11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU, victorie cu repetiţie

FCU, victorie cu repetiţie

\n

FC Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în partida disputată ieri, pe stadionul „Ion Oblemenco“ (spectatori: 3.500), în faţa echipei Minerul Motru, contând pentru etapa a 14-a din Liga a II-a, seria 2. Disputa a început sâmbătă seară, dar din cauza ceţii arbitrul central Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) a decis să o oprească în minutul 26, la scorul de 1-0, Baird marcând de la şase metri după ce portarul Popescu a respins în faţă un şut al lui Dorel Stoica (’25). Cele două formaţii oltene au aşteptat o oră, conform regulamentului, ca să se „dispară“ ceaţa, însă în zadar, aşa ajungându-se la concluzia că partida trebuie reluată a doua zi.
Ieri, jocul a fost deschis, cu FC Universitatea controlând ostilităţile. Alb-albaştrii s-au întrecut în ratări, Baird (’45, 72), Claudiu Bălan (’58) şi Frăsineanu (’78) trecându-şi numele pe lista cu ocaziile irosite. FC Universitatea s-a desprins până la urmă pe tabela de marcaj, Dorel Stoica a driblat tot ce i-a stat în cale până la 12 metri de poarta lui Popescu, lateral dreapta, apoi i-a pasat decisiv lui Baird, în faţa porţii, care a pus latul de la şase metri (‘86). În urma acestui rezultat, FC Universitatea Craiova a încheiat anul 2013 pe locul patru în ierarhia seriei a 2-a.
FC Universitatea: Hotoboc – Goge, Ciucă, Cosic, Buşu (’90, Cruceru) – Mârzeanu, V. Gheoghe, D. Stoica, Săceanu (’65, Frăsineanu) – Cl. Bălan, Baird (’88, Mititelu jr.). Antrenor: Nicolo Napoli.
Minerul Motru: Popescu – Traşcă, Dicu, David, Laurenţiu – Ştefan (’70, Chirea), Speroni, Rada, Poenaru – Răduca, Trifu. Antrenor: Gabi Zahiu.
Cartonaşe galbene: V. Gheorghe / Rada, David.
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu – Andrei Simonis, Cosmin Vătămanu.

Napoli: Era foarte important să câştigăm

Antrenorul craiovenilor, Nicolo Napoli, a apreciat evoluţia şi rezultatul obţinut de elevii săi. „S-a terminat prima parte a campionatului şi sunt mulţumit de rezultatul înregistrat astăzi (ieri – n.r.). Era foarte important să câştigăm acest meci, pentru a urca în clasament. Primele 20 de minute de astăzi (ieri – n.r.) nu au fost foarte bune, dar după, echipa şi-a revenit şi a jucat bine. Am irosit multe ocazii de gol şi puteam câştiga partida mult mai clar. Sunt bucuros că le-am putut oferi suporterilor o victorie la primul meci disputat acasă şi sper într-un 2014 mult mai bun“, a spus Nicolo Napoli, completat de Michael Baird: „Am marcat două goluri importante în acest meci, unul ieri (sâmbătă – n.r.), celălalt acum (duminică – n.r.), şi sunt bucuros că am reuşit
să-mi ajut echipa. Au fost unele probleme, dar noi, jucătorii, ne-am făcut datoria în teren. Este important să jucăm bine şi să încercăm să nu ne implicăm în celelalte probleme. Când avem suporterii în spate, ne simţim altfel, este un avantaj pentru noi“.
Căpitanul formaţiei FC Universitatea Craiova, Mădălin Ciucă, a afirmat că îşi doreşte foarte mult ca problemele cu care s-a confruntat echipa sa până acum să dispară în 2014: „Este bine că am reuşit să sărbătorim Ziua României cu o victorie, ultima din acest tur şi miniretur. Plecăm în vacanţă liniştiţi din punct de vedere profesional şi sper să se rezolve şi celelalte probleme. O să fie greu dacă o să se continue pe linia asta. Asigurări că va fi mai bine avem de mult, dar sper să se şi materializeze, pentru că avem nevoie de linişte. Trebuie felicitaţi toţi jucătorii. Eu cred că am reuşit să încheiem onorabil anul. Se putea şi mai bine, dar important este că suntem acolo, în faţă, cu şanse reale la accederea în prima ligă. Cu siguranţă, dacă jucam acasă aveam mai multe puncte. Punctele se pierd, important este să învăţăm din greşeli şi la anul să nu le repetăm“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS