9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIoana Roşca vizează trofeul de la Galaţi

Ioana Roşca vizează trofeul de la Galaţi

Jucătoarea craioveană de tenis Ioana Roşca (locul 695 WTA) joacă sâmbătă, de la ora 10.00, în semifinalele turneului ITF de la Galaţi, dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de dolari. Sportiva de 17 ani, legitimată la CSM Craiova, o înfruntă pentru un loc în finală pe favorita numărul 1 a turneului şi totodată preferata gazdelor, gălăţeanca Patricia Ţig, clasată pe locul 352 WTA, care peste câteva zile va împlini 20 de ani.
În sferturile de finală, disputate vineri, Ioana Roşca, câştigătoarea turneului de dublu al junioarelor la Roland Garros, a întâlnit altă craioveancă, Elena Bogdan, Ioana impunându-se două două seturi, cu 6-3, 6-3. Elena Bogdan (locul 577 WTA), favorită numărul 4, câştigase un turneu similar desfăşurat tot la Galaţi, în luna iunie.

Fără set pierdut

Nici în celelalte două partide de la turneul gălăţean, Roşca nu a pierdut nici un set. În meciul de debut, olteanca a învins-o pe Ştefana Andrei, cu 6-2, 6-4, iar în optimile de finală sportiva de la CSM Craiova a eliminat-o pe favorita 5 a competiţiei, Raluca Platon, cu 6-1, 6-1.
Roşca încearcă acum să pătrundă în ultimul act la Trofeul Municipiului Galaţi. „Am avut parte de meciuri dificile până acum la Galaţi, chiar dacă scorurile nu arată acelaşi lucru. Sunt foarte bucuroasă că am putut să trec de două favorite ca să ajung în semifinale, mi-am propus să avansez cât mai mult la acest turneu şi sunt încântată că am reuşit acest lucru. Urmează o semifinală grea, contra primei favorite. Va fi un meci în care nu am voie să greşesc, sper ca oboseală să nu îşi facă simţită prezenţa şi să pot evolua ca în jocurile precedente. Îmi doresc mult să intru în finală“, a declarat Ioana Roşca, după calificarea în semifinale.
Craioveanca nu a mai participat în proba de dublu, deoarece partenera sa, bucureşteanca Ioana Ducu, a părăsit încă din primul tur competiţia la simplu şi, pentru că a acuzat şi probleme medicale, a renunţat să mai ia startul în proba de dublu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS