11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOvidiu Stângă: E normal să vrem numai să câştigăm

Ovidiu Stângă: E normal să vrem numai să câştigăm

http://www.youtube.com/watch?v=4gvi0zGKRI4

CS Universitatea Craiova a susţinut ieri, la Sala Polivalentă, o conferinţă de presă în care directorul general Gheorghiţă Geolgău, antrenorul Ovidiu Stângă şi mijlocaşul Viorel Ferfelea au dezbătut problemele apărute la meciul de săptămâna trecută, ASA Târgu Mureş, prefaţând totodată şi disputa de sâmbătă, de la ora 11.00, din deplasare, cu Olimpia Satu Mare.
„Ne aşteaptă un meci important din toate punctele de vedere. La acest nivel, e normal să vrem numai să câştigăm, dar trebuie să şi putem. Trebuie să demonstrăm că avem forţa de a învinge orice adversar. Ca şi nivel de joc, a avea o evoluţie bună şi a fi concentraţi sută la sută nu cred că vom avea probleme. Dacă nu ne concentrăm, atunci nu va fi bine. Nu toţi jucătorii sunt apţi pentru acest joc. După cum ştiţi, Gorovei este încă accidentat, Izvoranu este în perioada de recuperare şi s-ar putea să nu fie apt la ora jocului, iar cei care au acuzat acea răceală înainte de meciul cu Târgu Mureş şi-au revenit, dar până la ora jocului se pot întâmpla multe. Eu cred că fizic sunt bine. Din punctul meu de vedere, starea de spirit este bună, pentru că au revenit şi cei cu probleme medicale, am avut o săptămână bună şi mai este timp de a umbla la moralul jucătorilor, ca să nu repetăm greşelile făcute cu Târgu Mureş“, a spus antrenorul Ovidiu Stângă.

„Mi-e greu să cred
că au jucat împotriva antrenorului“

„Olandezul“ a devenit uşor nervos atunci când a fost întrebat de căderea elevilor săi din partea a doua a jocului cu ASA Târgu Mureş, pierdut cu 2-1. „Cred că, dacă exista o cădere fizică, nu putea fi din minutul 46. Noi am început prost a doua repriză, aia s-a întâmplat. Puteai să cazi fizic din minutul 60, 80, dar nu venind de la vestiare. Mi-e greu să cred că au jucat împotriva antrenorului, pentru că în ziua de azi nu se mai întâmplă asta în fotbal. Vedeţi că echipele sunt din ce în ce mai puţine, iar aici sunt condiţii foarte bune. Dacă jucătorii urmăresc asta, nu ştiu dacă e bine pentru ei. Explicaţii cu privire la jocul din a doua repriză cu Târgu Mureş sunt mai multe şi le-am pus la punct. Sunt explicaţii care ţin de ordin interior. Eu cred că avem forţa să le remediem şi să câştigăm următoarele meciuri“, a spus tehnicianul, explicând de ce nu a făcut decât o schimbare în timpul jocului: „Nu am făcut decât o schimbare, pentru că eu trebuie să ţin cont de numărul de străini şi de numărul de juniori din teren. Erau multe de făcut, iar cei care au fost răciţi mi-au dat totul peste cap. N-am avut soluţii pentru a îmbunătăţi calitatea jocului pentru repriza a doua. Acum, la Satu Mare, Varga va fi cu siguranţă în primii 18, restul ţine numai şi numai de el“, a completat Stângă.
Tehnicianul CSU a mai afirmat că nu ştie dacă hotărârile Curţii de Apel Bucureşti în privinţa Dosarului Transferurilor vor schimba faţa fotbalului românesc, punctând că imaginea acestuia oricum a fost negativă după evenimentele de marţi: „Momente zero se tot caută şi nu cred că este unul după ce s-a întâmplat ieri (marţi – n.r.). Dureros este faptul că nişte oameni importanţi din fotbalul românesc au primit acele pedepse. Eu urmăresc foarte mult presa internaţională şi, având o relaţie foarte bună cu cei din Olanda, pot spune că imaginea ne-a fost afectată. Este dureros când apare pe prima pagină Gică Popescu în astfel de situaţii“.

Geolgău îl susţine
pe „Olandez“

În ajutorul lui Ovidiu Stângă a sărit şi directorul general, Gheorghiţă Geolgău, care a punctat că înfrângerea cu ASA Târgu Mureş nu a afectat în nici un fel relaţiile dintre conducere şi antrenor. „Nu cred că eu i-am reproşat ceva sau să-l întreb pe Ovidiu, cum aţi făcut-o voi acum, de ce a făcut o singură schimbare, pentru că ştiu ce înseamnă să fi şi antrenor, şi jucător, şi conducător. Atâta timp cât am decis să plecăm împreună la drum, continuăm o muncă pe care el a început-o în etapa a cincea. Nu am văzut nici unul dintre colegii mei să se clatine în privinţa calităţilor lui Ovidiu Stângă“, a punctat Geolgău, vorbind şi despre deciziile din Dosarul Transferurilor: „Personal, îi cunosc pe toţi cei care au fost condamnaţi. Cu unii am lucrat. Sufleteşte, vizavi de Gică Popescu, cu care am fost coleg până la sfârşitul lui 1989, chiar îmi pare rău de el şi regret situaţia în care se găseşte“.

Ferfelea a dat-o
la întors

Prezent la întâlnirea cu mass-media, Viorel Ferfelea a încercat să dreagă busuiocul în privinţa declaraţiei făcute după meciul cu ASA Târgu Mureş, când a spus că echipa a căzut fizic, nu psihic. „Cum am spus şi după meci, a fost foarte greu să-mi explic ce s-a întâmplat. Au fost două reprize diferite. Pe prima am dominat-o, am avut foarte multe ocazii şi puteam înscrie mai multe goluri, iar în a doua s-a întâmplat ceva şi aţi văzut… Am luat două goluri, nu am putut reveni şi astfel s-a scris istoria acestui meci, pe care eu cred că nu meritam să-l pierdem. Atunci am spus că nu am avut aceeaşi prospeţime. După acea declaraţie a mea toată lumea a spus că nu suntem pregătiţi fizic. Eu nu am spus că nu a fost pregătirea bună, ci doar că nu am avut prospeţime. Aici s-au interpretat lucrurile şi nu ştiu de ce. Prospeţime nu poţi să ai din mai multe motive. Nu mai ai posesia mingii, nu ştiu… Sunt foarte multe lucruri şi putem să le enumerăm, dar nu cred că e cazul. Poate să fi existat şi frica de rezultat“, a spus Ferfelea, punctând că şi-ar dori să marcheze în jocul de sâmbătă, cu Satu Mare, aşa cum a făcut-o în meciul tur, în care a şi debutat la CS Universitatea: „Mi-aş dori să marchez din nou cu Satu Mare, dar nu asta e important, ci să luăm cele trei puncte, mai ales că venim după un meci mai puţin reuşit. Ar însemna foarte mult pentru clasament, pentru moral. Au fost două, trei zile mai grele după eşecul cu Târgu Mureş, dar au trecut şi trebuie să mergem înainte, să ne concentrăm pe ce avem de făcut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS