11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportN-au trecut de Balkan

N-au trecut de Balkan

http://www.youtube.com/watch?v=h4sd8QRiwYk

\n

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au pierdut, miercuri seară, în Sala Polivalentă, penultimul meci susţinut în Liga Balcanică, în faţa echipei BC Balkan Botevgrad (Bulgaria), scor 91-96. Alb-albaştrii au fost învinşi după un joc pe care l-au avut la discreţie, în minutul 37 conducând la 12 puncte diferenţă. Ultimele cinci minute au fost de coşmar şi oaspeţii s-au impus, făcând un pas mare spre calificare. Travis Bureau a fost cel mai bun marcator al craiovenilor, cu 23 de puncte şi cinci recuperări, fiind urmat de James Tyler, cu 17 puncte şi nouă recuperări.
În ciuda eşecului, antrenorul principal Milan Nisic, căruia suporterii i-au cerut demisia la finalul meciului, s-a arătat mulţumit de prestaţia echipei sale şi a recunoscut superioritatea bulgarilor. „Vreau să-mi felicit echipa pentru că a fost cel mai bun meci pe care l-a făcut în ultima lună. Ştiam că Balkan este foarte puternică, cu jucători capabili de pătrunderi rapide şi cu procentaj bun la aruncările de trei puncte. Băieţii mei au dat totul pe teren, au respectat indicaţiile mele, dar aruncările lor de trei puncte au fost cele care ne-au «ucis»“, a afirmat Nisic la finalul meciului.

Toma a explicat deciziile antrenorului

Şi managerul secţiei de baschet a SCM-U, Marius Toma, a explicat de ce permanent a trebuit să fie un român pe teren, fapt criticat de spectatori. „Regula jucătorului român pe teren ne obligă să jucăm cu cele mai bune variante, care, din nefericire, sunt pe poziţiile 4 şi 5: Gavrilă, Popescu sau Căpuşan. De aceea, în Liga Balcanică nu putem juca în tandem cu Bureau şi Tyler în acelaşi timp! Dacă ar fi intrat Tyler, ar fi trebuit să fie trimis pe bancă Bureau“, a explicat Toma pe un site de socializare.
După acest eşec, SCM-U Craiova a urcat pe locul 4, cu 21 de puncte, însă şansele de a se califica mai departe s-au diminuat considerabil întrucât gruparea din Bănie are cele mai multe meciuri jucate. În ultimul meci, pe 19 martie, alb-albaştrii vor întâlni, în Sala Polivalentă, pe Sigal Priştina (Kosovo). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS