9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU bate toba după transferurile făcute

CSU bate toba după transferurile făcute

CS Universitatea Craiova s-a reunit duminică seară la restaurantul unui hotel din Bănie, la cina echipei prezentându-se şi nou-veniţii Dacian Varga, Andrei Ivan şi Răzvan Patriche. Trupa lui Ovidiu Stângă a efectuat ieri un singur antrenament, Pleşan şi compania fiind supuşi unor teste fizice la sala de atletism din cadrul Sălii Polivalente, iar astăzi, la ora 15.00, vor susţine o şedinţă de pregătire în incinta complexului „Ion Oblemenco”. Tot astăzi, dar de dimineaţă, de la ora 11.30, oficialii clubului vor susţine o conferinţă de presă în care vor prezenta programul de iarnă al echipei.
Directorul general al CS Universitatea Craiova, Ion Geolgău, a afirmat că este bucuros de transferurile reuşite până acum, fiind convins că echipa sa şi-a mărit considerabil şansele la promovare. „Atunci când s-a pornit la acest proiect, chiar dacă lucram în altă parte, eram la curent cu ceea ce se întâmplă aici, şi simţeam multe lucruri care s-au petrecut pe parcurs. În primul rând ne dorim promovarea, în al doilea rând vrem să demonstrăm întregii ţări că această echipă este a craiovenilor, a oltenilor. Vrem să fie echipa oraşului, a suporterilor. Suporterii să creadă în acest proiect!“, a spus oficialul oltean, pentru site-ul oficial al clubului. „Am reuşit să luăm jucătorii importanţi de la Sportul Studenţesc. Cei care au venit la început, Curelea şi Ferfelea, au avut un randament bun. Poziţia întâi pe care o ocupăm în acest moment se datorează şi lor, reuşitelor personale pe care le-au avut. Iar cu ceilalţi care au venit acum, Varga şi Patriche, putem spune că jucătorii reprezentativi ai Sportului de acum trei-patru ani se află la noi în curte şi sperăm să-i vedem şi în formaţie, să-i vedem că vor evolua aşa cum ne aşteptăm noi. Noi avem patru-cinci jucători care se pot regăsi ca valoare în lotul oricărei echipe din primul eşalon. Ţelul nostru este să ajungem în Divizia A. Suntem mulţumiţi de ceea ce am făcut până acum. Vor mai veni jucători, nu s-a încheiat campania de transferuri“, a completat Ion Geolgău.
Pe lângă Varga, Patriche şi Ivan, CSU i-a mai cooptat în această iarnă pe Andrei Herghelegiu şi Adrian Avrămia, de la CSMS Iaşi. CSU se află în discuţii avansate cu Metalul Reşiţa pentru Bogdan Vătăjelu, fundaşul vâlcean fiind de acord să îmbrace tricoul alb-albastru.
Cât priveşte o eventuală sosire a lui Ilie Balaci în cadrul clubului, Ion Geolgău s-a arătat optimist: „Este dorinţa tuturor să vină Ilie Balaci în club, sunt convins că va fi în staff-ul nostru cât mai curând. Noi ne dorim acest lucru“.

Stângă: Varga va ridica nivelul echipei

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, este convins că transferurile efectuate în această iarnă vor creşte nivelul echipei. „Eu am încredere în jucătorii care au venit în această perioadă, pentru că altfel nu erau aici. Sunt jucători care ridică nivelul echipei, ne bazăm pe ei şi îmi doresc să aibă un sezon bun. De la Dacian Varga, precum şi de la ceilalţi nou-veniţi aştept mult, mai mult decât publicul craiovean. Echipa va aduce trofee, pentru că publicul craiovean este dornic de performanţă. Acum există continuitate, iar seriozitatea de care s-a dat dovadă în ultima perioadă nu arată nimic negativ, astfel încât să ne împiedice să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le dorim cu toţii“, a spus Ovidiu Stângă.
La rândul lor, mijlocaşul Viorel Ferfelea şi atacantul Costin Curelea s-au arătat optimişti în privinţa părţii secunde a campionatului. „Din punctul meu de vedere este bine că au venit jucători precum Varga şi Patriche, care ne vor ajuta să îndeplinim obiectivele impuse de club. Trebuie să o luăm pas cu pas, să câştigăm meciurile şi după aceea avem destul timp să ne bucurăm. Pentru mine, Varga la Craiova este transferul acestei ierni în fotbalul românesc. Pe Varga nu l-am convins noi, s-a convins singur. Şi patronii l-au convins. Aici este un proiect serios, nu este doar o bulă de aer. Este un proiect profesionist şi cred că orice jucător de valoare şi-ar dori să vină aici“, a spus Ferfelea, completat de Curelea: „Eram nerăbdător să mă văd cu băieţii. Am mai ţinut legătura prin telefon, dar este altceva acum când ne-am revăzut. Aşteptăm să plecăm în cantonament şi să dăm drumul la treabă. Am stat departe de teren o lună şi a fost destul de greu. Este bine că au venit jucători de valoare şi cu siguranţă ne vor ajuta. Luptăm pentru promovare, pentru asta suntem aici. E prea devreme să vorbim de Liga I, deocamdată avem multe meciuri de jucat, vom vedea la final ce va fi. Dar avem şanse foarte mari să accedem în prima divizie“.

Varga nu concepe ratarea promovării

Chestionat în legătură cu venirea la CSU, Dacian Varga a spus că a ales Craiova pentru suporteri şi pentru că se vrea performanţă. „Mă bucur că am venit aici şi sper ca împreună cu foştii mei colegi de la Sportul să facem treabă bună, să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor suporterilor. Am venit în primul rând datorită proiectului. Mi s-a părut un proiect foarte interesant şi serios şi de-asta am acceptat. Au contat şi discuţiile cu prietenii mei Izvoranu şi Pleşan, care mi-au spus că mă aşteaptă cu braţele deschise şi că este o seriozitate maximă aici. De promovat, oricum promovăm, nu-mi fac probleme în sensul acesta. Am venit aici să joc în Liga I, nu să stau în Liga a II-a. V-am spus: important este să ne clasăm pe un loc bun în Liga I. Dar până atunci trebuie să trecem repede de acest hop – Liga a II-a – şi să demonstrăm că avem valoare să jucăm pe prima scenă. Am venit în primul rând pentru suporterii craioveni, care sunt de excepţie, şi ca să câştig trofee. Încă nu s-au terminat transferurile. M-aş bucura să vină mai mulţi jucători şi mai valoroşi ca mine, astfel încât să facem performanţă la Craiova“, a spus Dacian Varga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS