9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Am lăsat la Craiova un proiect sănătos

Burcea: Am lăsat la Craiova un proiect sănătos

Înlăturat vara trecută de la echipa feminină de handbal SCM Craiova, antrenorul Bogdan Burcea, în prezent la Corona Braşov (locul doi în Liga Naţională), a spus, în cadrul unei emisiuni TV, că el a lăsat la Craiova un proiect sănătos, o imagine bună şi mai multe sportive convocate la loturile naţionale. „80 la sută din fetele din lot erau oltence. În primul an, am avut o medie de vârstă de 21 de ani, în al doilea an, media de vârstă a mai crescut, dar am practicat un handbal mult mai bun. Am promovat tinere, crescând interesul altor echipe pentru ele, apoi acestea au ajuns la naţională. Acum nu ştiu câte dintre ele mai prezintă interes pentru alte echipe, în condiţiile în care nu se mai regăsesc în teren nici la propria echipă. Consider că am realizat foarte mult. Nu zic că am fost cel mai potrivit, cel mai mare, dar sunt craiovean şi sunt în handbal de când mă ştiu“, a declarat tehnicianul, invitat la emisiunea „Divizia Locală“, de la Digi24 Craiova.
Burcea este de părere că formaţia antrenată de Carmen Amariei trebuia să se afle pe altă poziţie acum, nu pe locul nouă. „Mai multă muncă şi modestie puteau face mult mai bine decât vorbele şi proiectul pe care s-a mers. Pentru mine, o echipă înseamnă identitate, iar eu nu alcătuiam niciodată lotul la modul la care s-a făcut în vară la SCM. De la cei care au girat această schimbare mă aşteptam la ceva mult mai inteligent, benefic în primul rând pentru Craiova. Echipa trebuia să se afle pe altă poziţie“.
După ce Craiova a pierdut, pentru a doua oară în acest sezon, un meci la „masa verde“, fiindcă jucătoarele nu aveau vizele medicale, întrebat fiind despre subiect, antrenorul Coronei a spus că el întotdeauna s-a ocupat de vizele jucătoarelor: „Da, este normal ca antrenor să te intereseze acest lucru. Eu mă deplasam cu jucătoarele la policlinică. Chiar şi cu jucătoarea Carmen Amariei am mers. Prin investiţiile făcute de municipalitate, nivelul se vrea profesionist, iar profesioniştii nu fac greşeli“. Tehnicianul care este şi secund la naţionala feminină a României, a dezvăluit că formaţia din Braşov, care luptă pentru titlu cu HCM Baia Mare, din punct de vedere financiar este „puţin peste Craiova“, iar prezenţa mai multor oltence în lot reprezintă un atu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS