11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStângă: Suntem pe o pantă ascendentă

Stângă: Suntem pe o pantă ascendentă

\n

CS Universitatea Craiova a reuşit să-şi adjudece trofeul primei ediţii a Memorialului „Ion Oblemenco“, obţinând o victorie în faţa sârbilor de la Sloga Petrovac, scor 3-0 (goluri Ferfelea ‘32 şi Curelea ‘50, ‘54), şi o remiză, scor 0-0, cu bulgarii de la Dunav Ruse. În jocul de deschidere, Sloga i-a administrat un sec 3-0 rivalei Dunav, astfel că ierarhia „triunghiularului“ desfăşurat pe stadionul „Ion Oblemenco“ a fost următoarea: 1. CSU Craiova 4 puncte (golaveraj 3-0), 2. Sloga 3 (3-3), 3. Dunav 1 (0-3).
Antrenorul liderului Ligii a II-a, seria 2, Ovidiu Stângă, a folosit două echipe distincte în cele două jocuri amicale, oferindu-le astfel ocazia puţinilor spectatori din tribune, aproximativ 400, să se edifice asupra lotului său. În prima confruntare, cu Sloga Petrovac, au evoluat următorii: Brac – Kitanovski, Tomic, Pătraşcu, Vătăjelu – Vandelannoite – Ganea, Ferfelea, Valskis, Sin – Curelea. Cu Dunav Ruse au intrat: Irimia – Cârjă, Patriche, Avram, Velcovici – Precup – Varga, Cârjă, R. Petre, I. Şerban – Al. Voinea. Au mai jucat: Latinovic – Dudea, D. Căpăţână, A. Geamănu, B. Dragomir.
Competitoarele au fost recompensate cu cupe, iar Costin Curelea a fost declarat jucătorul turneului. Premiile au fost acordate de ginerele lui Ion Oblemenco, Adrian Pigulea, acesta mulţumindu-le organizatorilor pentru eveniment. În tribune s-a aflat şi fiica „Tunarului“, Clara, aceasta nedorind să facă declaraţii la final.
Înainte de startul competiţiei au avut loc mai multe acţiuni legate de comemorarea lui Ion Oblemenco. În primă fază, jucătorii lui Ovidiu Stângă au mers la statuia „Tunarului“ şi au depus flori, gest aplaudat de circa 50 de suporteri, care au cântat şi au aprins torţe. Apoi, juniorii de la CS Universitatea Craiova şi copiii de la Şcoala Specială „Sfântul Mina“ au primit din partea clubului câte un exemplar din cartea „Oblemenco, meciul cu viaţa“, scrisă de Ion Jianu.
Suporterii de la tribuna a doua au arborat înaintea primului joc susţinut de CSU două bannere închinate legendelor clubului, mesajele fiind următoarele: „Oblemenco, istorie, tradiţie, noi luptăm din generaţie în generaţie“ şi „Neamţu, Oţet, Oblemenco – simbolurile eterne, istoria vă obligă să luptaţi pentru ele“. Tot legat de legende, patru dintre componenţii Campioanei unei mari iubiri, Constantin Bâtlan, Ion Velea, Theodor Ţarălungă şi Victor Niculescu, colegi cu Ion Oblemenco, au fost prezenţi la evenimentul de sâmbătă şi au dat startul partidelor.

Curelea: E prima Cupă pe care o câştigăm, sperăm să fie
un început

Cel mai bun jucător al Memorialului „Ion Oblemenco“, Costin Curelea, a afirmat că este bucuros de câştigarea competiţiei şi că speră ca acesta să nu fie singurul trofeu în tricoul alb-albastru. „Eu şi Ferfelea încă îi mai păcălim pe adversari. Puteam să dăm vreo trei goluri de fiecare, dar suntem mulţumiţi, am jucat bine şi totul merge pe un făgaş normal. E prima Cupă, sperăm să fie un început şi să mergem bine pe viitor, acesta este obiectivul nostru. N-am avut mulţi spectatori, dar cei care au fost ne-au susţinut şi asta este important. Cu siguranţă, auzind rezultatele, vor mai veni şi alţi oameni. Dacă vom juca bine în continuare, stadionul uşor-uşor se va umple“, a spus atacantul craiovenilor, punctând că echipa este pregătită pentru viitoarele bătălii din campionat. „Suntem pregătiţi din punct de vedere fizic. Este altceva acum şi cu siguranţă va fi şi mai bine în viitor. Cred că s-a văzut la acest turneu că suntem în formă pentru retur. Toată lumea e pregătită şi ne gândim la prima etapă, cu ASA Târgu Mureş“, a mai afirmat Costin Curelea.

„Per total sunt mulţumit“

Antrenorul echipei CSU Craiova, Ovidiu Stângă, s-a declarat mulţumit de modul în care au evoluat elevii săi la Memorialul „Ion Oblemenco“ şi priveşte încrezător spre partida de sâmbătă, de la ora 17.00, prima din campionat, cu ASA Târgu Mureş. „Per total, sunt mulţumit, ţinând cont de ocaziile create, de modul în care au ajuns băieţii în faţa porţii şi cum s-au descurcat până la finalizare. Acolo, în câteva rânduri, a fost lipsă de încredere, de execuţie, dar sunt convins că vom regla şi aceste aspecte. De la zi la zi, sperăm să creştem. Ţinând cont de modul în care pregătim jocul, suntem pe o pantă ascendentă. Acum ne concentrăm pe meciul cu ASA Târgu Mureş, care poate fi privit ca o finală a campionatului“, a spus „Olandezul“, care a promovat o serie de juniori din propria curte. Este vorba de Robert Petre, Alexandru Geamănu, Alin Dudea, Dan Căpăţână, Bogdan Dragomir şi Lucian Avram. „Este un obiectiv al clubului, al nostru, pentru a ne crea o pepinieră puternică, aşa cum a fost obişnuită Craiova. Este important pentru ei să le dăm încredere, să facă pasul la echipa mare“, a comentat Ovidiu Stângă.
Lucian Avram, titular în defensiva olteană în jocul cu Dunav Ruse, a împlinit sâmbătă 20 de ani. „Nu a ştiut nimeni că este ziua mea, aşa că îl consider ca un cadou venit de sus. Mă bucur foarte mult că am jucat pentru prima dată la echipa mare a CS Universitatea şi sper ca în curând să fac pasul definitiv acolo“, a spus Lucian Avram, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS