11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipament şi jucători avem, fotbal trebuie să arătăm

Echipament şi jucători avem, fotbal trebuie să arătăm

http://www.youtube.com/watch?v=L3F3Cj9OAA4

\n

CS Universitatea Craiova a organizat sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, o conferinţă de presă în stil de mare echipă, semn că oficialii grupării craiovene ţin foarte mult la „etichetă“, mai ales că s-a revenit în Liga I. Crainicul arenei, Dan Păsărin, a făcut o introducere frumoasă nou-veniţilor, iar directorul de imagine, Gheorghe Craioveanu, a punctat că noul echipament Joma i-a purtat mult noroc în timpul carierei şi că îşi doreşte să devină un fel de talisman şi pentru CSU. „Este o zi importantă pentru noi, pentru club. Am semnat un parteneriat cu o firmă cunoscută în Spania. Am avut prilejul să joc cu Joma la Getafe şi am avut parte de bucurii. Să sperăm că va dura mult acest parteneriat şi că va aduce succes CS Universităţii“, a spus oficialul oltean, punctând că l-au trecut din nou fiorii când a păşit pe gazonul fostului „Central“: „Mi-e dor de iarba asta, de gazon, de public. Să sperăm că odată reveniţi în prima ligă vom readuce lumea alături de noi la stadion, pentru că numai împreună cu publicul am reuşit lucruri importante. Vor mai fi achiziţii, dar s-au adus jucători importanţi. Mateiu şi Achim sunt jucători valoroşi. Dănănae este oltean de-al nostru şi ştie cu ce să mănâncă fotbalul în Oltenia. Vă asigur că vor mai veni doi, trei jucători cu nume“.

„Sperăm să fim o surpriză frumoasă
în Liga I“

După discursul lui Craioveanu, în aplauzele suporterilor de la oficială au apărut şi jucătorii emblematici ai echipei purtând noile echipamente de joc. Brac l-a prezentat pe cel de portar, Curelea şi Vătăjelu – pe cele de deplasare, iar Pleşan l-a expus pe cel de echipă gazdă. Nou-veniții în formaţie au prezentat treningurile şi tricourile de „stradă“, aici „defilând“ antrenorul Jerry Gane şi fotbaliştii Cătălin Straton, Sebastian Achim, Nuno Rocha, Cosmin Frăsinescu, Alexandru Mateiu, Ovidiu Dănănae, Alexandru Băluţă, Alexandru Neacşa şi Kay.
„Sper ca acest echipament să fie făcut pentru învingători. Am spus că în acest an trebuie să facem o echipă şi să terminăm în prima jumătate a clasamentului. Va fi, poate, cel mai dur campionat, pentru că vor retrograda şase formaţii şi va fi o luptă foarte grea, iar obiectivul nostru trebuie să fie realist. În afară de cei pe care vi i-am prezentat acum, trebuie să reintre la antrenament Madson, aşteptat astăzi (sâmbătă – n.r.), şi trebuie să vină un fundaş central şi un atacant. Sperăm să fim o surpriză frumoasă în Liga I, pentru că ştim foarte bine ce aşteptări sunt la această echipă, de la suporteri, şi trebuie să fim la înălţime ca joc şi ca rezultate“, a spus antrenorul Jerry Gane.

Mateiu: Este un proiect bun aici

La rândul lor, câţiva dintre noii jucători au afirmat că se bucură pentru venirea la CS Universitatea Craiova, considerând totodată că proiectul este sănătos.
„Este un proiect bun aici, se doreşte performanţă, de aceea am şi venit. Trebuie să ne pregătim bine în această perioadă şi sperăm să începem bine campionatul. La Craiova, lumea iubeşte foarte mult fotbalul şi trebuie să batem în fiecare meci să-i aducem pe oameni lângă noi la stadion. Nu mi-e teamă de concurenţă. Important este să fiu sănătos, apt sută la sută, iar dacă antrenorul consideră că are nevoie de mine să dau totul pe teren şi să câştigăm. Îmi doresc să joc cât mai bine pentru a fi convocat în continuare la echipa naţională“, a spus Alexandru Mateiu.
„Mă bucur foarte mult că am ajuns la această echipă şi sper din tot sufletul să facem o figură frumoasă în ediţia viitoare de campionat. Mă bucur că Brac a apărat bine, este important să fim trei protari buni pentru ca Jerry să aibă de unde să aleagă. Mă bucur că va veni Madson. Este unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Liga I şi mă bucur că a ajuns la o echipă precum Craiova. Sper să terminăm campionatul în primele şase echipe. Craiova întotdeauna a fost o echipă mare în România, gândiţi-vă că înainte la fiecare meci veneau 30.000 de spectatori. Poţi să nu alegi Craiova când ştii că poţi să joci cu un număr atât de mare de spectatori în tribune?“, a afirmat portarul Cătălin Straton.
„Îmi doresc să fac performanţă în tricoul Craiovei, să ajut ca acest club să redevină de tradiţie, cum era odată“, a punctat Cosmin Frăsinescu.

Urmează cantonamentul de la Dravograd

Pentru CS Universitatea Craiova urmează un cantonament montan, programat în intervalul 24 iunie – 10 iulie, la Dravograd, o staţiune din Slovacia, aflată la câţiva kilometri de graniţa cu Austria. Unii dintre membrii delegaţiei alb-albastre vor pleca la Dravograd în această dimineaţă cu autocarul, jucătorii şi staff-ul tehnic urmând să decoleze spre Slovacia mâine după-amiază, de pe Aeroportul „Henri Coandă“.
În cantonamentul din Slovenia, CSU Craiova va susţine cinci jocuri de verificare, trei dintre ele fiind deja stabilite. Pe 27 iunie, alb-albaştrii vor evolua în compania formației Vardar Skopje (Macedonia). Pe 1 iulie, trupa pregătită de Jerry Gane va întâlni pe NK Celje (Slovenia), iar pe 3 iulie va juca împotriva grupării Slaven Belupo (Croația).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS