18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMarcel Iancu: Patronul nu l-a împuternicit pe Condescu să discute despre mutare şi fuziune

Marcel Iancu: Patronul nu l-a împuternicit pe Condescu să discute despre mutare şi fuziune

Preşedintele executiv al FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că echipa va evolua numai pe stadionul „Ion Oblemenco” şi nu se pune problema să dispute partidele din campionat  la Cisnădie sau în alte oraşe.
Totodată, Iancu a afirmat că noul manager general, Marin Condescu, nu a avut misiunea să găsească un alt loc de disputare a meciurilor formaţiei FCU de pe teren propriu şi nici să discute despre o posibilă fuziune cu CSU. „Nu suntem de acord să jucăm la Cisnădie, patronul nu l-a împuternicit niciodată pe Condescu să discute despre mutare şi fuziune. Considerăm că CSU este o echipă artificială, înscrisă în mod abuziv în campionat. Ştiu din surse certe că în 2014 CSU va fi dezafiliată, după alegerile de la FRF”, a menţionat Iancu.
Marcel Iancu a mai spus care au fost motivele pentru care gruparea alb-albastră nu a mai plecat în cantonament la Cisnădie. „Săptămâna viitoare judecătorii trebuie să demonstreze că sunt obiectivi, aşa cum au fost şi anul trecut şi să ne repună în drepturi. Am decis ca echipa să se pregătească aici pentru că vrem să fim prezenţi în faţa judecătorilor, care trebuie să înţeleagă că avem familii şi vrem să jucăm în faţa lor şi a suporterilor”.
Pentru perioada următoare s-a stabilit o serie de meciuri de verificare, toate în deplasare, programul fiind următorul: pe 12 februarie la FC Bradu, pe 15 februarie la Motru, pe 18 februarie la Corabia sau Vişina, cu Vişina Nouă, iar pe 22 februarie, la Bucureşti, cu Rapid Bucureşti.

Ciucă: Nu mai avem unde să ne antrenăm

Căpitanul Mădălin Ciucă a punctat că echipa are nevoie „vitală” să revină pe „Ion Oblemenco, considerând că acest lucru ar rezolva o parte din problemele financiare: „Pentru noi este vitală intrarea pe stadionul „Ion Oblemenco”. Este casa noastră şi acum practic nu mai avem unde să ne mai antrenăm în Craiova. Am făcut o săptămână pregătire fizică în parc şi pe teren sintetic. Încep amicalele şi avem nevoie de terenuri de dimensiuni normale, cu iarbă. Asta poate rezolva şi situaţia financiară a clubului. Vă spun sigur că încasările ar veni la jucători”.
Şi celălalt căpitan al formaţiei oltene, Robert Săceanu, este convins că FCU va evolua anul acesta pe „Oblemenco”: „Nu ar fi nimic ieşit din comun să se dea o decizie favorabilă a justiţiei. Ar fi ceva normal. Ne dorim ca suporterii sa nu mai fie nevoiţi să meargă atâţia kilometri după noi”.
Antrenorul Nicolo Napoli vrea să susţină anterenamentele în condiţii normale:  „Până acum am lucrat în zăpadă, avem nevoie de iarbă verde, de un teren fără zăpadă. Returul e dificil pentru că celelalte echipe s-au întărit”.
Formaţiei din Bănie i s-a alăturat recent şi fostul jucător al Stelei, Alin Liţu, care revine după o accidentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS