9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiga Europa, câştigată pentru a treia oară de Sevilla

Liga Europa, câştigată pentru a treia oară de Sevilla

Formaţia FC Sevilla s-a impus, miercuri seară, scor 4-2, în finala Ligii Europa, desfăşurată pe „Juventus Stadium“ din Torino, în faţa echipei Benfica Lisabona. După cele 90 de minute regulamentare de joc scorul a fost egal, 0-0, motiv pentru care s-au disputat două reprize de prelungiri, a câte 15 minute fiecare, încheiate, de asemenea, cu un scor „alb“, ajungându-se astfel la loviturile de departajare. La penaltiuri, jucătorii spanioli au avut nervii mai tari, pentru Sevilla marcând Bacca, Mbia, Coke şi Gameiro. Din tabăra lusitană au punctat doar Lima şi Luisao, în timp ce şuturile lui Cardozo şi Rodrigo au fost apărate de Beto, fostul portar al CFR Cluj.
FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Moreno – Mbia, Carrico – Reyes (’78, Marin; ’104, Gameiro), Rakitic, Vitolo (’110, Figueiras) – Bacca. Antrenor: Unay Emery.
Benfica Lisabona: Oblak – Pereira, Luisao, Garay, Siqueira (’99, Cardozo) – Amorim, Gomes, Gaitan (’119, Cavaleiro) – Sulejmani (’25, Almeida), Lima, Rodrigo. Antrenor: Jorge Jesus.

Emery: Benfica, o finalistă meritorie

Antrenorul învingătorilor, Unai Emery, a dat dovadă de fair-play, afirmând că oricine putea câştiga această finală. „Benfica a fost, ca şi noi, o finalistă meritorie. Meciul a fost relativ echilibrat, deşi cei de la Benfica au presat pe final. S-a simţit oboseala, însă dacă am învăţat un lucru, acesta este suferinţa. Jucătorii erau pregătiţi. Dedic victoria familiei mele şi prietenilor mei, staff-ului tehnic şi jucătorilor, care merită trofeul pentru munca şi dăruirea lor. Echipa a fost unită în momente dificile. Este o competiţie pe care fanii noştri o iubesc, pentru că am mai câştigat-o de două ori. Nu contează care a fost echipa mai bună, ambele formaţii s-au luptat. Sevilla nu mai jucase în cupele europene de doi ani, astfel că doream să reuşim ceva special. Ştiam că va fi dificil, dar eram disperaţi să jucăm finala. Este minunat să ajungi într-o finală şi să o câştigi“, a precizat Unai Emery.
FC Sevilla, echipă la care în prima parte a sezonului a evoluat şi atacantul român Raul Rusescu, care a marcat două goluri în preliminariile Europa League şi unul în faza grupelor, a câştigat de două ori această competiţie, în sezoanele 2005/2006 şi 2006/2007. De asemenea, în palmaresul grupării andaluze mai figurează o Supercupă a Europei, cucerită în 2006.
Tehnicianul lusitanilor, Jorge Jesus, nu şi-a ascuns dezamăgirea pentru înfrângerea suferită la loteria loviturilor de departajare. „A fost un meci mare, o partidă deschisă. Cred că în a doua repriză Benfica a demonstrat că este o echipă mai bună şi am avut mai multe şanse de gol, chiar şi în prelungiri. Dar nu a câştigat cea mai bună echipă. Trebuie să uităm de această ediţie a Ligii Europa şi să felicităm Sevilla. Cu unele decizii din timpul jocului nu am fost de acord, cred că am avut şi un penalti neacordat, care nici nu admite discuţii, dar nu putem să aruncăm vina asupra arbitrului. Am fost mai buni, dar nu câştigă întotdeauna cei mai buni“, a punctat antrenorul Benficăi, Jorge Jesus.
Benfica Lisabona a pierdut a opta finală consecutivă în cupele europene şi a doua la rând în această competiţie, după 1-2 cu Chelsea anul trecut. După ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1961 şi 1962, Benfica a pierdut apoi cinci finale ale Cupei Campionilor Europeni, în 1963, 1965, 1968, 1988 şi 1990, finala Cupei UEFA din 1983 şi cea a Ligii Europa din 2013, iar acum cu Sevilla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS