17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoroftei: Facem şcoală de excelenţă la Craiova

Doroftei: Facem şcoală de excelenţă la Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=lsc2ebxIiwUhttp://www.youtube.com/watch?v=vSSfoFd6UdY

\n

Fostul mare campion, în prezent conducătorul Federaţiei Române de Box (FRB), a asistat la finalele Campionatului Naţional – cadeţi de la Craiova, arătându-se încântat de evoluţia unor pugilişti. Leonard Doroftei a vorbit despre proiectele sale, printre care realizarea unui centru de excelenţă în Bănie, oraş care la această competiţie a avut nouă medaliaţi, dintre care trei campioni.

Timp de cinci zile Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova a fost un furnicar. 172 de sportivi din ţară şi-au încrucişat mănuşile la Campionatul Naţional de box rezervat cadeţilor (13-14 ani), iar spectatorii au putut vedea 154 de meciuri în care tinerii pugilişti şi-au împărţit pumni la foc automat, fără să tragă de timp, aşa cum se întâmplă la categorii mai mari de vârstă.
Sâmbătă, la finale, a fost prezent şi Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB). Aşa cum îl cunoaştem, fostul mare campion le-a ascultat păsurile tuturor antrenorilor care l-au abordat, s-a fotografiat cu toţi cei care i-au cerut şi nu au fost puţini, iar la final a tras concluziile. S-a declarat mulţumit de ce a văzut, chiar încântat de evoluţia unor pugilişti, a mărturisit că nu caută un Doroftei, ci un viitor Nicolae Linca, acesta devenind campion olimpic în 1956.
„Nu am decât să visez că din ce am văzut la Craiova putem avea un campion olimpic. Am văzut meciuri frumoase şi cred în viitorul boxului românesc. Eu nu urmăresc un viitor Doroftei, ci un nou Nicolae Linca. Mă interesează un nou campion olimpic, pentru că România trebuie să fie din nou acolo unde îi este locul, printre cei mai buni. Dăm o şansă acestor copii să-şi schimbe viaţa, aşa cum am reuşit eu, Vaştag şi ceilalţi campioni. De aceste nume pe care le veţi scrie în ziar veţi auzi în viitor. Sunt pariul meu pe următorii patru ani“, a spus Leonard Doroftei pentru GdS.
Pentru că tot am intrat în luna cadourilor, cel poreclit Moşu’ a dat craiovenilor o veste bună: vrea să facă în Bănie o şcoală de excelenţă pentru pugilişti: „La Craiova m-am gândit să facem o şcoală de excelenţă, datorită rezultatelor pe care le-aţi avut în box şi oamenilor care s-au implicat. Pentru organizarea unei competiţii care a fost la înălţime trebuie să-i respectăm. Vor să ajute boxul, pe bani puţini sau poate chiar pe nimic“.

„Doroftei nu vinde gogoşi!“

Doroftei a pus Craiova pe harta oraşelor în care vrea să aducă o gală de anvergură: „Când vom avea sportivi de valoare, aduc o gală la Craiova pentru că Leonard Doroftei nu vinde gogoşi! Dacă aduc meciuri, vreau să fie de calitate“.
Noua postură, cea de conducător al boxului românesc, nu este deloc uşoară pentru campionul mondial la categoria WBC. Principalele probleme cu care se confruntă sunt lipsa banilor şi neprofesionalismul oamenilor.
„Din zi în zi devine mai greu. Sunt multe păreri, multe idei. E greu să-i mulţumeşti pe toţi. Sunt oameni cu care am crescut, cu care m-am bătut. Îi cunosc de o viaţă şi trebuie să-i fac că nu mai sunt doar Doroftei acum. Sunt preşedintele Federaţiei Române de Box, avem un program care trebuie respectat, că le convine sau nu. Trebuie să se subordoneze. Am readus Centura de Aur după cinci ani de absenţă, a avut succes, acum Federaţia Română a primit acceptul de a organiza anul viitor Campionatul European la fete. Eu zic că ne mişcăm, nu stăm degeaba, şi asta într-un an. Avem şi o medalie de argint şi o medalie de bronz la Mondiale. Suntem în grafic“, a adăugat şeful FRB.

CFR are doi campioni, CSM – unu

Revenind la competiţie, pugiliştii din Craiova se pot mândri că au oprit acasă nouă medalii, dintre care trei de aur, una de argint şi cinci de bronz. Reprezentanţii clubului organizator, CSM Craiova, au obţinut două medalii. Avându-l în colţ pe Sorin «Pantera» Tănasie, dar şi pe antrenorul său Constantin Buzduceanu, Viorel Fâciu a ieşit campion la categoria 56 de kilograme, iar Adrian Mişu (43 de kilograme, antrenor Ion Joiţa) a luat medalie de argint, fiind depăşit în finală de hunedoreanul Cosmin Gârleanu, medaliat cu bronz la CE şcolar de anul acesta.
Clubul CFR Craiova a avut şase medaliaţi, dintre care doi campioni: Gabriel Dinu (40 de kilograme) şi Alexandru Frumosu (59 de kilograme). Medaliaţi cu bronz au fost Dorel Bolovan (46 de kilograme), Denis Diaconu (72 de kilograme), Mihai Anghel (44,5 kilograme) şi Andrei Boicea (52 de kilograme). Sportivii de la CFR sunt antrenaţi de Marcel Sârba şi Ion Dragomir. Al treilea club din Bănie prezent în competiţie, Box Club Universitatea, a avut un medaliat cu bronz, Gogoşanu Costinel (36 de kilograme, antrenor Constantin Cucu).
Şi alte cluburi din Oltenia au avut sportivi medaliaţi. Au cucerit argintul: Marin Roşu (Severin, 32 kg), Lorin Andreiaş (40 kg, Târgu Jiu), Laurenţiu Cucu (68 kg, Târgu Jiu) şi Marius Neagoe (72 kg, Vâlcea). Medaliaţi cu bronz au fost Alex Maratu, Florin Belteanu (ambii la 41,5 kg, Târgu Jiu), Andrei Lepădatu (46 kg, Vâlcea), Andrei Văleanu (72 kg, Târgu Jiu) şi Iulian Stângă (76 kg, Slatina).
„Am dovedit că putem organiza fără probleme o competiţie naţională, iar prezenţa lui Leonard Doroftei ne-a onorat. Sperăm că ideile lui în ceea ce priveşte boxul craiovean vor prinde contur. Sportivii care au urcat pe podium au primit şi bani din partea unor tineri oameni de afaceri care iubesc acest sport“, a concluzionat Sorin Manda, directorul clubului organizator, CSM Craiova, care a primit un trofeu din partea lui Doroftei. Au mai fost premiaţi sportivi, antrenori, arbitri, dar şi colaboratori şi sponsori ai competiţiei.

Gestul golănesc al lui Lăcătuş va fi sancţionat

La Campionatul Naţional de la Craiova a avut loc un incident. Vineri, la semifinale, antrenorul de la Steaua Bucureşti Adrian Lăcătuş, care totodată este şi coordonatorul lotului feminin al României, şi-a arătat într-un mod brutal nemulţumirea vizavi de decizia arbitrilor, care nu l-au dat învingător pe sportivul său. „Domnul Lăcătuş a venit lângă ring cu membrii familiei sportivului său, a aruncat gongul de pe masă şi a început să ţipe la arbitri şi să înjure. Şi pe mine m-a înjurat. Ulterior, la masa festivă, şi-a cerut scuze, dar la finale nu a mai venit în sală“, a spus directorul CSM Craiova, Sorin Manda. Cei prezenţi au constatat cu stupoare că Lăcătuş se prezenta la sală mirosind a alcool şi pus pe harţă.
„Ne tot întreba pe noi dacă ştim cine este el şi spunea că nu vrea să se supună vreunei reguli“, a povestit un reprezentant al Poliţiei Locale. Aflând despre „isprăvile“ selecţionerului lotului feminin al României, Leonard Doroftei a promis că Adrian Lăcătuş va fi suspendat: „Adrian Lăcătuş, chiar dacă este un antrenor de bază, antrenorul naţionalei de fete, va fi suspendat pentru o perioadă ca să înţeleagă că nu e de joacă. Poţi să fii oricine, nu te poţi juca însă cu respectul faţă de oameni, nu trebuie să jigneşti pe nimeni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS