9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiderul pune tunurile pe Vâlcea

Liderul pune tunurile pe Vâlcea

http://www.youtube.com/watch?v=haJaLTRgibY

CS Universitatea Craiova va întâlni mâine, de la ora 17.00, în deplasare, pe CSM Vâlcea, într-un joc din cadrul rundei a 21-a din Liga a II-a, seria 2. Oficialii grupării din Bănie, lideră atât în campionatul regulat, cât şi în play-off, sunt conştienţi de importanţa punctelor puse în jocul din Zăvoi, CSM Vâlcea fiind una dintre principalele contracandidate la promovare. Antrenorul CSU, Gabi Balint, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută ieri, la Sala Polivalentă, că îşi doreşte să obţină un rezultat pozitiv şi să-l dedice celui care a fost Corneliu Andrei Stroe, preşedintele de onoare al clubului.
„Mi-am exprimat şi ieri tristeţea în legătură cu faptul că domnul profesor Stroe nu mai este printre noi. Ne pare rău, dar aşa este viaţa. Cum noi suntem sportivi şi avem meci după meci, va trebui să mergem mai departe. Vom avea şi sâmbătă un joc important. Sigur că motivarea este mult mai mare acum, pentru că ne dorim foarte mult un rezultat pozitiv, ca să putem să-l dedicăm celui care a creat această mare echipă care a fost Craiova Maxima. Întâlnim un adversar bun, care are şansă de promovare şi îşi doreşte acest lucru şi care joacă un fotbal destul de ofensiv. Ei, jucând şi acasă, cu spectatori, vor pune o presiune foarte mare, noi suntem dispuşi să facem tot putem ca să câştigăm meciul. Ne dorim foarte mult cele trei puncte de la Vâlcea, pentru că sunt foarte importante în configuraţia play-off-ului şi pentru că, dacă ne respectăm şi ne considerăm cea mai bună echipă din serie, trebuie să o demonstrăm acolo unde a pierdut şi Târgu Mureş şi alte echipe bune. Băieţii sunt foarte motivaţi, îi văd că sunt din ce în ce mai bine la antrenamente, eu nu am probleme cu ei. Singurul care a acuzat ceva probleme a fost Pleşan, care a suferit o contractură musculară ieri (miercuri – n.r.), l-am menajat astăzi (ieri – n.r.) şi mâine (vineri – n.r.) va mai face o alergare uşoară şi apoi ne vom decide asupra lui, dacă va fi convocat sau nu. În rest, Varga, Curelea, Valskis şi toţi care au mai avut mici probleme sunt apţi pentru meci“, a spus Gabi Balint, punctând că nu-l deranjează că echipa-gazdă a schimbat ora de disputare, de la 11.00, la 17.00: „Mie îmi convine să joc după-amiază, chiar dacă ei au făcut asta ca să le vină cât mai mulţi spectatori. În primul rând, ora 11.00 e foarte proastă pentru fotbal, apoi nu depinde de noi. Dacă echipa-gazdă aşa vrea, aşa se joacă. Au pus un leu biletul, iar la Slatina a fost intrare liberă… Să vină lumea, pentru că fotbalul fără spectatori nu e fotbal. Eu vreau să văd un stadion plin, care să-şi încurajeze echipa. Avem nevoie să aducem lumea pe stadion peste tot, nu numai la Craiova. Sigur că presiunea e mai mare pe noi, sunt mai multe înjurături, dar asta e“.

„Vreau să avem
o evoluţie bună“

Gabi Balint a comentat şi pe seama victoriilor norocoase obţinute de vâlceni în prelungirile ultimelor jocuri, fiind de părere că nu au fost întâmplătoare. „Să ştiţi că nu e întâmplător că Vâlcea a câştigat multe meciuri în prelungiri. Se poate întâmpla o dată, dar când o faci de trei ori înseamnă că tu crezi până în ultima secundă şi faci tot posibilul să marchezi. Pe de altă parte, echipele celelalte, care au pierdut în ultimul minut, au probleme de concentrare. Sper să nu se întâmple şi cu noi să pierdem aşa. Nivelul jocului nostru o să crească, pentru că la ultimele două meciuri am câştigat fără să avem un joc prea bun. Sunt şi lucruri bune care se văd. Astăzi (ieri – n.r.) am făcut o analiză şi am constatat că golul pe care l-am marcat cu Bihorul a venit la capătul a 18 pase, din momentul în care am preluat mingea. Am văzut şi greşeli, dar trebuie să le uităm şi să nu le repetăm. Ar fi bine să câştigăm şi să intrăm în play-off cu un avantaj, dar în acelaşi timp vreau să avem o evoluţie bună. Nu trebuie să facem prea multe calcule, pentru că de multe ori nu se potrivesc“, a afirmat Balint.
Conducerea CSU Craiova poartă tratative cu FC Braşov pentru mijlocaşul Alexandru Mateiu, dar Gabi Balint a spus că el nu a întocmit o listă de cumpărături: „Deocamdată, nu am vorbit despre achiziţii. Nu ştiu, sunt lucruri pe care le discută cei din club. Pe mine, până când se termină campionatul, mă interesează lotul de acum. Eu merg cu ai mei, cu ce am acum“.

Ljubinkovic: Mergem
să câştigăm

Prezent la întâlnirea cu mass-media, fundaşul Zoran Ljubinkovic este optimist în privinţa disputei din Zăvoi: „Ne-am exprimat condoleanţele, eu şi restul echipei, în privinţa decesului preşedintelui nostru. Vom încerca să jucăm cât putem de bine în onoarea dumnealui. Cred că a venit timpul să ne arătăm adevărata forţă împotriva unei echipe bune. În ultimele două-trei meciuri nu am jucat pe cât de bine ar fi trebuit, dar având un antrenor nou, cu care începem să ne obişnuim, cred că în meciul de sâmbătă vom da drumul la joc. Mergem să câştigăm, sunt trei puncte extrem de importante pentru noi. Nu avem de ce să ne temem, suntem pe primul loc. Celorlalte echipe le e teamă de noi, dar nu am avut această atitudine şi până acum. În acest meci vom arăta ce putem, mergem la victorie“, a spus Ljubinkovic. Acesta a punctat că nu este deranjat de concurenţa de pe postul său: „Avem cinci apărători centrali buni, nu contează neapărat care dintre ei va juca, e decizia antrenorului. Important este să ne concentrăm asupra jocului. Suntem o echipă unită, suntem ca o familie. Obiectivul nostru, al tuturor, este ca echipa să promoveze, deci nu este foarte important acum cine joacă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS