11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii Doljului, premiați cu 121.000 de lei

Campionii Doljului, premiați cu 121.000 de lei

Alina Ionescu, directoarea DJST Dolj, și colegii săi, Origen Staicu (stânga) și Mihai Milu,  au vorbit despre Gala Sportului Doljean (Foto: Lucian Anghel)
Alina Ionescu, directoarea DJST Dolj, și colegii săi, Origen Staicu (stânga) și Mihai Milu,
au vorbit despre Gala Sportului Doljean (Foto: Lucian Anghel)

Sportivii care au reprezentat cu cinste județul Dolj în competiții naționale și internaționale și antrenorii lor vor fi recompensați pentru performanțele lor în cadrul Galei Sportului Doljean, eveniment care va avea loc mâine, începând de la ora 17.30, la un restaurant din centrul Craiovei. Organizatoarea festivității, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Dolj, se laudă cu premii consistente pentru campioni. În total, 121.000 de lei, banii provenind din bugetele Consiliului Județean Dolj (100.000 de lei) și Consiliului Local Craiova (21.000 de lei).
„Rezultatele sportivilor în 2014 au fost bune, iar pentru anul viitor sperăm la mai mult, dar important este cum să îi sprijinim și apoi putem avea pretenții mai mari. De data aceasta, putem să premiem un număr mult mai mare de sportivi, datorită deschiderii autorităților, care au realizat cât de importantă este promovarea sportivilor“, a spus Alina Ionescu, directoarea DJST Dolj.

Criteriile de departajare

Chiar dacă au vrut să păstreze surpriza în privința celor mai importante distincții, sportivul, respectiv antrenorul anului, reprezentanții DJST Dolj au oferit detalii legate de numărul premianților și de criteriile de departajare.
„S-a constituit o comisie care a analizat activitatea sportivă de performanță. Vom acorda titlul de cel mai bun sportiv, cel mai bun antrenor și vom premia cele mai bune performanțe la seniori și juniori. Pe lângă acestea, vom premia tot ce înseamnă rezultate la competiții internaționale. Pentru departajare, a contat dacă sunt probe olimpice sau neolimpice, iar diferențierea s-a mai făcut și în funcție participarea la competiții internaționale oficiale sau neoficiale, cum ar fi cupe și memoriale. În total, vor fi premiați 96 de sportivi și antrenori“, a explicat Origen Staicu, consilier în cadrul DJST Dolj.
În ceea ce privește premiile, care vor consta în bani, diplome și plachete, acestea vor fi cuprinse între 400 și 10.000 de lei, în funcție de performanță, iar sporturile care vor avea laureați sunt atletism, lupte, scrimă, karate, tenis, volei, judo, box, orientare, șah etc.
Sportul-rege, fotbalul, nu are nici un repezentant în ierarhiile întocmite de DJTS Dolj. Cel mai notabil rezultat la fotbal din 2014 ar fi medalia de argint cucerită de juniorii B de la CS Universitatea.
Organizatorii vor oferi și premii speciale, dar totodată vor aduce în prim-plan organizații nonguvernamentale și structuri sportive care s-au implicat sau au organizat diferite evenimente sportive.

Și ISJ va face gală

Sportivii din Dolj, care sunt și elevi, vor mai avea parte de o festivitate de premiere, în cadrul Galei Sportului Școlar, care va fi organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj săptămâna viitoare. Anul trecut a avut loc o gală comună a ISJ și DJST, iar Alina Ionescu a explicat ieri de ce anul acesta fiecare instituție organizează propria gală: „Am căzut de comun acord cu ISJ să organizăm gale separat. Noi am dorit să aducem în prim-plan performanțe la nivel de județ și ne adresăm tuturor, fără a face diferență între cluburi de stat, private, juniori și seniori“.
În ceea ce privește prezența sportivilor premiați la festivitatea de mâine, Origen Staicu a spus că vor veni aproape toți. Când a fost întrebat dacă va fi prezent și favoritul la titlul de cel mai bun sportiv, Marian Oprea, Staicu a răspuns afirmativ, confirmând astfel faptul că atletul legitimat la CSM Craiova este marele câștigător. Rezultatul care l-a propulsat pe Marian Oprea în top este locul cinci ocupat la Campionatul European de atletism, în proba de triplusalt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS