11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – România, doar egal cu Ungaria

Fotbal – România, doar egal cu Ungaria

Publicul i-a încurajat în permanenţă p tricolori
Publicul i-a încurajat în permanenţă pe tricolori

Naţionala României a terminat la egalitate, scor 1-1, pe Arena Naţională, cu Ungaria, într-o partidă contând pentru etapa a 2-a din grupa F a preliminariilor CE din 2016. Tricolorii au deschis scorul prin Raul Rusescu, acesta marcând din centrul careului, după o centrare venită de la Raţ (’45). Oaspeţii au restabilit egalitatea prin Dzsudzsak, care a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri (’82).

România: Tătăruşanu – Chiricheş, Goian (’5, Gardoş), Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Maxim (’84, B. Stancu), Chipciu, Sânmărtean (’66, Tănase) – Rusescu. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Ungaria: Kiraly – J.Varga, Juhasz, Korcsmar, Kadar – A. Elek, Stieber (’46, Nikolics) – Lovrencsics (’63), Simon, Gera (77, Tozser), Dzsudzsak – Szalai. Selecţioner: Pal Dardai.

Cartonaşe galbene: Hoban, Gardoş, Grigore, Chipciu, Raţ / Gera, Varga, Juhasz, Elek, Kiraly, Korcsmar, Toszer.

A arbitrat: William Collum (Scoţia).

Viitoarea confruntare a României va avea loc marți, de la ora 21.45, la Helsinki, cu Finlanda.

 

Riscăm suspendarea terenului

 

Sute de petarde au explodat şi zeci de fumigene au fost aruncate pe teren înaintea partidei, iar suporterii ungari au încercat să intre peste cei români de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiţi să folosească gazele lacrimogene, informează Mediafax. Jandarmii au evacuat o parte a fanilor români de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Naţională după ce suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine. Fanii au aruncat cu petarde şi scaune, iar după ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene s-au îndreptat spre tribuna a doua, mulţi rămânând pe inelul intermediar.

La intonarea imnului Ungariei, fanii maghiari au fost dotaţi, fiecare, cu câte un steag, în timp ce românii au huiduit şi au aprins torţe pe care le-au aruncat înspre sectoarele de peluză ocupate de suporterii maghiari. Imnul Ungariei nu s-a auzit aproape deloc pe stadion din cauza huiduielilor şi ale petardelor care explodau.

Jucătorii unguri au crezut că intonarea imnului lor s-a terminat şi i-au aplaudat pe fani, însă de la staţia de amplificare s-au mai auzit acordurile pentru câteva secunde.

Fanii români de la Peluza Nord au afişat bannerul „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil!”, scris în culorile steagului naţional şi au afişat un drapel care acoperea jumătate din peluză. Totodată, fanii de la Peluza Sud au afişat bannerul „04.06.1920” cu trimitere la Tratatul de la Trianon, în urma căruia s-au stabilit graniţele Ungariei.

Versurile imnului României au fost proiectate pe cele patru tabele de marcaj ale stadionului.

 

Reacţii după meci:

 

Victor Piţurcă, selecţioner România (TVR): „Am avut jocul în mână, am controlat în mare parte jocul. Era aproape obligatoriu să marcăm al doilea gol. Am primit gol la un fault inexistent. Micile erori te costă, era să primim şi al doilea gol. Nu ne dezavantajează acest rezultat. O victorie era însă aur. Dacă vom câştiga la Helsinki nu ar mai fi o problemă acest rezultat. Nici un rezultat de egalitate nu ar fi rău. Sânmărtean a făcut o primă repriză foarte bună. Din păcate, a avut o problemă la coapsa stângă. Sper să nu fie ceva grav. Meciul a început prost pentru noi, am pierdut o schimbare. Să vedem ce problemă are, mai puţin probabil să fie pe teren marţi. Când eşti egalat în minutul 82 se poate spune că e o dramă. Şi noi am egalat la ei în ultimul minut. Publicul a fost frumos, le mulţumesc în numele echipei. Ne-au încurajat tot meciul”.

 

Lucian Sânmărtean, mijlocaş România (TVR): „După prima repriză în care jocul a fost la discreţia noastră… Uite, că fotbalul te pedepseşte…o fază fixă şi s-a terminat egal. Din păcate, am trecut pe lângă o victorie mare. E trist pentru publicul acesta minunat, e trist pentru noi pentru că un egal e nemulţumitor, pentru că nu credeam că o să se întoarcă jocul. A fost un meci pe care l-am controlat şi am dominat. A doua repriză a fost uşor mai bună a ungurilor, dar este un rezultat nedrept”.

 

Raul Rusescu, atacant România (Digi Sport): „Am luat un gol dintr-o lovitură liberă inexistentă. Nu mai avem ce face acum. Am pierdut două puncte degeaba astăzi. Ne pare rău. Asta este. Mergem în Finlanda şi trebuie să câştigăm. Meritam să câştigăm, cel puţin având în vedere prima repriză. Din păcate avem patru puncte după primele două etape şi putem să ne revanşăm în Finlanda”.

 

Alexandru Chipciu, mijlocaş România (Digi Sport): „Fotbalul, în seara asta, nu a fost drept. Prima repriză îmi dă speranţe că putem fi o generaţie foarte bună. Când conduci meciul, te retragi puţin. În prima parte am avut 70% posesie. Îmi pare rău pentru suporteri. Poporul merita un rezultat bun. Fanii au plecat dezamăgiţi în seara asta. Şi eu, şi colegii mei, ne-am dat viaţa cât am putut. Ne-am spus la pauză că trebuie să marcăm al doilea gol. Ungurii au abuzat de baloane lungi. Puteam să ţinem de rezultat, ei ne-au egalat pe final şi puteau chiar să facă 2-1. Cred că în fotbalul de astăzi nu mai sunt echipe mari. Cred că la un astfel de nivel, în prima repriză ne-am dominat adversarul. Ştiu că poporul român vrea din ce în ce mai mult. Nu suntem însă Brazilia, să fi câştigat Campionatul Mondial de cinci ori”.

 

 

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF (Digi Sport): „Nu este o seară chiar atât de tristă. Ne-am dorit cu toţii victoria, dar este un punct câştigat. Este dificil să spui unde s-a greşit, se vor face analize. Dacă vom reuşi să câştigăm în Finlanda, se poate spune că încheiem bine această parte a preliminariilor. Au fost câteva schimbări în repriza a doua, dar fiecare jucător trebuie să dea randament maxim când joacă. În cazul lui Goian am putea vorbi de o ruptură. Sper să nu suferim la meciul cu Irlanda de Nord din cauza spectatorilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS