după meci (Dolce Sport, Pro TV):

 

Anghel Iordănescu: „Consider că echipa noastră a avut două reprize diferite. Prima repriză bună, când am reuşit să marcăm. Am avut şi câteva situaţii bune. Una peste alta, am intrat cu avantaj la pauză pe care ne-am dorit să-l mărim după pauză, precizez asta. Am cerut echipei să nu ne retragem, să punem presiune şi să închidem jocul cu golul doi. Din păcate, am căzut fizic în partea a doua, nu am mai reuşit să controlăm jocul şi am fost şi nevoiţi să facem două schimbări. Mă refer la schimbarea lui Mihai Pintilii, care reclamă o accidentare destul de gravă şi mă refer la accidentarea lui Raţ. Ar fi păcat să nu câştigăm cu Albania, o victorie ne-ar oferi o şansă să mergem mai departe. N-aş putea să vorbesc despre dezamăgire, băieţii au făcut efort, au alergat, din păcate, nu am reuşit să ţinem ritmul din prima repriză”.
Gabriel Torje: „Ne-am dorit foarte mult victoria astăzi şi cred că în multe rânduri puteam să o obţinem. Dar ăsta este fotbalul. E bine că avem şanse de calificare şi cred că o vom obţine. Valorile sunt egale şi aţi văzut că toate meciurile au fost foarte strânse. Noi am fi câştigat astăzi, dacă marcam în debutul reprizei secunde. Era altceva. Mai avem însă un meci şi sperăm să câştigăm pentru că putem merge mai departe. Important era astăzi să nu pierdem, pentru că dacă pierdeam 80% eram ieşiţi din calculele calificării. Trebuie să batem Albania”.

 

 

Vlad Chiricheş: „Cred şi eu că am avut de suferit, a trebuit să luptăm pentru fiecare minge. Ne-am luptat ,am incercat sa dam totul sa castigam, dar nu am reusit. Iarasi am luat un gol imparabil, la singura lor sansa de gol din repriza a doua. Ne-am luptat, dar asta a fost! Trebuie sa ne luptam pentru victorie impotriva Albaniei. Sper sa fim toti apti si sa reusim sa castigam. Sanse de calificare sunt in continuare, dar ne trebuie acea victorie impotriva Albaniei. Se simte oboseala, presiunea”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS