10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFrăţică: Trebuie să încetăm să ne mai urâm între noi

Frăţică: Trebuie să încetăm să ne mai urâm între noi

Oficialii FC Universitatea Craiova au primit în acest an un ajutor extrem de important din partea unui om pe care în trecutul nu foarte îndepărtat l-au blamat, acuzându-l că ar fi votat pentru dezafilierea grupării din Bănie. Este vorba despre craioveanul Gheorghe Frăţică (foto, dreapta), un adevărat om de fotbal, care a reuşit să o promoveze pe CS Turnu Severin în Liga I şi cunoaşte perfect valoarea eşalonului secund. Ajutorul fostului preşedinte al grupării de la Dunăre a constat în punerea la dispoziţia alb-albaştrilor a stadionului „Depou-CFR“ din Craiova, de care răspunde de ani buni, înţelegerea datorându-se şi prieteniei cu Marcel Iancu, preşedintele FCU, cu care a colaborat în urmă cu câţiva ani la divizionara C CFR Craiova, „punctul“ de pornire al apariţiei echipei CS Turnu Severin.
Gheorghe Frăţică a declarat că a ajutat cu dragă inimă echipa FC Universitatea Craiova, punctând că a uitat de mult cuvintele grele aruncate de oficialii alb-albaştrii din perioada dezafilierii. „Eu am ajutat de mai multe ori Universitatea Craiova, atât direct, cât şi indirect. Au fost cazuri când a trebuit să-mi apăr interesele clubului, iar asta nu le-a convenit unora dintre conducătorii de la FC Universitatea, care acum nu se mai regăsesc la club. În această vară nu am stat pe gânduri când mi s-a cerut ajutorul, le-am dat voie imediat celor de la Universitatea să se antreneze pe «Depou». Am făcut-o punându-mi multă lume în cap, dar am judecat cu inima. Dacă le întorceam şi eu spatele, ce făceau? Bani nu erau, în Craiova aveau uşile închise, aşa că le rămânea să se antreneze pe unde apucă, pe terenurile din judeţ. Nu le-am oferit nu ştiu ce condiţii, le-am dat şi eu ce am avut, dar cred că le-a prins bine“, a declarat Gheorghe Frăţică, pentru GdS.

„O să avem parte
de un retur disputat“

Întrebat despre parcursul celor două echipe, Gheorghe Frăţică a declarat că ideal pentru Craiova ar fi ca FC Universitatea şi CS Universitatea să înceteze să se urască şi să-şi dea mâna, să rămână o singură echipă, care să promoveze în Liga I. „Mă doare să văd publicul craiovean împărţit, să văd cum îşi înjură idolii şi îi contestă. Nu ţin partea nimănui, eu sunt fanul fotbalului şi atât. Nu este normal să-l înjuri pe Lung, Tilihoi, Ungureanu, Stângă sau Craioveanu, pentru că ei au făcut multe pentru fotbalul craiovean, pentru Universitatea. Dacă ne mândrim cu trecutul fotbalistic, ne mândrim datorită lor. Trebuie să rămânem suporteri, nu să ne transformăm în huligani. Craiova a fost capitala fotbalului românesc, pentru că echipa şi publicul erau împreună. Nici o echipă nu trebuie să-i dezbine pe suporteri, ci să-i unească şi pe fondul unei atmosfere bune să se tindă către performanţă. Eu cred că ar fi cel mai bine ca FCU şi CSU să se unească, pentru că din amândouă sigur ar ieşi o echipă foarte bună de Liga I. Dacă nu se va întâmpla asta, măcar să se ajute şi să promoveze una dintre ele. Până la urmă, ar fi foarte bine să avem două echipe, una în B şi una în A, şi cu cele două din C (ACS Viitorul Municipal Craiova şi CS Podari – n.r.) s-ar revigora fotbalul nostru. Ţinând cont de situaţia financiară, aş spune că CS Universitatea ar avea o şansă în plus pentru Liga I, pentru că are stabilitate“, a spus Gheorghe Frăţică. „Vă spun un lucru foarte important: nu trebuie să o desconsiderăm pe CSM Vâlcea. Săptămâna trecută am avut drum pe acolo şi m-am văzut cu Costică (Gheorghe Constantin, preşedintele CSM-ului – n.r.), şi mi-a spus că tocmai au primit un ajutor financiar din partea consiliului local pentru transferurile din iarnă, că vor să-şi întărească echipa şi să atace promovarea. Să nu uităm că ambele Craiove trebuie să joace cu CSM-ul şi sunt puncte greu de obţinut, s-a văzut şi în partidele tur. La cum stau acum lucrurile, şanse de promovare are şi CSU, şi FCU, dar să nu neglijăm Târgu Mureş şi Bistriţa, care au echipe bune şi bugete adecvate. Acelaşi lucru îl pot spune şi despre Reşiţa… Campionatul este departe de a fi jucat, o să avem parte de un retur disputat, o să vedeţi. Atât CSU, cât şi FCU trebuie să gestioneze bine perioada transferurilor din această iarnă dacă vor în Liga I. Nu ştiu cum, dar trebuie ca anul următor să avem o echipă pe prima scenă“, a încheiat Gheorghe Frăţică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS