17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliștii craioveni, pe podium la Cupa României

Pugiliștii craioveni, pe podium la Cupa României

Doi dintre medaliații craioveni, Mario Pascu (stânga) și Daniel Băran, alături de antrenorul lor, Ion Joița (foto: Lucian Anghel)
Doi dintre medaliații craioveni, Mario Pascu (stânga) și Daniel Băran, alături de antrenorul lor, Ion Joița (foto: Lucian Anghel)

Pugiliștii de la cluburile craiovene au obținut trei medalii la Cupa României – tineret, desfășurată săptămâna trecută în orașul Bacău.
De la Sport Club Municipa Craiova (SCM) au urcat pe podium doi sportivi, ambii din grupa antrenorului Ion Joița. La categoria 56 kg, Mario Pascu a obținut medalie de argint, după ce a fost învins în finală de Andrei Udubașa (Chimia Râmnicu Vâlcea), în timp ce Daniel Băran a luat medalie de bronz la categoria 69 kilograme. Antrenorul Joița a spus că Pascu ar fi meritat să câștige Cupa României. „Am venit cu rezultate bune de la Cupa României, dar se putea și mai bune. Mario Pascu a susținut patru meciuri. În al treilea meci a boxat cu un băiat din Bacău de care nu credeam că va trece, dar a reușit. Antrenorul adversarului i-a aruncat prosopul sportivului său, pentru că Mario i-a dat niște croșee, i-a fost frică să nu-l facă KO și l-a oprit. În finala cu Udubașa, eu zic că Mario Pascu a fost cel care a câștigat meciul, dar arbitrii l-au dat învins. Am făcut scandal, dar degeaba. Daniel Băran a susținut trei meciuri. În sferturi a întâlnit un stelist, de patru ori campion. Elevul meu a făcut un meci frumos, putea să câștige și el, dar asta e“. Chiar dacă Cupa României a reprezentat principalul criteriu de selecție pentru Europenele de tineret, programate luna viitoare în Rusia, antrenorul Ion Joița crede că cei doi medaliați ai săi mai au șanse să prindă lotul coordonat de Relu Auraș: „Așteptăm să ne cheme la sparring cu cei doi, pentru că sunt sportivi de lot. Acum numai selecție nu a fost! În finale au fost trei sau patru meciuri furate. Se merge pe relații! Așa nu va evolua boxul“, a completat Joița. Alți doi sportivi de la SCM prezenți la Cupa României, Alex Frumosu (antrenor Marcel Sârba) și Mihai Anghel (antrenor Ion Dragomir), nu au reușit să urce pe podium.
De la CSM Craiova, Maicăl Constantin, sportiv pregătit de Constantin Cucu, a fost învins în finala categoriei 75 kg de Albert Biro (CSM Ploiești), medaliat cu bronz la europenele de juniori. Alt craiovean, Viorel Fâciu, care acum reprezintă un club din Bacău, a cucerit medalia de aur la categoria 64 kg. Gorjeanul Florin Bălteanu a obținut medalie de argint la categoria 49 kg, fiind învins de campionul mondial de juniori Cosmin Gârleanu. Craiova a avut și doi arbitri la Cupa României, Iulian Cărămidă, premiat cu titlul de cel mai bun arbitru, și Marin Bălan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS