9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGermania și Argentina luptă pentru trofeul CM

Germania și Argentina luptă pentru trofeul CM

Fotbalul spectacol de la CM din Brazilia se va încheia la finalul acestei săptămâni, reprezentantivele Germaniei și Argentinei urmând să se întâlnească duminică, de la ora 22.00 (TVR), pe stadionul „Maracana“, pentru bătălia finală, premiată cu cel mai prețios trofeu din competițiile interțări.
Germania a demonstrat prin parcursul său de la acest turneu final că este o echipă solidă, care nu „glumește“, dovadă stând cele șapte goluri marcate în poarta Braziliei, și pornește ca favorită în fața Argentinei.
„Echipa este bine pregătită, îmi aduce aminte de cea de la Mondialul 1990“, a punctat marele Franz Beckenbauer, în timp ce selecționerul Joachim Low și-a îndemnat elevii la prudență. „Ne așteaptă o partidă dificilă, pe care trebuie să o gestionăm cu mult calm. Suntem pregătiți din toate punctele de vedere, dar trebuie să fim atenți la adversara noastră, pentru că Argentina are jucători de mare valoare, care pot decide orice partidă. Ar fi o onoare pentru noi să cucerim trofeul, am muncit mult și vom lupta pentru asta“, a spus Low, care se poate mândri că are în echipa sa cel mai bun marcator din istoria CM, Miroslav Klose (16 goluri), și cel mai bun mijlocaș de la turneul brazilian, Toni Kroos.
„Argentina are două titluri şi acum jucăm finala. Vom vedea ce putem să facem, cu o zi mai puţin de odihnă şi după ce am jucat şi prelungiri. Vom fi aşa cum suntem mereu, umili, muncitori şi vom da totul pe teren. Ne dorim mult trofeul“, a declarat selecționerul argentinian Alejandro Sabella, mizând în mare parte pe sclipirile lui Lionel Messi, Gonzalo Higuain și Angel di Maria.
Cele două echipe s-au mai întâlnit în finalele Mondialelor din 1986 şi 1990, scorul fiind 1-1. În 1986, Argentina a câștigat cu 3-2, golurile fiind marcate de Brown (‘23), Valdano (‘55) și Burruchaga (‘83), respectiv Rummenigge (‘74) și Rudi Völler (‘80), Germania răzbunându-se patru ani mai târziu, unica reușită a finalei fiind semnată de Brehme (‘85 – penalti). Din 1986 argentinienii nu au mai învins Germania la Cupa Mondială, nemţii eliminându-i în sferturi în 2006 şi 2010.

„Selecao“ vrea
să-și spele imaginea

Sâmbătă, de la ora 23.00 (TVR), „Estadio Nacional Mane Garrincha“ (69.349 locuri) din Brasilia găzduieşte finala mică a Campionatului European, pentru ultima treaptă a podiumului luptând reprezentativa țării-gazdă, Brazilia, și Olanda, învinsa Argentinei din semifinale.
Brazilia, care vine după un eșec istoric 1-7 cu Germania, cea mai grea înfrângere de la pierderea titlului mondial în 1950 (1-2 cu Uruguayul, pe „Maracana“), este cu moralul la pământ, dar are șansa ei de a obține o clasare in extremis pe podium și de a mai salva ce mai e de salvat.
Pentru „Selecao“, cvintuplă campioană mondială, este a patra finală mică disputată la un asemenea turneu final, reușind victorii în 1938 în fața Suediei, în 1978 în fața Italiei și pierzând în 1974 în fața Poloniei.
Olanda, finalistă în 1974, 1978 și 2010, a început în forță Mondialul, surclasând campioana en-titre, Spania, cu 5-1, a fost echipa cu cel mai bun atac, dar a dezamăgit în ultimele două partide, încheiate cu scor „alb“, 0-0, în fața Costa Ricăi în sferturi (victorie la loviturile de departajare) și în semifinala cu Argentina (eșec la loviturile de departajare).
Olanda a jucat o singură dată meciul pentru locul al treilea, în 1998, în Franța, fiind învinsă de Croația cu scorul de 2-1.
Cele două echipe s-au întâlnit de 11 ori până acum, iar de patru ori la CM, inclusiv un sfert de finală în 2010, când batavii au reușit să întoarcă scorul și să se impună cu 2-1. Partida va fi arbitrată de algerianul Djamel Haimoudi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS