9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Mircea Lucescu: Jucătorii mei au fost răpiți

Fotbal – Mircea Lucescu: Jucătorii mei au fost răpiți

„Jucătorii mei au fost răpiți”, a declarat antrenorul român Mircea Lucescu, după ce șase fotbaliști sud-americani ai lui Șahtior Donețk au refuzat să ia avionul spre Ucraina, speriați de criza cu care se confruntă această țară, infirmează Agerpres.

Președintele lui Șahtior, Rinat Ahmetov, a confirmat pe site-ul clubului că brazilienii Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa și Ismaily și argentinianul Facundo Ferreyra nu au luat avionul spre Ucraina după meciul amical cu echipa franceză Lyon.
Potrivit lui Lucescu, „vinovatul” ar fi agentul britanic de origine iraniană Kia Joorabchian, care „a profitat de situație ca să-i răpească”.
„A reușit să-i convingă să nu se întoarcă, explicându-le că vor fi curând liberi și că vor putea în viitorul apropiat să semneze cu altă echipă”, a declarat Lucescu pentru revista France Football. „Este un adevărat scandal. Sunt jucători importanți pentru mine”, a adăugat tehnicianul.
Pentru ziarul Segodnia, Lucescu a precizat că toți cei șase jucători sunt reprezentați de Joorabchian, cu excepția lui Ferreyra. Conform tehnicianului, a încercat să procedeze la fel și cu alți jucători ai lui Șahtior, Adriano, Ilsinho, Marlos și Taison, dar nu a avut succes.
Șahtior începe noul sezon marți, cu meciul împotriva lui Dinamo Kiev din Supercupa Ucrainei. Echipa lui Lucescu nu va avea cantonamentul în acest sezon la Donețk, unde se înfruntă armata ucraineană și separatiștii proruși, ci la Harkov, la distanță de 300 km.
Ahmetov a indicat că jucătorii ce au refuzat să se întoarcă riscă sancțiuni aspre. „Jucătorii au contracte pe care trebuie să le respecte. Dacă nu vor veni, cred că vor fi primii care vor avea de suferit”, a spus Ahmetov.
În acest moment, Șahtior nu are permisiunea să joace meciurile de acasă pe Donbass Arena, din cauza conflictului.
Federația ucraineană nu a hotărât deocamdată unde va juca Șahtior în noul sezon, campionatul urmând să înceapă în weekend.
Ahmetov, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, a spus că nu sunt motive de teamă, iar clubul nu și-ar duce jucătorii în locuri periculoase. „Ne dorim foarte mult să jucăm la Donețk, însă în acest moment din păcate nu o putem face”, a afirmat el.
„Vom juca acolo unde ni se va permite: ne-am dori să o facem la Harkov. Decizia referitoare la campionat este luată de federația ucraineană. Prin jocul nostru, noi vom face un apel la pace și vom încerca să le aducem bucurie fanilor”, a adăugat patronul lui Șahtior.
El a explicat că „nu au fost niciun fel de probleme” cu Mircea Lucescu, relația dintre ei fiind „foarte bună”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS