25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Victor Pițurcă: Echipa Ungariei își va vinde scump pielea

Fotbal – Victor Pițurcă: Echipa Ungariei își va vinde scump pielea

Victor Pițurcă le cere elevilor săi să fie atenți cu Ungaria și să obțină victoria
Victor Pițurcă le cere elevilor săi să fie atenți cu Ungaria și să obțină victoria

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat astăzi că echipa României este favorită în fața Ungariei, în meciul de programat mâine, pe Arena Națională, de la ora 19.00 (TVR), din preliminariile EURO 2016, dar că fotbalul este imprevizibil. „Piți” a opinat că este puțin probabil ca România să repete victoria clară de anul trecut (3-0), dar cel mai important este câștigarea celor trei puncte care pot apropia naționala noastră de calificarea la EURO 2016: „Puțin probabil să se întâmple ce s-a întâmplat, niciodată un meci nu seamănă cu altul. Noi țintim victoria, acum dacă va veni și după un joc foarte bun, la un număr de goluri, ar fi foarte bine. La prima vedere suntem favoriți. Am câștigat în primul meci în deplasare la cea mai bună echipă din grupă (1-0 cu Grecia), am câștigat meciul din campania trecută de o manieră clară. Însă, nu avem siguranța unui rezultat favorabil. Pentru asta trebuie să muncim și să fim în teren mai buni ca adversarul nostru de mâine seară. Echipa Ungariei va veni să-și vândă scump pielea. E un meci extrem de important pentru ei. Un eventual meci pierdut i-ar cam scoate din cursă. Pe mine mă interesează mai puțin primul loc, mă interesează primele două locuri. Însă dacă vom reuși să ne adjudecăm cele trei puncte sigur vom face un pas imens către o nouă calificare”, a spus selecționerul, citat de Agerpres.

Raț va fi căpitanul tricolorilor

Banderola de căpitan va fi purtată la meciul de mâine de slătineanul Răzvan Raț, care va bifa al 99-lea meci pentru echipa națională, dar Pițurcă a admis că a fost tentat să-l mențină căpitan pe Vlad Chiricheș, aflat în postura aceasta la meciul cu Ungaria din 2013, câștigat de tricolori cu 3-0. „Raț va purta banderola, dat fiind faptul că va juca jocul cu nr. 99 mâine seara, în Finlanda sper să fie apt să joace meciul cu nr. 100, e o performanță. I-am dat banderola pentru experiența lui, pentru numărul multe de jocuri la echipa națională. Am stat și m-am gândit mai mult, pentru că am vrut inițial să fie Vlad Chiricheș, care a fost și la meciul trecut când am câștigat cu 3-0”, a spus Pițurcă, regretând absența lui Ciprian Marica pentru jocul cu Ungaria și Finlanda, ataantul fiind și suspendat și accidentat: „Vestea proastă e că unul dintre căpitanii echipei, Ciprian Marica, nu va participa la jocul din Finlanda, probabil nu va fi apt nici pentru meciurile de luna viitoare. Însă, ceilalți băieți să spunem că sunt bine pentru că mai sunt doi, trei care au contractat răceli ușoare, dar până la ora jocului sper să fie toată lumea aptă de joc”.

Nu i-a dezvăluit locul din teren lui Sânmărtean

Victor Pițurcă a evitat să dezvăluie jucătorii pe care îi va folosi în atac și dacă va apela la serviciile lui Sânmărtean din primul minut. „Sper ca actorii care vor intra în teren să joace la un nivel înalt, la fel cum au făcut-o în meciul din campania trecută și să putem fi fericiți după joc. Extrem de important la jocurile de acest nivel, ca la echipa reprezentativă, să intre în teren jucătorii cei mai în formă în momentul respectiv și cei care pot rezolva anumite probleme și în funcție de adversari. Keșeru a fost selecționat pentru acest lucru, însă au fost ultimele două jocuri, unul în compania unui adversar redutabil, Dinamo Kiev, unde nu a marcat și un joc de genul ăsta spune foarte mult. Atuul lui constă în faptul că a marcat goluri, foarte multe goluri, mă voi gândi foarte bine cine va intra în teren, dar indiferent cine va juca avem numai trei jucători (în compartimentul ofenisv – n.r.) și trebuie să fie pregătiți și jucătorii care intră într-un moment mai delicat al jocului, e foarte important aportul lor. Raul Rusescu, la fel, a avut evoluții remarcabile în cupele europene, în campionat, au și o personalitate deosebită, așa că nu îmi fac probleme în sensul acesta. Eu cred că presa crează o presiune artificială pe Sânmărtean, este un jucător în lot, eu voi lua decizia dacă va juca sau nu”, a încheiat Victor Pițurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS