10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăducan, Naicu şi Moşteanu au licenţă PRO

Răducan, Naicu şi Moşteanu au licenţă PRO

Noua generaţie de antrenori şcoliţi după manualele de la UEFA
Noua generaţie de antrenori şcoliţi după manualele de la UEFA

Sfârşitul săptămânii trecute a fost memorabil pentru managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, Victor Naicu – antrenor liber de contract şi Ionuţ Moşteanu – secund la CS Universitatea Craiova. Cei trei s-au numărat printre cei 29 de absolvenţi ai licenţei UEFA PRO, din cadrul Şcolii Federale de Antrenori, care le permite să antreneze în prima divizie şi în competiţiile europene. Cursurile au durat aproape un an şi jumătate, cele 19 module însumând 305 ore de curs, iar taxa de înscriere a costat 4.000 de euro.
Aflat la prima sa generaţie de absolvenţi, Dan Apolzan, directorul Şcolii Federale de Antrenori, a fost foarte emoţionat la înmânarea diplomelor. „Am făcut totul pentru ca această generaţie să acumuleze cât mai multe cunoştinţe. De altfel, pentru următorii cursanţi, UEFA impune un număr minim de 360 de ore. Le urez mult succes şi am mare încredere că toţi vor fi antrenori buni şi foarte buni“, a afirmat Dan Apolzan, conform frf.ro.
La festivitatea de final a fost prezent şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care le-a urat succes absolvenţilor. „Trăim un moment important pentru prezent şi pentru viitor. Îl felicit pe domnul Apolzan pentru că a dus la capăt cu succes un proiect foarte important care se integrează în dezvoltarea fotbalului din România. Antrenorii au beneficiat de cele mai înalte metode de pregătire, un stagiu la UEFA, numeroşi experţi. Îmi doresc ca viitorul să vă aducă cele mai importante trofee, nu doar pe plan intern, ci şi internațional. Multă baftă!“, a spus președintele FRF.

S-au „rupt“ cu învăţatul

Managerul general al Academiei de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, a afirmat că nu va uita niciodată momentele petrecute alături de colegi şi că a învăţat mult şi multe pentru obţinerea licenţei UEFA Pro. „Un an şi jumătate am făcut naveta la Bucureşti, am stat ore întregi în bănci şi am învăţat enorm de multe lucruri ce îmi vor folosi în viitor. S-au legat strânse prietenii între noi, cursanţii, şi cu siguranţă, ne va lipsi atmosfera de la cursuri. Nu voi uita practica pe care am făcut-o alături de Victor Naicu la Galatasaray sau lecţiile predate la Nyon de marii strategi ai UEFA, oameni doxă de fotbal, care ne-au făcut să ne iubim şi mai mult meseria“, a declarat Paul Răducan, pentru GdS.
„Este o satisfacţie personală mare, pentru că nu e uşor să intri, să te numeri printre cei aleşi, dar să termini. Am făcut cursuri intensive şi am învăţat din greu, pentru mine a fost ca o a doua facultate. Satisfacţia este pe măsură şi sper să am ocazia să mă şi folosesc de această licenţă”, a explicat Victor Naicu, pentru GdS.
„Am învăţat ceva pentru notele pe care le-am luat, iar acum am posibilitatea să pun în practică elementele noi, dobândite în cadrul cursurilor. Sunt fericit pentru această reuşită“, a declarat Ionuţ Moşteanu, pentru GdS.
Iată cine sunt cei 29 de absolvenţi ai licenţei UEFA Pro, generaţia 2015: Paul Răducan, Victor Naicu, Ionuţ Moşteanu, Bogdan Andone, Vergil Andronache, Marius Baciu, Roberto Berruero, Costel Ilie, Cristian Coroian, Constantin Enache, Mihail Ianovschi, Adrian Iencsi, Robert Kilin, Erik Lincar, Gabriel Nicolae Manu, Ionuţ Dan Mihu, Florin Motroc, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Pârvu, Răzvan Rotaru, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Flavius Stoican, Adrian Szabo, Eugen Trică, Ciprian Urican şi Dumitru Uzunea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS