9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlb-albaștrii s-au descătușat

Alb-albaștrii s-au descătușat

http://www.youtube.com/watch?v=un9N-RUXVJ0

„U“ Cluj – CSU Craiova 0 – 2

Au marcat: Muşat (’48 – autogol), Bancu (’64).
Stadion: Cluj Arena, spectatori: 2.500.
„U“ Cluj: Veselovsky – Ciupe, Bratu (’26, Ninu), Neag, Muşat – Costin, Bucşă, Kovacs (’46, Stojanovic) – Boutadjine, Gravenberch (’68, Fl. Achim), Viveiros. Antrenor: George Ogăraru.
CSU Craiova: Bălgrădean – S. Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Brandan, Madson, Târnăcop (’58, Varga), Bancu – Nuno Rocha (’92, Pleşan), Bawab (’87, Băluţă). Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Costin, Viveiros / Varga, Brandan (2), Madson.
Cartonaş roşu: Brandan ’91.
Au arbitrat: Adrian Comănescu – Bucsi Imre Laszlo, Sebastian Stoianov; Paul Unimătan.
Observatori: Cristi Vasc, Costin Toma.

Strategii echipei CS Universitatea Craiova afirmau cu tărie că Brandan și compania pot obține un rezultat pozitiv la Cluj, cu Universitatea, acesta însemnând chiar și un egal. A fost mai mult de o remiză, a fost o victorie clară atât din punct de vedere al jocului, cât și al rezultatul scris pe tabelă: 0-2 (Muşat ’48 – autogol, Nicuşor Bancu ’64). Acesta putea fi mult mai mare, dar jucătorii Craiovei au amintit în multe momente de perioada „Jerry Gane“, când ratau într-un meci cât în zece. De data asta, la al doilea joc oficial în mandatul cuplului de tehnicieni Sorin Cârțu – Emil Săndoi, alb-albaștrii au reușit să și marcheze și să contabilizeze și puncte, semn că au găsit drumul cel bun, însă trebuie să mențină și direcția, și cadența dacă vor să se claseze cât mai bine în Liga I.

Defensiva, impecabilă

Un mare câștig pentru CS Universitatea Craiova în partida de la Cluj a fost faptul că nu a mai primit gol, iar asta i se datorează în mare măsură portarului Cristi Bălgrădean, care a avut un plasament foarte bun la șuturile lui Raul Costin (7), Gravenberch (35) și Boutadjine (90+5). „Pufi“ a rezolvat indirect și celelalte atacuri ardelene, dirijându-și foarte bine fundașii. La rândul lor, Achim, Frăsinescu, Acka și Vătăjelu s-au descurcat aproape perfect pe „Cluj Arena“, au strâns bine spațiile și nu au dat emoții suporterilor atunci când au avut mingea la picior, repliindu-se totodată foarte repede când fazele i-au „prins“ în sprijinul ofensivei. Cu alte cuvinte, nu s-a simțit absențele lui Kay – suspendat pentru acest meci și Izvoranu – accidentat în jocul cu Oțelul Galați, semn că gruparea alb-albastră are acum o concurență benefică pe posturile de fundași centrali.

Mijlocașii, atenți
la detalii

De apreciat a fost și linia de mijlocași, cu un plus pentru Madson și Bancu, ambii arătând o mare poftă de joc și eficiență atât în ofensivă, cât și în faza defensivă. Brazilianul și-a exersat din nou șutul, nimerind bara în minutul 29, din lovitură liberă, dar, și mai important, pe final a știut, la fel ca și Brandan, să gestioneze momentele când a avut mingea la picior, ținând departe adversarii de poarta lui Bălgrădean. În privința argentinianului, acesta a jucat în nota sa, adică bine, însă a fost de neînțeles decizia de a trage de timp în minutul 90, la 0-2, în condițiile în care mai avea un „galben“ și a acceptat astfel eliminarea.
Cu evoluții bunicele au fost și Târnăcop, care a arătat în schimb că mai are nevoie de puțin timp de acomodare, și înlocuitorul său, Dacian Varga, jucător care a intrat nervos în joc, dovadă fiind galbenul luat la doar patru minute de la intrarea pe teren. Varga a compensat însă prin experiență, ținându-și în frâu adversarul direct.

Nuno Rocha și Bawab s-au înțeles perfect

În privința atacului, Nuno Rocha nu a mai fost atât de șters și firav ca în partidele trecute, a participat mai mult la combinații, el fiind autorul pasei decisive la golul lui Bancu, începând să „semene“ cu fotbalistul descris de club la momentul transferului.
Cealaltă „gură de foc“ a Craiovei, Thaer Bawab, a hărțuit în permanență defensiva ardeleană, având câteva execuții excelente, însă fără urmări pe tabela de marcaj. Din păcate, Bawab a părăsit terenul accidentat, el având șanse mari să se refacă rapid, până la disputa cu ASA Târgu Mureș, de duminică. Înlocuitorii celor două vârfuri, Mihăiță Pleșan, respectiv Alex Băluță, au avut sarcini defensive, menite să „înghețe“ rezultatul, ei neavând ce să demonstreze în puținele minute jucate.
„Am câştigat meritat şi au făcut un meci bun băieţii. Au respectat cam tot ce am pregătit. Eram supărat la pauză, deoarece nu era echitabil acel 0-0, dar lucrurile au intrat pe un făgaş normal în repriza secundă. La pauză le-am şi spus băieţilor că nu îmi amintesc un meci în cariera mea în care să ai atâtea ocazii, dar scorul să fie 0-0. Sunt trei puncte mari şi ne dau posibilitatea să prindem încredere“, a spus directorul tehnic al CSU, Sorin Cârţu.
„În opinia mea este o victorie meritată, într-un meci în care am ratat exagerat de mult. Defensiv am stat bine, băieţii s-au dublat perfect, arătând disciplină tactică. Datorită traseelor pe care le-am stabilit am reuşit să destabilizăm defensiva lui «U» Cluj. Cred că acesta a fost principalul motiv datorită căruia am câştigat, nu jocul adversarului. Am legat două victorii, este important pentru echipă, în special pentru moralul grupului“, a explicat antrenorul principal al grupării alb-albastre, Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS