9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrac, încântat de suporterii craioveni

Brac, încântat de suporterii craioveni

Bojan Brac a salvat echipa CS Universitatea Craiova în numeroase rânduri în ultimele meciuri şi a declarat că nu ar fi făcut-o fără ajutorul fanilor şi al coechipierilor din teren. Goalkeeper-ul sârb nu a primit decât două goluri în ultimele cinci meciuri, ambele din penalti, iar în disputele cu Olimpia Satu Mare, UTA şi Minerul Motru a „închis“ poarta. „M-au ajutat foarte tare coechipierii, fără ei, oricât de valoros ai fi, nu ai cum să nu primeşti gol. Nu sunt recorduri ale mele, ci ale întregii echipe. Şi suporterii au avut aportul lor, pentru că atunci când eşti încurajat de mii de oameni acest lucru îţi dă încredere“, a spus Bojan, pentru site-ul oficial al clubului. „În Serbia, armate de fani au doar Partizan şi Steaua Roşie. În rest, celelalte echipe nu au suporteri. Eu am venit de la Hajduk Kula, unde veneau doar bătrânii şi familii la meciuri. La Craiova, suporterii sunt senzaţionali, fanatici. A fost incredibil să vezi 10.000 ori 12.000 de oameni la meciul cu Bistriţa. În plus, galeria care stă în picioare şi cântă tot meciul. Doar la Partizan nu stă nimeni pe scaune în timpul jocurilor“, a mai spus portarul de la CSU, punctând că nu regretă faptul că a dat prima ligă sârbă pe eşalonul secund din România. „Am dorit să-mi încep cariera internaţională. Şi sunt încântat de alegerea făcută. Nu a fost un pas în jos venind în divizia secundă. Hajduk Kula e în prima ligă, dar nu are ambiţii mari. În fiecare an este la mijlocul clasamentului, iar în acest sezon a dat faliment. În vreme ce aici e un proiect serios, profesionist“.

Mizează pe o victorie
la Oradea

Pe lângă vorbele frumoase aduse colegilor de echipă, Bojan Brac a admis că forma bună pe care o traversează i se datorează şi antrenorului său, Silviu Lung. „Primul antrenor cu portarii pe care l-am avut aici a fost bun. Cel de-al doilea, Silviu Lung, este extrem de bun. Ştiam de el că a jucat multe meciuri la echipa naţională. E faimos, e o mare legendă a clubului nostru“.
Bojan Brac mizează pe o victorie în partida pe care CSU Craiova o va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, la Oradea, în compania echipei FC Bihor, portarul sârb punctând că după acest joc va trăi intens eternul derbi din ţara natală, Steaua Roşie – Partizan Belgrad. „Oradea este o echipă bună, de mijlocul clasamentului, puternică pe teren propriu. Dar vom câştiga pentru că în acest an vom promova. Apoi, voi vedea ce soluţii am să văd Steaua Roşie – Partizan, care începe la 14.30. Sunt un grobari (ultras Partizan – n.r.), este o tradiţie de familie“, a punctat Brac, care s-a arătat afectat de accidentarea conaţionalului său din atacul CS Universitatea Craiova, Ivan Dragicevic. „Ivan este un jucător foarte bun, dar ghinionist. Îmi e destul de greu fără el, dar îl am pe Liubo (Zoran Ljubinkovic – n.r.), un om de caracter şi un jucător valoros, care este campion al României şi a jucat în Champions League. M-a ajutat foarte mult să mă acomodez aici“.

Test cu Sporting Piteşti

CS Universitatea Craiova are programat astăzi, de la ora 16.00, un meci de verificare în compania grupării Sporting Piteşti, pe stadionul „Petre Deselnicu“. Aşa cum a procedat şi în partidele amicale anterioare, Ovidiu Stângă va utiliza în acest joc-test fotbaliştii care au evoluat mai puţin în partidele oficiale, pe cei aflaţi în situaţie de suspendare pentru meciul cu FC Bihor Oradea, dar şi o parte dintre juniorii clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS