13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Mititelu a mai deschis un proces FRF-ului

Fotbal – Mititelu a mai deschis un proces FRF-ului

FC Universitatea Craiova nu a plătit câteva baremuri de arbitraj din acest sezon din Liga a II-a, seria 2, iar Comisia de Disciplină a FRF a decis, pe 21 noiembrie 2013, neprogramarea oltenilor. „Răspunsul” lui Adrian Mititelu nu a întârziat să apară: a contestat decizia a doua zi hotărârea la Judecătoria sectorului 2 al Capitalei, bazându-se pe o lege din 2004, care permite cluburilor să atace în instanţele civile deciziile comisiilor de disciplină. Drept urmare, hotărârea de pe 21 noiembrie a Comisiei de Disciplină a rămas în „aer”, informează liga2.ro.

Oltenii s-au prevalat de Legea 551 din 2004, votată de parlament şi promulgată de preşedinte, relevante fiind două puncte din articolul 2. Punctul 1: „Comisia este competentă să soluţioneze recursul formulat împotriva hotărârilor definitive pronunţate, prin epuizarea căilor de atac, de comisiile interne de disciplină sau de alte organisme cu atribuţii disciplinare, care sunt organizate şi funcţionează în cadrul federaţiilor sportive naţionale, asociaţiilor judeţene şi ale municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport, al ligilor profesioniste şi Comitetului Olimpic Român”. Punctul 6: „În situaţia în care nu se optează pentru procedura de soluţionare a căilor de atac de către Comisie, părţile interesate se pot adresa judecătoriei, potrivit normelor de drept comun”.

 

FRF-ul a „uitat” de o datorie către FCU?

 

FC Universitatea Craiova are de plată patru baremuri complete de arbitraj, în jur de 4.000 de euro, iar avocatul alb-albaştrilor, Mircea Moise, a afirmat că gruparea olteană nu a plătit intenţionat, explicând că FRF ar avea o datorie către club şi putea opri de acolo sumele vehiculate. „Federaţia are să ne dea 91.000 de euro din sezonul 2010-2011, bani oferiţi de UEFA în planul de solidaritate. Federaţia spune că a trimis banii respectivi la Ligă, iar Liga ne trimite la plimbare, pe motiv că noi nu avem treabă cu Liga 1. Le-am cerut să facem o compensare, iar din acel moment nu am mai plătit baremurile de arbitraj. Noi avem de dat cam 20.000 de lei, iar federaţia are o datorie la noi de 91.000 de euro. Au încercat o neprogramare prin intermediul Comisiei Centrale de Arbitri, deşi facturile sunt emise de federaţie, dar am contestat hotărârea în instanţă, pentru că ne permite legea. Ce va fi, vom vedea”, a declarat Mircea Moise, pentru sursa citată.

 

Se creează un precedent periculos”

 

„Driblingurile” din instanţă ale lui Adrian Mititelu în faţa FRF-ului le-au dat de gândit unor conducători de club din România, care se tem să nu apară şi alţi procesomani şi astfel să se instaleze haosul în fotbalul autohton. „În mod normal, deciziile comisiilor de disciplină sunt executorii, dar cred că federaţia s-a temut să ia o măsură în acest caz. Oricum, se creează un precedent periculos. Orice club din fotbal poate merge acum în instanţele civile şi să conteste măsurile disciplinare, cum ar fi de pildă un cartoanş roşu sau suspendarea terenului. Plus că orice club poate să nu mai plătească baremurile de arbitraj şi să meargă apoi în instanţă. Vă daţi seama ce haos va fi? Şi dacă după doi ani de procese câştigă federaţia, cum va aplica sancţiunea? Dacă află UEFA ce e la noi, cine ştie ce se mai întâmplă”, a spus contrariat un preşedinte de club din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS