9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPodariul şi ACSVM Craiova, pregătite de luptă

Podariul şi ACSVM Craiova, pregătite de luptă

Cele două echipe doljene din Liga a III-a, seria 3, au ajuns la momentul adevărului şi de sâmbătă vor relua partidele oficiale. Dacă la ACS Podari s-a format o formaţie competitivă şi există stabilitate din toate punctele de vedere, la ACS Viitorul Municipal Craiova lucrurile stau total invers şi jucătorii grupării care evoluează la Işalniţa speră să se menţină în eşalonul al treilea.

ACS Podari şi ACS Viitorul Municipal Craiova vor reîncepe de sâmbătă meciurile oficiale, fiecare grupare sperând ca rezultatele să fie pe măsura obiectivelor impuse de conducerile celor două cluburi. În timp ce podărenii au făcut achiziţii importante şi speră la un reviriment, ACSVM nu are o situaţie roz şi obiectivul va fi pe măsură: evitarea retrogradării.
Antrenorul echipei ACS Podari, Bogdan Vrăjitoarea, s-a arătat mulţumit de lotul pe care îl are dispoziţie, dar până la finalul sezonului regulat nu crede că echipa ar putea ajunge în play-off.
„Avem un lot care ne dă speranţe. Este o echipă nouă şi avem nevoie şi de timp să progresăm. Nu putem face minuni peste noapte. Obiectivul va fi formarea unui lot competitiv pentru sezonul viitor. Din campionatul următor, acest grup nou se va lupta să ajungă în play-off, echipa va arăta altfel“, a afirmat Bogdan Vrăjitoarea, pentru GdS.
Acesta exclude varianta să se repete coşmarul din tur, atunci când ACS Podari a avut un început foarte slab de campionat. „Sigur, nu se poate întâmpla ceea ce a fost în tur. Nu se pune problema să ne gândim la retrogradare, dar trebuie să fim realişti, e foarte greu să ajungem în primele şase echipe. Avem prea puţine etape pentru a ajunge în play-off, chiar dacă lotul este unul foarte bun. Este un nou nucleu şi trebuie să îl omogenizăm. Nu sunt adeptul schimbărilor masive, însă aveam nevoie de aceşti jucători pentru a ridica valoarea echipei“, mai precizat tehnicianul podărenilor.
Lotul grupării din Podari pentru retur cuprinde 22 de fotbalişti: portari – Victor Turieanu, Florin Purcea; jucători de câmp – Frank Orban, Alin Ignat, Alexandru Dreşcă, Dănuţ Ciocioană, Mădălin Murgan, Florin Jianu, Cătălin Mohora, Dorin Preda, Renato Bălan, George Buciuman, Mihai Geacă, Costinel Răduţ, Eduard Dina, Valentin Dicu, Sorin Crângoiu, Cristian Stăncuţa, Albert Slavu, Florin Dumitrache, Constantin Bălmău şi Alexandru Stoica.
ACS Podari va evolua în primul meci din retur, pe teren propriu, cu CS Tunari, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 15.00.

Chiriţă şi ai lui luptă pentru evitarea retrogradării

La ACS Viitorul Municipal Craiova s-au produs multe schimbări în această iarnă. De la echipa care îşi dispută partidele pe stadionul din Işalniţa au plecat foarte mulţi jucători şi forţa grupului pare mai slabă decât în prima parte a sezonului. Acest lucru a fost recunoscut şi de directorul tehnic al formaţiei, Nicu Năstăsie.
„Faţă de perioada în care antrenam eu, echipa este mult mai slabă. Sper să reuşim să rămânem în Liga a III-a. Jucătorii trebuie să fie mult mai îndrăzneţi pe teren pentru a obţine rezultate bune. Avem şi nişte copii pe la echipă, dar sunt total nepregătiţi şi nu putem să ne bazăm pe ei. Important este să sperăm. Nu se ştie niciodată. Le-am spus şi băieţilor că distanţa faţă de ultimul loc de play-off este destul de mică. Poate reuşim imposibilul“, a punctat Nicu Năstăsie, pentru GdS.
Locul din Liga a IV-a Dolj al formaţiei CS Işalniţa va fi preluat de CFR RomGaz Craiova, iar juniorii grupării din apropierea Craiovei vor evolua în Liga a V-a.
ACSVM Craiova are un lot „stufos“ din care fac parte mulţi tineri: portari – Adrian Surdu, Alexandru Vişan; jucători de câmp – Mihai Chiriţă, Mihai Flori, Răducu Flori, Emil Nica, Alexandru Badea, Lucian Scarlat, Cătălin Scarlat, Ionuţ Ţucă, Leonard Năstase, Alexandru Durac, Marius Popa, Alexandru Varia, Ştefăniţă Sgubin, Cătălin Ţenovici, Răzvan Istudor, Adrian Gheorghiţă, Sorin Fruntelată, Alexandru Mirescu, Dragoş Ştoiu şi Ştefăniţă Stancu. Mijlocaşul Alin Bratoveanu a plecat de la ACS Viitorul Municipal şi este foarte posibil să evolueze în Liga a III-a austriacă, el ajungând la un acord de principiu cu SC Kalsdorf.
ACS Viitorul Municipal Craiova, pregătită de Alin Gavrilă, va întâlni, sâmbătă, la Işalniţa, de la ora 15.00, liderul Ligii a III-a, seria 3, Juventus Bucureşti, disputa contând pentru etapa a 16-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS