11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndreea Cârlig: Locul patru, unul amar

Andreea Cârlig: Locul patru, unul amar

ioana andreea carlig

Șahista craioveană Andreea Cârlig (foto) a fost foarte aproape de o medalie la Campionatul Mondial Școlar, încheiat recent. În cadrul competiției desfășurate în Brazilia, sportiva de la CSM Craiova s-a clasat pe locul patru, unul foarte „amar“, în accepțiunea elevei lui Adrian Georgescu.
„Cum se întâmplă de obicei în sport, locul patru este unul amar, mai ales când diferenţa faţă de locul trei este foarte mică, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul meu. La finalul competiţiei am fost la egalitate cu jucătoarea care a câştigat medalia de bronz, dar ne-a despărţit «punctaverajul», dacă pot spune aşa, întrucât ea a avut o jumătate de punct mai mult. Au fost şi partide grele, şi unele mai uşoare. Eu sunt mulţumită de prestaţia pe care am avut-o“, a declarat Andreea Cârlig, campioana națională a șahului școlar, categoria U18.
Pe lângă concursul propriu-zis, tânăra s-a întors cu amintiri plăcute din Brazilia. „Deplasarea în Brazilia a fost foarte frumoasă, am văzut peisaje exotice, organizatorii ne-au aranjat şi o excursie în Rio, a fost o experienţă foarte plăcută atât pe plan sportiv, cât şi din punct de vedere al vizitării unei ţări precum Brazilia“, a spus șahista care învață la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.
Antrenorul acesteia a menționat că locul patru la un Campionat Mondial este un rezultat notabil. „Mă bucur pentru Andreea că a făcut o figură frumoasă în Brazilia, deşi există un sentiment de dezamăgire că a ratat medalia de bronz la o diferenţă foarte mică. Locul patru însă la un concurs mondial nu este uşor de obţinut, trebuie să fii un sportiv bun pentru a reuşi acest lucru“, a afirmat Adrian Georgescu, coordonatorul secției de șah de la CSM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS