19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVor să ţină în „lesă“ pe Dinamo

Vor să ţină în „lesă“ pe Dinamo

http://www.youtube.com/watch?v=CwEyqXk7VX8

Cele două echipe de volei de la SCM-U Craiova vor avea partide interesante mâine, pe teren propriu, însă obiectivele vor fi diferite.
În timp ce fetele vor încerca să obţină măcar un punct în duelul cu Dinamo, băieţii ar trebui să câştige în minimum de seturi confruntarea cu ultima clasată, Universitatea Cluj.

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova vor încerca să obţină două victorii în jocurile de mâine, din campionat. Fetele pregătite de Berthold Văsuică vor să producă surpriza şi să obţină măcar două seturi cu a doua clasată a Diviziei A1, Dinamo Bucureşti, pentru care ar primi un punct în clasament. Băieţii n-ar trebui să aibă probleme cu „lanterna roşie“, Universitatea Cluj, echipă care a pierdut toate partidele susţinute în acest sezon.
Antrenorul principal al echipei feminine de volei SCM-U Craiova, Berthold Văsuică, a declarat ieri că jucătoarele sale vor face tot posibilul să învingă pe Dinamo, sâmbătă, la ora 14.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. „A fost şi sper că este un derbi de tradiţie în voleiul feminin, între noi şi Dinamo. Sper să facem un joc bun şi poate chiar să producem o surpriză, chiar dacă Dinamo are şanse mari să câştige titlul în acest an. Un joc nu este câştigat sau pierdut dinainte. Cred că ne mai trebuie nouă sau zece puncte pentru a fi cu siguranţă în play-off“, a afirmat Berthold Văsuică.

Buz riscă totul
pentru echipă

Jucătoarea Sorina Buz este un caz aparte, hotărând să joace pe semnătură, deşi doctorii i-au interzis acest lucru.
„Joc în continuare pe semnătură. În urma unui control la Bucureşti, doctorii mi-au interzis să mai joc, iar cei de la federaţie mi-au spus că pot să o fac doar dacă semnez o foaie că îmi asum toate riscurile. Din păcate, aş putea face ruptură musculară. Având în vedere că ne-am chinuit în tur şi am ajuns pe locul şase, îmi este foarte greu să îmi las colegele la greu. Am o datorie morală faţă de toţi şi vreau să mai joc măcar trei săptămâni“, a mai precizat Sorina Buz.
Decizia ei a fost confirmată şi de Berthold Văsuică. „Sorina este hotărâtă să ajute echipa şi, atunci când va fi nevoie de ea, va răspunde solicitărilor noastre“, a confirmat tehnicianul craiovean. Despre jocul cu Dinamo, sportiva SCM-U este optimistă, considerând că adversarele pot fi învinse. „Ne dorim să facem un joc bun, să avem o atitudine pozitivă, să ne luptăm pe teren. Dacă lupţi pentru fiecare minge nu e nimic pierdut“, a mai spus Sorina.

Băieţii, cu ochii
pe „lanternă“

Tot mâine, dar de la ora 19.00, în Sala Polivalentă, voleibaliştii vor întâlni ultima clasată, Universitatea Cluj. Tehnicianul Dănuţ Pascu a atras atenţia jucătorilor să nu mai facă greşelile din partidele precedente.
„Având în vedere că sunt patru puncte între locurile 3-6, orice pas greşit poate fi fatal. Trebuie să trateze cu toată seriozitatea orice meci, indiferent de valoarea adversarului. Sâmbătă vom juca împotriva echipei din Cluj, de pe ultimul loc, dar este o formaţie imprevizibilă şi o tratez cu toată seriozitatea. Voi avea o discuţie cu jucătorii să nu mai facem greşelile de până acum“, a punctat Dănuţ Pascu. În asentimentul său a fost şi Mihai Dumitrache, acesta revenind după o accidentare. „Pare un meci uşor, dar noi trebuie să îl tratăm foarte bine, pentru că vom avea un final de campionat foarte greu. Urmează cea mai importantă parte a campionatului, play-off-ul. Trebuie să ne îmbunătăţim jocul, să eliminăm greşelile pe care le-am făcut pe baza relaxării noastre şi să câştigăm fiecare meci“, a conchis Dumitrache.
Voleibaliştii vor evolua în Sala Polivalentă, mâine, la ora 19.00, după meciul handbalistelor de la SCM Craiova, care vor întâlni Dunărea Brăila, de la ora 16.30, preţul unui bilet pentru cele două meciuri fiind de şapte lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS