Podariul şi ACSVM Craiova, pregătite de luptă

Autori


Cele două echipe doljene din Liga a III-a, seria 3, au ajuns la momentul adevărului şi de sâmbătă vor relua partidele oficiale. Dacă la ACS Podari s-a format o formaţie competitivă şi există stabilitate din toate punctele de vedere, la ACS Viitorul Municipal Craiova lucrurile stau total invers şi jucătorii grupării care evoluează la Işalniţa speră să se menţină în eşalonul al treilea.

ACS Podari şi ACS Viitorul Municipal Craiova vor reîncepe de sâmbătă meciurile oficiale, fiecare grupare sperând ca rezultatele să fie pe măsura obiectivelor impuse de conducerile celor două cluburi. În timp ce podărenii au făcut achiziţii importante şi speră la un reviriment, ACSVM nu are o situaţie roz şi obiectivul va fi pe măsură: evitarea retrogradării.

Antrenorul echipei ACS Podari, Bogdan Vrăjitoarea, s-a arătat mulţumit de lotul pe care îl are dispoziţie, dar până la finalul sezonului regulat nu crede că echipa ar putea ajunge în play-off.

„Avem un lot care ne dă speranţe. Este o echipă nouă şi avem nevoie şi de timp să progresăm. Nu putem face minuni peste noapte. Obiectivul va fi formarea unui lot competitiv pentru sezonul viitor. Din campionatul următor, acest grup nou se va lupta să ajungă în play-off, echipa va arăta altfel“, a afirmat Bogdan Vrăjitoarea, pentru GdS.

Acesta exclude varianta să se repete coşmarul din tur, atunci când ACS Podari a avut un început foarte slab de campionat. „Sigur, nu se poate întâmpla ceea ce a fost în tur. Nu se pune problema să ne gândim la retrogradare, dar trebuie să fim realişti, e foarte greu să ajungem în primele şase echipe. Avem prea puţine etape pentru a ajunge în play-off, chiar dacă lotul este unul foarte bun. Este un nou nucleu şi trebuie să îl omogenizăm. Nu sunt adeptul schimbărilor masive, însă aveam nevoie de aceşti jucători pentru a ridica valoarea echipei“, mai precizat tehnicianul podărenilor.

Lotul grupării din Podari pentru retur cuprinde 22 de fotbalişti: portari – Victor Turieanu, Florin Purcea; jucători de câmp – Frank Orban, Alin Ignat, Alexandru Dreşcă, Dănuţ Ciocioană, Mădălin Murgan, Florin Jianu, Cătălin Mohora, Dorin Preda, Renato Bălan, George Buciuman, Mihai Geacă, Costinel Răduţ, Eduard Dina, Valentin Dicu, Sorin Crângoiu, Cristian Stăncuţa, Albert Slavu, Florin Dumitrache, Constantin Bălmău şi Alexandru Stoica.

ACS Podari va evolua în primul meci din retur, pe teren propriu, cu CS Tunari, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 15.00.


Chiriţă şi ai lui luptă pentru evitarea retrogradării

La ACS Viitorul Municipal Craiova s-au produs multe schimbări în această iarnă. De la echipa care îşi dispută partidele pe stadionul din Işalniţa au plecat foarte mulţi jucători şi forţa grupului pare mai slabă decât în prima parte a sezonului. Acest lucru a fost recunoscut şi de directorul tehnic al formaţiei, Nicu Năstăsie.

„Faţă de perioada în care antrenam eu, echipa este mult mai slabă. Sper să reuşim să rămânem în Liga a III-a. Jucătorii trebuie să fie mult mai îndrăzneţi pe teren pentru a obţine rezultate bune. Avem şi nişte copii pe la echipă, dar sunt total nepregătiţi şi nu putem să ne bazăm pe ei. Important este să sperăm. Nu se ştie niciodată. Le-am spus şi băieţilor că distanţa faţă de ultimul loc de play-off este destul de mică. Poate reuşim imposibilul“, a punctat Nicu Năstăsie, pentru GdS.

Locul din Liga a IV-a Dolj al formaţiei CS Işalniţa va fi preluat de CFR RomGaz Craiova, iar juniorii grupării din apropierea Craiovei vor evolua în Liga a V-a.

ACSVM Craiova are un lot „stufos“ din care fac parte mulţi tineri: portari – Adrian Surdu, Alexandru Vişan; jucători de câmp – Mihai Chiriţă, Mihai Flori, Răducu Flori, Emil Nica, Alexandru Badea, Lucian Scarlat, Cătălin Scarlat, Ionuţ Ţucă, Leonard Năstase, Alexandru Durac, Marius Popa, Alexandru Varia, Ştefăniţă Sgubin, Cătălin Ţenovici, Răzvan Istudor, Adrian Gheorghiţă, Sorin Fruntelată, Alexandru Mirescu, Dragoş Ştoiu şi Ştefăniţă Stancu. Mijlocaşul Alin Bratoveanu a plecat de la ACS Viitorul Municipal şi este foarte posibil să evolueze în Liga a III-a austriacă, el ajungând la un acord de principiu cu SC Kalsdorf.

ACS Viitorul Municipal Craiova, pregătită de Alin Gavrilă, va întâlni, sâmbătă, la Işalniţa, de la ora 15.00, liderul Ligii a III-a, seria 3, Juventus Bucureşti, disputa contând pentru etapa a 16-a.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 27 februarie 2014

Actualitate

» ”Get Ready!”, un succes în rândul tinerilor craioveni
» Craiova: Tinerii, pregătiţi să devină vizibili online pentru angajatori
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Ecaterina Andronescu, doctor honoris causa al UCB
» Un caz de TBC la Liceul Teologic
» Începe curăţenia şi plombarea străzilor
» Director interimar la Centrul „Brâncuşi“
» Călugăriţa care a fugit de la Mănăstirea Tismana s-a măritat
» Autospeciale noi pentru judeţele Olteniei din fonduri europene
» Baze salvamont, unice în Europa
» Centru de recuperare pentru copiii cu nevoi speciale
» Voluntari în ajutorul copiilor cu autism
» Policlinica Spitalului de Urgenţă, în concurenţă cu privaţii
» Se coace războiul în fieful lui Ponta
» PSD şi PNL Dolj mârâie, dar nu se muşcă
» Controverse privind raportul de control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu
» Substanţele periculoase din mâncarea craiovenilor
» PNL Dolj a votat pentru continuarea colaborării cu PSD
» Sentinţă definitivă în dosarul tablourilor furate din Olanda
» Tichete de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile de stat, folosite numai în ţară
» MAE, preocupat de impactul situaţiei din Ucraina asupra etnicilor români
» Guvernul regiunii Crimeea a fost demis de Parlament
» Marius Ştefan Vintilă, şeful OPSPI, a demisionat
» Gorj: Şomerii au stat în concedii medicale
» Cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi într-o explozie într-un centru comercial din Doha
» Mihai Răzvan Ungureanu vine la Târgu Jiu

Local

» Fascinaţia cărţilor la Târgul Gaudeamus
» Instructor auto, trimis în judecată
» Craiovenii, puşi pe drumuri pentru plicurile cu impozite
» Oltenia culturală iese la înaintare cu prazul ecologic
» Elevă dispărută de acasă
» Dacie făcută praf de un Volkswagen
» Unii olimpici vor rezultatele şi on-line
» Accident cu cinci răniţi şi un mort în Severin
» I-a sustras bijuteriile în timp ce-i ghicea viitorul
» Şi-a jefuit soţia într-o benzinărie
» Trupul neînsufleţit al lui Nicolae Herlea, depus sâmbătă la ONB

Dolj

» „FPC eficient – Format, Performant, Calificat”. Contribuţii la formarea profesională continuă a angajaţilor din industria uşoară din judeţul Dolj

Gorj

» Italianul prins cu euro falşi rămâne în arest

Sport

» Real Madrid a „demolat-o” pe Schalke
» Drumul spre performanţă al unei campioane
» Cosmin Cruşoveanu: Sper să jucăm cu FC Universitatea
» Podariul şi ACSVM Craiova, pregătite de luptă
» SCM-U, învinsă de Dinamo în Cupă
» Fotbal – FCU Craiova a confirmat reluarea pregătirilor
» Fotbal – Cazul dezafilierii FC Universitatea Craiova a ajuns la Camera Preliminară

Bani & Afaceri

» Creditarea creşte uşor, iar economisirea ia avânt

Sanatate

» Nicolae Bănicioiu a retras proiectele privind taxa clawback şi modul de calcul al preţului medicamentelor

Magazin

» Horoscop

Top