11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBăieții de la HCM Craiova, calificați la turneul semifinal

Băieții de la HCM Craiova, calificați la turneul semifinal

Echipa juniorilor 4 de la HCM Craiova s-a calificat la turneul semifinal
Echipa juniorilor 4 de la HCM Craiova s-a calificat la turneul semifinal

Echipele masculine de minihandbal și juniori 4 de la HCM Craiova se pregătesc pentru turneele semifinale ale Campionatului Național, după ce în cadrul Eurozonelor desfășurate recent la Corabia au obținut calificarea în faza următoare.
Mai întâi au intrat în competiție sportivii de la minihandbal. Șapte echipe din Oltenia s-au înfruntat în sala din Corabia, iar patru dintre ele s-au calificat la turneul semifinal: gazdele de la Danubius Corabia, HCM Craiova, cu două echipe, și Progresul Băilești. Finala turneului de la Corabia s-a disputat între gazdele de la Danubius Corabia și prima echipă a clubului HCM Craiova. Formația din județul Olt s-a impus cu scorul de 28-16. În grupă, echipa HCM 1 Craiova, antrenată de profesorul Andrei Onea, obținuse trei victorii: 43-9 cu Caracal, 38-12 cu Târgu Jiu și 22-16 cu Progresul Băilești. Turneul semifinal se va disputa luna viitoare.
Juniorii 4 au jucat la sfârșitul săptămânii trecute. Pe parchet s-au întrecut HC Torok Râmnicu Vâlcea, HC Romanați Caracal, CSS Drobeta Turnu Severin (grupa A), LPS Târgu Jiu, Danubius Corabia, HCM Craiova (grupa B). La fel ca la minihandbal, HCM Craiova (antrenori, Andrei Onea, Paul Păun) a obținut victorii în grupă, 21-16 cu Corabia, 20-13 cu Târgu Jiu, iar în finală a fost depășită de Torok Vâlcea, cu scorul de 21-17. Cele două finaliste, alături de CS Drobeta Turnu Severin și Danubius Corabia, s-au calificat la turneul semifinal, programat între 27 și 29 mai, la Reșița sau Buziaș.
Antrenorul Andrei Onea a vorbit pentru GdS despre parcursul celor două echipe de la HCM la Eurozonă: „La minihandbal am participat pentru prima dată cu echipa în campionat și am avut șansa să câștigăm finala cu Corabia. Și la juniori 4 am condus pe Torok Vâlcea la un moment-dat. Pentru turneul semifinal ne dorim o evoluție cât mai bună și calificarea la turneul final“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS